KöpingMolnigt

Magazin24

Köping Stars nyförvärv Michiel "Mitch" Petersen. FOTO: BJÖRN BLOMGREN

Efter tre års tjat – "Mitch" klar för Stars

Hollandsfödde Michiel ”Mitch” Petersen är Köping Baskets senaste nyförvärv. Och kanske det mest eftertraktade. – Nu har ”Jotti” äntligen tjatat nog, säger 23-åringen.

Basket · 5 jul, 2017 kl. 10:47

Köpings senaste tillskott kommer, precis som Filip Kovacek, närmast från Södertälje. Han mäter 206 centimeter i strumplästen, är vass på returtagningar och har kopplingar till länet. 

”Mitch” Petersen föddes i Holland men flyttade med familjen till Skultuna när han var tio år gammal.

I Västerås upptäckte han basketen, sedan dess har sporten tagit honom till Luleå, Södertälje och nu alltså Köping. Det efter viss påtryckning från tränaren Panagiotis Nikolaidis.

– De har varit på mig sedan tre år tillbaka och försökt få mig hit. Nu har ”Jotti” äntligen tjatat nog, så jag tänkte att jag ger det ett försök, säger Petersen med ett skratt.

Hur känns det att vara klar för Köping?

– Det känns underbart. Jag längtar efter att komma igång och spela matcher. Jag har alltid sedan jag började spela basket i Västerås velat ha ett lag här i Västmanland som man ska kunna titta upp mot. Nu hoppas jag kunna hjälpa till för att bygga det för kommande generationerna. Och klubben jobbar väldigt professionellt och har lagt fram en bra plan för att komma upp till Ligan.

Vad har du fått för intryck av laget?

– Att det är ett lag som är talangfullt och vill kämpa. Jag kan ju säga, efter att ha spelat mot dem de senaste året, att det är ett otroligt svårslaget lag. Och otroligt välcoachat.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

– Jag är stor, stark. Försöker spela ihop mycket med lagkamraterna. Osjälvisk. Jag kämpar varje minut som jag är inne på plan.

Vad tar du med dig från Södertälje och dina erfarenheter i Ligan?

– Vinnarmentaliteten. Jag har fått lära av den bäste, Vedran Bosnic (före detta tränare för Södertälje), vad som krävs för att vara på toppen år efter år. Sen kommer jag ta med mig en tuffhet vi behöver spela med för att kämpa med bjässarna i Ligan.

Med ett nyförvärv som ”Mitch” är det inget snack om saken, det är uppåt Köping Stars siktar. Nyförvärvet själv har redan siktet inställt.

– Topp två är målet. Förra året kom Köping trea, så man måste ju höja ribban och se om man kan platsa i Ligan till nästa år. Mitt mål personligen, bortsett från lagets mål, är att jag vill ligga etta och slå AIK och Djurgården på hemmaplan, säger Michiel Petersen.Andra har också läst


Ny nollpoängare för KIS

Köpingslaget besegrades på bortais.

Resultatbörs: Så slutade helgens innebandymatcher

Innebandy Så gick det för de lokala lagen.

Jotti hyllar nyförvärvet: "Väldigt glada att han är här"

Basket Stars nye amerikan Austin Price gjorde 19 poäng i debuten.

Köping Stars vann spännande toppmöte

Dramatisk match i KB-hallen inför 705 åskådare.

Hallsta sänkte serieledarna på bortaplan

Drog till med skräll på Fagerliden.

Kungsör sänkta av sent mål

Tung förlust för Hockeytrean-laget.

Tung förlust för KIS Bandy

Åker hem med noll poäng från Stockholm.

VM avslutar året mot profilstarkt lag

Samboutmaning blev allstar-match.

Årets sista match – då lovar ”Marre” urladdning

Stekhett toppmöte avrundar 2017 – inför förväntad storpublik.

”Boom Boom” krigade till sig ett SM-silver

Dynamix-stjärnan imponerade i Stockholm.