Magazin24

Zumba är Marits passion

Lokalt näringsliv · Publicerad 28 mars, 2012 kl. 09:17

Låtar som Maria Hot hot hot och Vem dancer kuduro dunkar ur högtalarna i danslokalen i Nicolai Kulturhus när Marit Deubler leder ett lunchpass i zumba. Det är svårt att inte ryckas med av de latinska rytmerna när hon leder gruppen med ett stort leende på läpparna. – Den som leder zumban måste vara positiv annars drar det ner hela gruppen säger Marit. I somras blev hon licensierad Zumba Fitness-instruktör och började då att leda Zommar Zumba i Nannberga utanför Arboga. Sedan dess har intresset bara växt. Nu leder hon fem pass i veckan och kan tänka sig att ha ännu fler. Marits intresse för zumba startade för några år sedan när hon såg reklamen för zumba på TV-shop och tyckte att det verkade jätteroligt. När hennes kompis sedan köpte skivorna från TV-shop och lånade ut dem växte intresset ytterligare och Marit började att gå på zumbapass i Västerås. – Man kan säga att jag blev fast säger Marit som redan då funderade på att bli instruktör. Samtidigt fick hon frågan om att koreografera en låt till Munktorpsteaterns uppsättning av Gamla Adam. Hon hade aldrig koreograferat tidigare men det gick bra och året efter fick hon frågan om hon kunde koreografera My Fair Lady. Hösten 2010 började de att ha dansträning en dag i veckan och i samma veva bestämde sig Marit för att utbilda sig till zumba-instruktör. – Jag anmälde mig och på sommaren åkte jag på utbildningen i Stockholm. Det är det roligaste jag gjort i hela mitt liv berättar Marit. En vecka efter utbildningen började gruppen från Munktorpsteatern att köra zumba-uppvärmning och strax efteråt började Marit att ha Zommar Zumba i Nannberga. Den gruppen fortsatte även efter sommaren tillsammans med en ny grupp i Gäddgårdsskolans gymnastiksal. Nu har Marit fem zumbapass i veckan tre i Arboga och två i Örebro. Nyligen var hon i London och utbildade sig inom zumbagenren Sentao där man använder sig av en stol för att exempelvis göra armhävningar samtidigt som man dansar. – Vi som gick då är de första i världen som utbildats inom Sentao berättar Marit som har planer på att lära ut Sentao till gruppen på Nannberga konferensgård. Vilka fler genrer skulle du vilja utbilda dig inom? – Jag siktar på Zumba Aqua som är i vatten och Zumba Toning där man använder vikter men vi får se vad som händer. Vad är det bästa med zumba? – Glädjen. Folk kan vara på dåligt humör när de kommer men när de går ser man hur de bubblar av glädje. Dessutom passar det nästan alla som vill vara med och träna gammal som ung vältränad som otränad. Zumbainstruktören Tanya Bradley började en utbildning med att säga en bra sak "När vi dansar zumba lämnar vi egot vid dörren. Här är vi alla jämlika." avslutar Marit.

Smakrikt samarbete mellan unga entreprenörer

Köping Philip Hansson och Jiwar Rahim har som gemensam nämnare att de är företagsamma och har en passion för mat. Inför helgens skördefest i Köping kombineras deras intressen.

Brolle gjorde succé

Hallsta-Sura Den senaste månaden har Hallstahammar haft en storstjärna på besök varje helg. Det är Brolle som uppträtt för publiken på Skantzen Brukshotell.

Beskedet: Graven öppnas efter allhelgonahelgen

Arboga Expressen har pratat med kyrkoherden.

Arbogas utmaning – möter seriens bästa lag

Ishockey Kvällens IFK-motståndare öser in mål, och håller tätt bakåt.

Vinstöld blev rättsfall

Festkvällen spårade ur.

Man döms till fängelse – utnyttjade barn sexuellt

Mannen döms på tre åtalspunkter.

Palle kan fortfarande få minnesmärke

Hon har lämnat medborgarförslag om att byta namn på Vattugränd i Arboga till Palles gränd. Tekniska nämnden har sagt nej, men ställer sig positivt till att något annat görs för...

Kungsörstjejen gör debut som författare

Logopeden vill skapa ett nytt sätt för barn att lära sig läsa.

Hallsta straffade gästerna

Så slutade hemmapremiären.

Guld stulet vid inbrott

Vid ett inbrott stals guld och pass.

Bröt sig in i bil - togs för fylleri

En inbrottstjuv fanns kvar i bilen när polisen kom till platsen.

Inbrott under natten

Vid halvfyratiden i natt gick larmet.

SPORTLISTAN: "Fortsätter att dominera

Vilka är veckans fem hetaste?

Sura i svacka möter formstarka Grästorp

Tuff bortamatch väntar Blue Hammers.

Beväpnade rånare slog till på Furuvägen

Kvinna i 30-årsåldern rånad.

Inbrott i bostad i Medåker

Tjuvar tog sig in under måndagen.

Larm: Bilbrand i Arboga

Vid 17.40-tiden inkom larmet.

Arbogasonen sparkade omkull motståndaren – stängs av

Så många matcher missar Linus Svedlund.

Polisjakt efter inbrottsförsök

Tre gärningsmän ska ha försökt bryta sig in via balkonger.

Eleverna ska bygga sin egen skola

På tisdagen togs det första spadtaget på den nya utbyggnaden till Energihuset på Ullvigymnasiet i Köping.

Beslutet: Graven öppnas

Åklagaren får sin vilja igenom.

Hemmapremiär för Hallsta

Laget vill studsa tillbaka från premiärnederlaget.