KöpingLätt snöblandat regn och måttlig vind

Magazin24

Ronnie Boggs, Sean Smith, Olle Mellström och Michael Axelsson Kaltak bjöd på ett skönt segervrål efter Djurgårdskrossen. FOTO: DAVID ERIKSSON

Stars magiska hemmaavslutning – krossade Djurgården

Michael Axelsson Kaltak: "Allt klickade i dag".

Basket · 25 mar, 2017 kl. 17:51

Sista hemmamatchen för säsongen. Då bjöd Köping Stars på årets match i Karlbergshallen och körde över storlaget Djurgården med solklara 108–77 inför 556 åskådare.

– Alltså... Jag vet inte vad jag ska säga. Det var bara så jäkla skönt att vinna, att spela så här bra inför hemmapubliken och ge dom något att komma ihåg till nästa säsong, säger publikfavoriten och Köpingsstjärnan Michael Axelsson Kaltak efter uppvisningen.

Stars dominerade från start till mål mot ett Djurgården som knappt fick något att stämma. Redan i paus hade hemmalaget ett 30-poängsförsprång (61–31), som till slut alltså blev 108–77. En fullständig överkörning.

– Ja, faktiskt. Jag försöker vara lite ödmjuk, men vi körde över dom. Samtidigt är Djurgården redan klara tvåor i serien och kanske inte visade upp sitt bästa, men det är fortfarande Djurgården och de har riktigt bra spelare, säger Axelsson Kaltak.

Men ändå, 108 poäng från er sida. Vad säger du om det?

– Allt klickade i dag. Jag hoppas Jotti är nöjd nu så vi kanske får någon dag ledigt, säger Michael med ett leende.

I inledningen på andra halvlek blev Djurgårdens frustration synlig. För en av gästernas spelare rann det över rejält när denne hamnade i en situation med just Axelsson Kaltak. Köpingsspelaren blev liggande på planen i smärtor, medan Djurgårdskillen fick gå och ta en tidig dusch.

Axelsson Kaltak tonar dock ner situationen.

– Jag förstår honom. Han kommer hit en lördag och blir helt krossad. Han blir nog frustrerad och sen blir det fel. Jag är inte arg på honom överhuvudtaget.

Efter Djurgårdskrossen återstår nu endast en match på säsongen för Köping Stars. Den spelas kommande helg borta mot Wetterbygden.

Axelsson Kaltak ser tillbaka på en rolig säsong – och hyllar sina lagkamrater för resan som klubben gjort under 2016/2017.

– Just nu är man bara van att säsongen rullar på. Det är otroliga grabbar i laget och jag gillar verkligen att spela med allihopa. Jag trivs att komma på träningarna och ser verkligen fram emot det varje gång. Jag ser alla som mina bröder. Så det känns lite sorgligt att säsongen kommer ta slut, säger Michael Axelsson Kaltak.

Ni siktar på att avsluta snyggt?

– Ja, absolut. Vi ska göra som vi gjorde i dag. Bara att köra över Wetterbygden på bortaplan, avslutar Köpingsstjärnan.

Poängplockare, Köping: Sean Smith 19, Ronnie Boggs 19, Khalil Davis 16, Nemanja Sladoje 11, Michael Axelsson Kaltak 11, Kevin Grant 9, Olle Mellström 8, Sebastian Lindkvist 8, Robertino Duric 5, Richard Sörensson 2Andra har också läst


Nya framgångar för Kolsvas brottare

Brottning Talangerna i form.

Fina resultat av Arbogas brottare

Så gick det i Vättercupen GP och Ostens Minnescup.

KIS föll mot Djurgården

Bandy Sena mål punkterade matchen.

Skön revansch för VM – vann hemma mot Pixbo

Sju olika målskyttar slog till.

Surahammar tappade ledningen mot Kumla

...och åkte på en ny förlust.

Köping Hockey rycker i toppen – vann "seriefinalen" mot Grums

Omskolade backen Lars Jinghage avgjorde toppmötet.

Vinst och förlust för IKW/Köping

Blandade och gav under lördagen.

Team Mälarenergi tog skön seger

Besegrade IK Juno på hemmaplan.

Bottennapp av IBK Hallsta

Föll tungt mot Lillån.

Surahammar föll med uddamålet

Målrik tredjeperiod mellan Arvika och Sura.

Flera skarpskyttar slog till i division 2

En poängkung, en prestigevärvning och en skräll utmärkte sig.