Köping10°Duggregn

Magazin24

Frank Petterssons klubblag Dalkurd lämnar Borlänge. FOTO: LARS REDHE

Klart: Franks Dalkurd flyttar till Uppsala

Lämnar Borlänge efter lång dispyt med kommunen.

Fotboll · 14 nov, 2017 kl. 13:57

Det har varit på gång ett tag, men nu är det bekräftat: Arbogasonen Frank Petterssons klubblag Dalkurd lämnar Borlänge. Klubben, som bildades så sent 2004, har stått för en historisk resa som nådde sin topp när laget tog klivet upp i Allsvenskan denna säsong.

Vid sidan av har det dock inte varit lika bra. Klubben och Borlänge kommun har länge haft ett frostigt förhållande till varandra, bland annat kring klubbens ungdomsverksamhet och hemmaarenan Domnarsvallen.

Förhållandet mellan parterna har nu brutit samman helt.

"Dalkurd FF har i olika omgångar försökt utveckla en dialog och relation med Borlänge Kommun men har istället bemötts med att föreningen har motarbetats. Den 19 oktober 2017 skickade föreningen ett skriftligt önskemål om ett möte med Borlänge Kommun för att få till en fungerande dialog och kommunikation. Kommunen har valt att inte svara på mötesförfrågan. Dalkurd FF har in i det sista försökt skapa förutsättningar för en god dialog med syftet att hitta lösningar, men utan intresse från Borlänge Kommun. Det ska tydliggöras att arenafrågan har varit en parentes i ett förhållande som har haltat i många år", skriver Dalkurd på klubbens hemsida.

Detta medför nu att A-lagsverksamheten i Dalkurd lämnar Borlänge helt och hållet. Klubbens ungdomsverksamhet kommer dock att finnas kvar i Borlänge, "men drivas vidare i andra former".

"Dalkurd FF:s styrelse har därför enhälligt beslutat att föreningens framtida utveckling och hemvist från januari 2018 blir i Uppsala. Grunden för beslutet är att skapa förutsättningar för föreningen som inte finns i Borlänge", skriver klubben.

Nya Studenternas IP i Uppsala blir Dalkurds nya hemmaarena, men den kommer dock inte att stå klar förrän 2020. Var Dalkurd ska spela kommande säsong är fortfarande oklart, men det står mellan Gävle och Västerås.

– Det blir någon av dem. Jag har folk som har ansvar för det, så det jag säger kan bli fel. Jag har inte fått ett konkret svar, men de jobbar med det. Det är vår vice vd Zilan Lawan som har ansvar för det, säger Dalkurds ordförande Ramazan Kizil till Fotbollskanalen.Andra har också läst

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från de lokala lagens bataljer.

Trotjänaren lämnar Stars

Basket "Alltid spelat med uppoffrande stil för lagets bästa".

Så slutade tisdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 6.

SSL-meriterad målvakt förstärker VM IB

Sportchefen: "Hon vet vad som krävs för att vara på den här nivån".

VM-bloggen: "Sångerna vällde över arenan"

Busta-Lasses tankar efter premiärsegern.

Tennisbanorna öppnar för säsongen

De två banorna är nu spelbara.

Storväxt forward förstärker Köping Hockey

Beskrivs som en spelare som "kan ställa till med oreda i anfallszon".

Centern lämnar IFK Arboga

24-åringen följer med tidigare tränaren Lenny Eriksson till Småland.