Köping18°Lätt molnighet

Magazin24

Ronnie Boggs. FOTO: BJÖRN BLOMGREN

Ronnie Boggs: "De har mitt nummer..."

Starsstjärnan Ronnie Boggs charmade hela Köping den gångna säsongen. Innan han flög hem till USA pratade han om f­lyttryktena, proffslivet och Tårtgeneralen.

Basket · 12 apr, 2017 kl. 11:47

Under sin sista dag i Köping blev Ronnie Boggs stoppad på stan. Sen delade han med sig av tips och tricks när Köping Baskets 05-lag hade träning, innan han slog sig ner för en intervju med Magazin24.

Boggs kom som en basketspelare och lämnar som en stjärna.

– Det känns fantastiskt. Folk stannar mig på stan och vill prata om basket. Och det bästa är att se barnen. Det är en hel del barn som ser upp till mig och vill ha autografer och bilder. Jag älskar det! Jag älskar stödet. Jag är långt hemifrån, så att ha det stödet gör det lättare för mig.

Frågan om Boggs vara eller icke vara i Köping Stars har stötts och blötts de senaste veckorna. Men den måste ändå ställas. Boggs själv har inte fattat något beslut. Det kommer hemma i Kansas City över sommaren, efter att 26-åringen hunnit fundera över sina valmöjligheter och väga in allt viktigt i ekvationen.

– Du vet, jag har en familj att ta hand om hemma. Så jag vill bara ge mig själv den bästa möjligheten att försörja dem medan jag fortfarande kan spela basket. Och sen är jag en tävlingsmänniska. Jag gillar att mäta mig med de bästa och vill ge mig själv en chans att göra det.

Alltid spelat basket

Ronnie Boggs har haft en b­asketboll i händerna så länge han kan minna­s. Hans styvpappa var proffs, bland annat i Frankrike. Drömmen om att spela så högt som möjligt har alltid funnits där, med l­evande exempel nära till hands.

I ”high school” spelade Boggs i delstatens bästa lag med nära vännen Alec Burks (numera i Utah Jazz, NBA) som lekkamrat.

Efter college hjälpte en agent Boggs att få kontrakt med Eco Örebro i Basketligan. Laget tränades då av en viss Panagiotis Nikolaidis.

Efter en individuellt vass säsong i Ligan var olyckan framme när Boggs var hemma över sommaren.

Amerikanen bröt foten och var borta från basketen i ett och ett halvt år. När Boggs fick klartecken från doktorerna att spela igen återupptog han samarbetet med ”Jotti” – som då tagit över Köping Basket.

Det var inför förra säsongen.

Utöver en kortare utflykt till Borås har Boggs varit Köping trogen sedan dess – och en starkt bidragande orsak till att Stars har skapat basketfeber.

Nu ska ett nytt kapitel skrivas. Var det blir är inte klart, men färdriktningen är utstakad.

– När jag växte upp var drömmen alltid att spela i NBA, men jag är nöjd över att spela professionellt. Just nu är jag vid en punkt där det känns som att jag kan spela på en hög nivå. Jag skulle vilja spela i Euro League, möta andra toppspelare och se vad jag kan göra, säger Boggs.

Kan bli filmstjärna

Snacket går också om att Boggs blivit erbjuden en roll i den kommande storfilmen ”Tårtgeneralen”, som ska spelas in i Köping.

26-åringen bekräftar uppgifterna.

– Jag var och pratade med regissören och ett par andra från castingen. De lät mig testa några scener för r­ollen, vilket gick bra. De har mitt nummer och berättade att de hör av sig med fler detaljer om de väljer att gå vidare med mig.

Kommer du tillbaka i så fall?

– Jag ska åka hem, men jag sa till dem att om de vill ha med mig kan vi lösa det. Det ska inte vara några problem att komma tillbaka och göra filmen, säger Boggs med ett leende.

När du läser den här artikeln har Ronnie Boggs redan flugit hem till Kansas City.

Köpingsäventyret är över för den här gången. Kanske kommer han tillbaka för att göra ännu större avtryck på basketplanen.

Och på vita duken.Andra har också läst

Blue Hammers nya satsning: Livesänder matcher

Ishockey Inleds vid starten av säsongen 2018/2019.

Klart: Han blir ny assisterande tränare i Köping Stars

28-åringen har skrivit på för två säsonger.

Sofi Flink uttagen till EM

Friidrott Hallstatjejen får chansen i Tyskland.

Felix Norrman tog SM-silver

Golf Stod för fin prestation under SM-veckan.

Tidigare kaptenens hyllning till IFK Arboga

23-årige SHL-backen: "Gjorde att jag utvecklades".

Köpingskillen tar plats i svenska truppen till Special Olympics

"Hoppas att de ska njuta och minnas det här".

Strömsholms elitlag missade SM-medalj

Slutade precis utanför prispallen.

VM-bloggen: "Så nära, men ändå inte"

Busta om Sveriges uttåg ur VM.

VM-bloggen: "Nerverna är på helspänn"

Bustas tankar inför Sveriges kvartsfinal mot England.

Här är fotbollslaget med högst publiksnitt i regionen

Nära 300 åskådare i snitt är toppnoteringen.

Tredje raka SM-guldet för kartläsaren Andreas Johansson

Tog hem segern i rallysprint ihop med föraren Matias Adielsson.