Innebandy
22:06 | 19 mars 2018

KIS skickade ner IBK i division 3

Säsongens derbykungar höll sig kvar på tronen i säsongens viktigaste match.

Thomas Norman (12) stod för ett hattrick när Köpings IS under måndagskvällen slog stadskonkurrenten IBK Köping med 6–3. Foto: David Eriksson

Två gånger tidigare denna säsong har Köpings IS besegrat IBK Köping. Under måndagskvällen upprepade sig historien när KIS vann med 6–3 över IBK – och skickade ner sina stadskonkurrenter i division 3.

IBK inledde målskyttet när Mattias Sjöman satte öppningsmålet i numerärt överläge. KIS replikerade dock blixtsnabbt och kvitterade bara 20 sekunder senare genom Gustaf Häggkvist.

Sju minuter in i andra perioden gav samme Häggkvist KIS ledningen. En ledning som IBK aldrig hämtade i kapp.

Jonas Rosendahl ökade på till 3–1 innan Thomas Norman avslutade målskyttet i mittenronden med sitt 4–1-mål.

IBK Köping gjorde ett tappert försök att hämta igen underläget och reducerade till 4–2 efter en fin soloprestation av Emil Faulhammer, men KIS höll undan och vann till slut kvalmatchen med 6–3 inför 274 åskådare i Karlbergshallen.

För Köpings IS väntar nu fortsatt kval upp mot nya division 2 till nästa säsong. Vilket lag de får möta avgörs i morgon när IFK Arboga och Skälby IBK Ungdom gör upp i Vasahallen.

För IBK Köping är säsongen nu över och i höst väntar spel i division 3.

Köpings IS – IBK Köping 6–3

Periodsiffror: 1–1, 3–0, 2–2

Skott: 25–22

Publik: 274 åskådare i Karlbergshallen

Målskyttar, KIS: Thomas Norman 3, Gustaf Häggkvist 2, Jonas Rosendahl

Målskyttar, IBK: Emil Faulhammer 2, Mattias Sjöman