KöpingMolnigt

Magazin24

Nyckelmatch för KFF – då blir anfallaren mittback

Tony Andersson hoppas på succédrag: "Han är duktig i boxen".

Fotboll · 22 sep, 2017 kl. 18:00

Senast mot Ölme hoppade Simon Degerfeldt in som mittback under matchens sista 30 minuter. När Köping FF på lördagen ställs mot serietvåan IK Franke kommer "Degan" att starta ihop med Calle Fager i mittlåset.

– Han är duktig i luften och relativt snabb fortfarande. Vi förväntar oss mycket inspel i boxen och där är "Degan" bra. Problemet kan bli positionsspelet, men förhoppningsvis har han och hela laget en bra dag, säger KFF-tränaren Tony Andersson.

Köping FF har med två raka segrar (4–1 mot Bosna och 4–2 mot Ölme) gett sig själva en god chans att fixa förnyat kontrakt i division 3. Rödsvart är visserligen fortsatt under nedflyttningsstrecket, men Tony Andersson är optimistisk inför de två sista omgångarna.

Visst har ni lite slagläge just nu?

– Visst är det så! Vi är heta just nu och gjorde en bra match senast, men vi fick slita ont för det. Speciellt defensivt. Det krävs samma slit mot Franke, för om vi slappnar av åker vi på stryk så det sjunger om det. Franke är väldigt bra och förmodligen seriens spelskickligaste lag. Defensiven måste fungera, betonar KFF-tränaren.

Ett betryggande faktum för KFF är att oavsett hur resultaten i serien blir under helgen, så avgörs deras öde först i sista omgången. Detta eftersom Karlskoga och Bosna (båda med 22 inspelade poäng, två före KFF) möter varandra under lördagen.

– Vi lever i allra högsta grad. Helst av allt är vi i ett positivt läge nästa helg. Gör vi vårt jobb mot Franke är vi på minst kvalplats inför sästa omgången. Det är fortfarande så att vi har allt i egna händer, avslutar Tony Andersson.

Aktuell tabell hittar du HÄR.

INFÖR KFF – FRANKE

Avspark: 15.00, Köpings IP

Preliminär startelva (4–4–2): Filip Larsson – Oscar Saaf, Calle Fager, Simon Degerfeldt, Max Lundberg – André Garabet, Alexander Carlsson, Blend Sheikho, Abdiboqor Ali – Simon Åkerström, Sebastian SallantoAndra har också läst


Ny nollpoängare för KIS

Köpingslaget besegrades på bortais.

Resultatbörs: Så slutade helgens innebandymatcher

Innebandy Så gick det för de lokala lagen.

Jotti hyllar nyförvärvet: "Väldigt glada att han är här"

Basket Stars nye amerikan Austin Price gjorde 19 poäng i debuten.

Köping Stars vann spännande toppmöte

Dramatisk match i KB-hallen inför 705 åskådare.

Hallsta sänkte serieledarna på bortaplan

Drog till med skräll på Fagerliden.

Kungsör sänkta av sent mål

Tung förlust för Hockeytrean-laget.

Tung förlust för KIS Bandy

Åker hem med noll poäng från Stockholm.

VM avslutar året mot profilstarkt lag

Samboutmaning blev allstar-match.

Årets sista match – då lovar ”Marre” urladdning

Stekhett toppmöte avrundar 2017 – inför förväntad storpublik.

”Boom Boom” krigade till sig ett SM-silver

Dynamix-stjärnan imponerade i Stockholm.