Köping-9°Klart

Magazin24

Köping Basket-spelaren till talangläger

Kan leda till en landslagsplats längre fram.

Basket · 5 maj, 2017 kl. 15:13

Han är född 2002 och har redan testat på att träna med Köping Baskets herrlag. Nu väntar nästa spännande utmaning för talangen Simon Klaasma.

Han kommer nämligen att representera Köping Basket och Region Mellersta vid Miki Herkel Cup som arrangeras den 3-6 juni i Södertälje.

– Det är med stor glädje Svenska Basketbollförbundet tar emot landets mest lovande spelare födda 2002. Vi hoppas på ett utvecklande och minnesvärt besök med oss. Under denna helg kommer utbildning och utveckling av spelaren att stå i centrum. Vi har fysträning och match med en del teoretisk utbildning, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Totalt kommer sex regioner (norra, mellersta, östra, södra samt Stockholm nord och Stockholm syd) att vara representerade vid Miki Herkel Cup. Varje region består av 15 flickspelare och lika många pojkspelare.

Efter lägret kommer en utvärdering av spelarna att ske och de som sticker ut kommer sedan att få chansen i de yngsta ungdomslandslagen. I ett meddelande till spelarna skriver Svenska Basketbollförbundet så här:

– Du är en av de spelare dina regionslagsledare tror på. Du har en möjlighet att i framtiden spela för något av Sveriges ungdomslandslag, vilket är något mycket fint. Detta läger är till för dig och din utveckling. Ledare och alla runt omkring Miki Herkel Cup arbetar för att din upplevelse skall vara så givande som möjligt och att du skall minnas Södertälje och detta läger på ett positivt sätt.

Förbundet lägger samtidigt till:

– Vi vill att du ger ifrån dig massor av positiv energi. Lägret blir bäst om alla kan fokusera på utvecklingen av basketbollspelet och allt som ingår att vara en bra basketbollrepresentant. Tänk på att landslagsledningen ser till mer än din idrottsliga prestation och därför är helheten viktig för att du skall lyckas.

Utöver Simon Klaasma kan Köping Basket få ytterligare två representanter vid Miki Herkel Cup. På reservlistan återfinns både Klara Backman och Samuel Syren.Andra har också läst

Dubbla vinster för IKW

Bowling Lyckad tävlingshelg för IKW/Köping BK.

Kungsör ett steg närmare division 1

Besegrade Tillberga på hemmaplan.

Orrsten dominant när Arboga knäckte Sura

Ishockey Veteranen på spelhumör – smällde dit ett hattrick.

"Sista tio minuterna skämmer vi ut oss"

Ishockey Suras Jarno Pikkarainen sågar lagets agerande i den sista perioden.

Händelserikt när Arboga krossade Surahammar

Hemmalaget vann det heta derbyt.

Backman och landslaget klart för U17-EM

0–0 mot Cypern räckte i avslutningen av Elite Round-kvalet.

Felix uttagen i landslaget: ”Overkligt”

Köpingsgolfaren får chansen att visa upp sig på den internationella scenen.

Spetsvärvning av Arboga Södra – Grabus återvänder

Mittfältsmotorn tillbaka i moderklubben.

Hett derby väntar – IFK tar emot Blue Hammers

Arboga och Surahammar gör upp om viktiga poäng.

Snöplig förlust i Munkfors

I onsdagens drabbning mellan IFK Munkfors och IFK Arboga IK var Jimmy Hellström i högform, men trots det segrade hemmalaget efter förlängning.

Sent avgörande frälste Blue Hammers

Så slutade onsdagens drabbning mellan Skedvi/Säter IF och Surahammars IF i kvalserien till Hockeyettan Västra.

Hästar drabbade av kvarka på ridklubb i Surahammar

"Baståsens anläggning håller helt stängt".