Köping19°Klart

Magazin24

Köping Basket-spelaren till talangläger

Kan leda till en landslagsplats längre fram.

Basket · 5 maj, 2017 kl. 15:13

Han är född 2002 och har redan testat på att träna med Köping Baskets herrlag. Nu väntar nästa spännande utmaning för talangen Simon Klaasma.

Han kommer nämligen att representera Köping Basket och Region Mellersta vid Miki Herkel Cup som arrangeras den 3-6 juni i Södertälje.

– Det är med stor glädje Svenska Basketbollförbundet tar emot landets mest lovande spelare födda 2002. Vi hoppas på ett utvecklande och minnesvärt besök med oss. Under denna helg kommer utbildning och utveckling av spelaren att stå i centrum. Vi har fysträning och match med en del teoretisk utbildning, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Totalt kommer sex regioner (norra, mellersta, östra, södra samt Stockholm nord och Stockholm syd) att vara representerade vid Miki Herkel Cup. Varje region består av 15 flickspelare och lika många pojkspelare.

Efter lägret kommer en utvärdering av spelarna att ske och de som sticker ut kommer sedan att få chansen i de yngsta ungdomslandslagen. I ett meddelande till spelarna skriver Svenska Basketbollförbundet så här:

– Du är en av de spelare dina regionslagsledare tror på. Du har en möjlighet att i framtiden spela för något av Sveriges ungdomslandslag, vilket är något mycket fint. Detta läger är till för dig och din utveckling. Ledare och alla runt omkring Miki Herkel Cup arbetar för att din upplevelse skall vara så givande som möjligt och att du skall minnas Södertälje och detta läger på ett positivt sätt.

Förbundet lägger samtidigt till:

– Vi vill att du ger ifrån dig massor av positiv energi. Lägret blir bäst om alla kan fokusera på utvecklingen av basketbollspelet och allt som ingår att vara en bra basketbollrepresentant. Tänk på att landslagsledningen ser till mer än din idrottsliga prestation och därför är helheten viktig för att du skall lyckas.

Utöver Simon Klaasma kan Köping Basket få ytterligare två representanter vid Miki Herkel Cup. På reservlistan återfinns både Klara Backman och Samuel Syren.Andra har också läst

Ny forward klar för IFK Arboga

Ishockey 19-åring förstärker truppen.

Blue Hammers nya satsning: Livesänder matcher

Inleds vid starten av säsongen 2018/2019.

Klart: Han blir ny assisterande tränare i Köping Stars

Basket 28-åringen har skrivit på för två säsonger.

Sofi Flink uttagen till EM

Friidrott Hallstatjejen får chansen i Tyskland.

Felix Norrman tog SM-silver

Stod för fin prestation under SM-veckan.

Tidigare kaptenens hyllning till IFK Arboga

23-årige SHL-backen: "Gjorde att jag utvecklades".

Köpingskillen tar plats i svenska truppen till Special Olympics

"Hoppas att de ska njuta och minnas det här".

Strömsholms elitlag missade SM-medalj

Slutade precis utanför prispallen.

VM-bloggen: "Så nära, men ändå inte"

Busta om Sveriges uttåg ur VM.

VM-bloggen: "Nerverna är på helspänn"

Bustas tankar inför Sveriges kvartsfinal mot England.

Här är fotbollslaget med högst publiksnitt i regionen

Nära 300 åskådare i snitt är toppnoteringen.

Tredje raka SM-guldet för kartläsaren Andreas Johansson

Tog hem segern i rallysprint ihop med föraren Matias Adielsson.