Köping-2°Molnigt

Magazin24

Mikael Wiker och hans Arboga Södra har bra chans på seriesegern i division 4. FOTO: MICHAELA ERICZÉN/ARKIV

Gyllene läge för Arboga Södra

Wiker om chansen att vinna fyran: "Upp till oss själva"

Fotboll · 15 sep, 2017 kl. 07:51

Arboga Södra har guldläge i division 4. Med tre omgångar kvar leder gulsvart serien med fem poäng. Om Södra skulle slå Irsta hemma på lördag – strax efter att nya Södra stugan invigs – kan seriesegern bli klar i praktiken. Då krävs "bara" att jagande BK30, IFK Västerås och Skultuna inte vinner sina respektive matcher.

– Det är inte så troligt att allt slår in. Vi siktar på att vinna de här två matcherna hemma sen får vi se vad de andra gör. Blir det klart på lördag är vi supernöjda med det. Men vi räknar med att köra på, säger Södracoachen Mikael Wiker.

Arboga har Tortuna och Kolsva kvar att möta innan årets seriespel är över. Men först väntar alltså Irsta, som länge såg ut att vara ett stabilt mittenlag, men som har sladdat under hösten och dragits in i bottenstriden.

– Det är ju det laget vi fick stryk av i våras, 1–2. Vi har revansch att utkräva. Irsta är stora, tunga och satsar på fasta situationer. De har två stora toppar och en vänsterytter från VSK som är ganska bra. Men kommer vi upp i nivå och spelar som vi kan så kommer vi nog klara av det här, Wiker.

Med tre omgångar kvar och fem poängs ledning, vad ser du som det största hotet inför slutspurten?

– Det är upp till oss själva. Vi måste hantera den här situationen, hålla kylan och vara mogna för uppgiften. Det är många spelare som inte har varit i den här situationen förut.

Ni har gått som tåget under hösten medan andra topplag sladdat. Vad är det som gjort att ni dragit ifrån?

– Vi har förstått att man inte kan lira champagnefotboll i 22 omgångar. När det går emot måste man slita för att ta en 1–0 eller 2–1-seger, och det har vi gjort. Sen har vi bara släppt in 21 mål. Minst i serien. Det är inte bara backlinjens förtjänst. Det är hela laget som lägger ner ett jäkla jobb.

En annan faktor är att Arboga Södra är starka i den andra halvleken. I flera matcher har gulsvart avgjort under de sista 20 minuterna.

– Vi har en bra organisation. Spelarna ställer krav på varandra att göra jobbet fullt ut. Vi har inte tummat på någon detalj i höst. Då vet vi att till slut gör vi ett mål. Man kan tycka att det är tur. Men det är som Skultunas tränare sa till mig efter matchen sist: Det är tur om man gör det en gång. Men om man gör det 6-7 gånger, då är det inte tur längre. Det kan jag väl smått hålla med om, säger Wiker med ett leende.

Inför Arboga Södra–Irsta

Avspark: Lördag 15.00, Ekbacken

Läget i Södra: "Det ser nästan för bra ut. Inga avstängningar, inga skador, inga sjukdomar", säger Mikael Wiker.

Preliminär startelva (4–3–3): Filip Hofstad – Jakob Stjernfeldt, Charlie Andersson, Gustav Gustafsson, Max Verlage – Jonas Hammarlund, Filip Stjernfeldt, Erick Dominguez – Rijad Babovic, Brandon Wade, Linus JärpenbergAndra har också läst


Klart: Jansson tar plats i svenska VM-truppen

Bandy Köpingskillen åker till Ryssland för att försvara guldet.

Blue Hammers-tränaren ute efter revansch

Ishockey Pikkarainen: "Vill vända på vår negativa trend".

Trollgubben lämnar KFF för moderklubben

Fotboll Bollgeniet tar sig an dubbla roller i division 6-laget: ”Nu kommer jag få som jag vill”.

Fina resultat av Arbogas brottare

Så gick det i Vättercupen GP och Ostens Minnescup.

KIS föll mot Djurgården

Sena mål punkterade matchen.

Skön revansch för VM – vann hemma mot Pixbo

Sju olika målskyttar slog till.

Surahammar tappade ledningen mot Kumla

...och åkte på en ny förlust.

Köping Hockey rycker i toppen – vann "seriefinalen" mot Grums

Omskolade backen Lars Jinghage avgjorde toppmötet.

Vinst och förlust för IKW/Köping

Blandade och gav under lördagen.