Okategoriserade
12:11 | 1 juni 2009

Sofia skadad när Södra vann

Damerna gjorde nog säsongens bästa match när man på hemmaplan besegrade seriefavoriterna och dittills obesegrade Skiljebo SK med 3-2 i helgen. Det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen från början och skapade flera fina chanser men utdelningen uteblev. Istället kommer SSK upp i ett anfall och gör 0-1 vilket inte kändes helt rättvist. ASIF fortsatte dock att spela fin fotboll och kriga hårt i närkamperna. Med 5 min kvar av första halvlek får ASIF sin målvakt Sofia Johansson illa skada. I en närkamp där hon slänger sig efter bollen och har den i händerna fullföljer SSK spelaren och träffar Sofia olyckligt i ansiktet med knäet. En ambulans fick tillkallas och troligen handlar det om skador på käken samt tänderna. ASIF trummar på i andra halvlek och efter en misslyckad rensning från SSK målvakten hamnar bollen hos Lisa Stenström om kallt lyfter bollen över målvakt och försvarare in i ett tomt mål fram till 1-1. Spelglädjen och fighterandan riktigt lyser om dom gula hemma tjejerna och med 20 min kvar kommer 2-1 fint in skarvat av Amanda Hill efter en fin framspelning av Sofia Andersson. Efter en liten markeringsmiss lyckas SSK få in en kvittering med ca 10 min kvar men återigen reser sig hemma tjejerna och efter en tilltrasslad situation i SSK straffområde så lyckas Karin Haglind skicka in segermålet. Kul att se tjejerna som verkligen bestämt sig för att vinna matchen. Många fina prestationer och alla spelarna får plusbetyg men ett extra plus och bäst på plan var Sofia Andersson i hemmalaget som verkligen visade glöd beslutsamhet fighter anda. Plus också till inhoppande målisen Anna G som gör ett par jätteräddningar där man speciellt minns en fotparad av bästa klass. 94:a tjejerna Ida Linn och Amanda är också värda ett omnämnande för sin inställning och sitt vägvinnande spel.