Köping26°Lätt molnighet

Magazin24

VILL RÄDDA KRILLAN. Mathias "Bissen" Larsson tycker att bandyplanen är viktig för hela Köping. FOTO: BJÖRN BLOMGREN

"Bissen" kämpar för att rädda Krillan

På lördag är Bissen Brainwalk AllStars tillbaka i Köping.

Bandy · 26 jan, 2017 kl. 13:37

Stjärnlaget ska samla in pengar till hjärnforskningen och samtidigt hjälpa till att rädda Krillans bandyplan.
– Det är ju det jag brinner för, säger initiativtagaren Mathias ”Bissen” Larsson.

Det är ett stjärnfyllt lag som kommer till Krillan på lördag för att spela mot Köpings IS. Bissen All Stars kan stoltsera med flertalet Köpingsprodukter i laget.

Vad sägs om Martin Andreasson (Villa/Lidköping), Simon Jansson (Västerås SK) och Joel Pettersson (Tellus), för att nämna tre som håller till på den allra högsta nivån i Sverige.

– Det här är nog det bästa bandylaget vi har haft, det är en blandning mellan gammalt och ungt. Sen är det kul att alla Köpingsprodukter som är ute i landet och spelar kommer tillbaka, utom Calle Johansson som har match och Eric Lisell som åkte på en hjärnskakning.

Den första spelaren som blev tillfrågad att vara med i laget är den Köpingsfostrade talangen Mathilda Eklund, som ska spela F17-VM i Ryssland kommande månad.

– Det ska bli kul att se Mathilda. Hon har klivit in och blivit ordinarie halv i Sveriges just nu bästa damlag (Västerås SK). Och hon är också ”född” på Krillan.

Att stjärnlaget har en stark Köpingsanknytning är ingen slump.

– Det är väldigt många som vill vara med i laget, och åka väldigt långt också. Men nu har vi paxat plats för de här spelarna från Köping. De brinner för samma sak som jag, att Krillan ska leva vidare. Och de vill inte få stryk heller, så jag vet att de kommer gå fullt, säger ”Bissen”.

Stjärnmatchen blir den andra för att rädda ”Krillan” och All Star-lagets tredje totalt. Tidigare har man besegrat just Köpings IS, samt Villa/Lidköping. Men även om det bjuds på högklassig bandy handlar matchen främst om hjärnforskningen, Köpings IS och Krillans is.

– KIS har ju verkligen fått igång skridskokul och snickrat på läktaren. All heder åt de människorna som är runt bandyn. Sen om jag kan göra en liten, liten grej och bidra på mitt sätt så är väl det bra. Eftersom min ork inte räcker till Köpings IS så jag kan inte vara engagerad i klubben. Så det här är ju ett perfekt tillfälle att hjälpa KIS och Krillan över huvud taget, säger ”Bissen”.

Matchen är också startskottet för ett Brainwalk-år som kommer att bli händelserikt. Vid entrén kan åskådarna skänka ett bidrag till hjärnforskningen.

Förra gången Bissen Brainwalk AllStars mötte Köpings IS gav matchen 85 000 kronor till hjärnforskningen. Inför den här har Köpingsbor och sponsorer redan skänkt 50 000.

– Den här matchen är ju så mycket mer än bandy. Jag tycker man ska komma ner och visa att man vill ha kvar Krillan. Samtidigt kan man skänka en slant till hjärnforskningen när man går in. Jag vet vilken otrolig skillnad pengarna gör. Varje peng man ger är ju så jäkla viktig.Andra har också läst

Ny forward klar för IFK Arboga

Ishockey 19-åring förstärker truppen.

Blue Hammers nya satsning: Livesänder matcher

Inleds vid starten av säsongen 2018/2019.

Klart: Han blir ny assisterande tränare i Köping Stars

Basket 28-åringen har skrivit på för två säsonger.

Sofi Flink uttagen till EM

Friidrott Hallstatjejen får chansen i Tyskland.

Felix Norrman tog SM-silver

Stod för fin prestation under SM-veckan.

Tidigare kaptenens hyllning till IFK Arboga

23-årige SHL-backen: "Gjorde att jag utvecklades".

Köpingskillen tar plats i svenska truppen till Special Olympics

"Hoppas att de ska njuta och minnas det här".

Strömsholms elitlag missade SM-medalj

Slutade precis utanför prispallen.

VM-bloggen: "Så nära, men ändå inte"

Busta om Sveriges uttåg ur VM.

VM-bloggen: "Nerverna är på helspänn"

Bustas tankar inför Sveriges kvartsfinal mot England.

Här är fotbollslaget med högst publiksnitt i regionen

Nära 300 åskådare i snitt är toppnoteringen.

Tredje raka SM-guldet för kartläsaren Andreas Johansson

Tog hem segern i rallysprint ihop med föraren Matias Adielsson.