KöpingDimma

Magazin24

Köping Basket-spelaren till talangläger

Kan leda till en landslagsplats längre fram.

Basket · 5 maj, 2017 kl. 15:13

Han är född 2002 och har redan testat på att träna med Köping Baskets herrlag. Nu väntar nästa spännande utmaning för talangen Simon Klaasma.

Han kommer nämligen att representera Köping Basket och Region Mellersta vid Miki Herkel Cup som arrangeras den 3-6 juni i Södertälje.

– Det är med stor glädje Svenska Basketbollförbundet tar emot landets mest lovande spelare födda 2002. Vi hoppas på ett utvecklande och minnesvärt besök med oss. Under denna helg kommer utbildning och utveckling av spelaren att stå i centrum. Vi har fysträning och match med en del teoretisk utbildning, säger Svenska Basketbollförbundets ordförande Mats Carlson i ett pressmeddelande.

Totalt kommer sex regioner (norra, mellersta, östra, södra samt Stockholm nord och Stockholm syd) att vara representerade vid Miki Herkel Cup. Varje region består av 15 flickspelare och lika många pojkspelare.

Efter lägret kommer en utvärdering av spelarna att ske och de som sticker ut kommer sedan att få chansen i de yngsta ungdomslandslagen. I ett meddelande till spelarna skriver Svenska Basketbollförbundet så här:

– Du är en av de spelare dina regionslagsledare tror på. Du har en möjlighet att i framtiden spela för något av Sveriges ungdomslandslag, vilket är något mycket fint. Detta läger är till för dig och din utveckling. Ledare och alla runt omkring Miki Herkel Cup arbetar för att din upplevelse skall vara så givande som möjligt och att du skall minnas Södertälje och detta läger på ett positivt sätt.

Förbundet lägger samtidigt till:

– Vi vill att du ger ifrån dig massor av positiv energi. Lägret blir bäst om alla kan fokusera på utvecklingen av basketbollspelet och allt som ingår att vara en bra basketbollrepresentant. Tänk på att landslagsledningen ser till mer än din idrottsliga prestation och därför är helheten viktig för att du skall lyckas.

Utöver Simon Klaasma kan Köping Basket få ytterligare två representanter vid Miki Herkel Cup. På reservlistan återfinns både Klara Backman och Samuel Syren.Andra har också läst


Ny nollpoängare för KIS

Bandy Köpingslaget besegrades på bortais.

Resultatbörs: Så slutade helgens innebandymatcher

Så gick det för de lokala lagen.

Jotti hyllar nyförvärvet: "Väldigt glada att han är här"

Basket Stars nye amerikan Austin Price gjorde 19 poäng i debuten.

Köping Stars vann spännande toppmöte

Dramatisk match i KB-hallen inför 705 åskådare.

Hallsta sänkte serieledarna på bortaplan

Drog till med skräll på Fagerliden.

Kungsör sänkta av sent mål

Tung förlust för Hockeytrean-laget.

Tung förlust för KIS Bandy

Åker hem med noll poäng från Stockholm.

VM avslutar året mot profilstarkt lag

Samboutmaning blev allstar-match.

Årets sista match – då lovar ”Marre” urladdning

Stekhett toppmöte avrundar 2017 – inför förväntad storpublik.

”Boom Boom” krigade till sig ett SM-silver

Dynamix-stjärnan imponerade i Stockholm.

Mittbackstalangen förlänger med KFF

15-åringen fortsätter över nästa säsong.