Köping10°Duggregn

Magazin24

Kalle och Busta-Lasse bjuder på VM-stämning

Köpingsduon kommer dela med sig av intryck, stämning och mycket mer från mästerskapet

Fotboll · 10 jun, 2018 kl. 08:15

Den 14 juni inleds sommarens stora sporthändelse – fotbolls-VM i Ryssland. Det svenska landslaget möter Sydkorea, Tyskland och Mexiko i gruppspelet som flera tusen blågula fans kommer följa på plats. Två av dessa är Lars ”Busta-Lasse” Andersson och Thomas ”Kalle” Karlsson från Köping.

”Busta-Lasse” och ”Kalle” ska dessutom förmedla VM-stämningen hem till KAK-borna genom en blogg som kommer publiceras på Magazin24:s sajt (magazin24.se/sport). Lars och Thomas gjorde samma sak vid EM i Frankrike 2016 och det blev en succé.

– Det ska bli spännande. Vi (det svenska landslaget) behöver höja oss ett snäpp, men det känns som att vi är lite på G ändå. Jag trodde vi skulle få smörj av Danmark i lördags, men vi är stabila bakåt även om det är lite tunt framåt, säger ”Busta-Lasse” och ”Kalle” om deras känsla inför mästerskapet.

De fortsätter:

– Om landslaget visar sitt rätta jag och vi har lite tur ska vi kunna gå till åttondelsfinal. Sen blir det tufft.

Den 16 juni reser duon, ihop med bland annat Stefan Blixt och Benny Garman från Arboga, över till Ryssland. Väl på plats kommer de att se Sveriges öppningsmatch mot Sydkorea på Nizjnij Novgorod-stadion den 18 samt mötet med Tyskland på Fisjt-stadion i Sotji den 23.

– Det blir ett stort jäkla äventyr, säger ”Busta-Lasse”.

Hur känner ni kring att åka till Ryssland?

– Det blir speciellt. Vi har ju sytt ihop hela resan själva. Varje resmeter och boende. Det har inte varit lätt att ordna allt. Det har varit lite av en djungel. Men vi är där för att se på fotboll och det får bli som det blir.

Vad ser ni fram emot mest?

– Matchdagarna är något speciellt. Uppladdningen är något helt fantastiskt. Alla trivs ihop, tar en pilsner tillsammans och sjunger. Det är jäkligt trevligt.

Vad kommer läsarna att få ta del av i er blogg?

– Äventyren och naturligtvis matcherna. Det ska bli för jäkla roligt. VM är så otroligt intressant. Vi åker främst dit för fotbollen, men vi kommer nog skriva mycket om det som händer runtomkring.

Tror ni att sommarens VM kan bli en upprepning av den klassiska sommaren 1994?

– Nja, det tror vi inte. Janne Andersson kunde tagit ut någon oetablerad, men talangfull spelare som en joker i truppen. Tyvärr saknar vi en sån spelare.

Fotbolls-VM i Ryssland startar om knappa två veckor. Redan nu är ”Busta-Lasse” och ”Kalle” väldigt laddade för det kommande äventyret.

– Vi började med Danmarksmatchen i lördags och redan där kände man att det är nära. Det var en jäkla stämning och grym uppladdning. VM kommer bli otroligt häftigt.

VM pågår från 14 juni till 15 juli.Andra har också läst

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från de lokala lagens bataljer.

Trotjänaren lämnar Stars

Basket "Alltid spelat med uppoffrande stil för lagets bästa".

Så slutade tisdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 6.

SSL-meriterad målvakt förstärker VM IB

Sportchefen: "Hon vet vad som krävs för att vara på den här nivån".

VM-bloggen: "Sångerna vällde över arenan"

Busta-Lasses tankar efter premiärsegern.

Tennisbanorna öppnar för säsongen

De två banorna är nu spelbara.

Storväxt forward förstärker Köping Hockey

Beskrivs som en spelare som "kan ställa till med oreda i anfallszon".

Centern lämnar IFK Arboga

24-åringen följer med tidigare tränaren Lenny Eriksson till Småland.