Okategoriserade
17:38 | 26 december 2009

Drömseger för Köpings IS

På annandagens eftermiddag tog Köpings IS en näst intill historisk seger i bandyallsvenskan. Tillberga Bandy gästade ”Krillan” och mötte överraskande stort motstånd från de gulsvarta. Den jämna matchen kryddades extra av den stora publiken – 525 personer enligt protokollet – där lagens respektive hejarklack höll stämningen på topp. Samuelsson storspelade i TB-målet I första halvlek var det Köpings IS som mestadels styrde spelet. Trots flera hörnor och en straff blev det dock inget mål förrän i 30:e minuten då lagkaptenen Mathias ”Bissen” Larsson kunde skjuta in 1-0 efter storjobb av David ”Sömsta” Eriksson. Köpings ledning höll sig in i andra halvlek som Tillberga inledningsvis dominerade. KIS-fostrade målvakten Kalle Samuelsson storspelade för TB och räddade flera fina lägen för de gulsvarta. I matchens 55:e minut kvitterade gästerna till 1-1 genom Andreas Hammarbäck efter assist av forne KIS-spelaren Jens Blixt. ”Sömsta” blev matchhjälte Hemmalaget började så småningom komma tillbaka in i matchen och kunde göra flera fina anfall. I 82:a kom utdelningen. Då blev David ”Sömsta” Eriksson stor matchhjälte genom att göra sitt första mål för säsongen. 2-1 höll sig matchen ut och när slutsignalen ljöd hördes stort jubel från såväl läktaren som planen. Nu ligger Köping på femteplats i den jämna tabellen. Örebro SK toppar – med endast tre poäng mer än Köping. Även nästa match spelar KIS hemma på ”Krillan”. Klockan 13.15 på nyårsafton gästas de gulsvarta av Finspång.