Köping19°Klart

Magazin24

PRO Arboga startar höstens verksamhet

Under Medeltidsdagarna, lördagen den 12 augusti, informerade PRO Arboga om föreningen och höstens verksamhet på Nytorget.

Insänt · 3 sep, 2017 kl. 17:25

Tisdagen den 22 augusti samlades ett drygt 60-tal PRO-medlemmar i Medborgarhuset till höstens första månadsmöte.

Peter Lennström från PROmedlemsresor berättade om reseorganisationen.
PROmedlemsresor är en verksamhet inom Grand Tours AB och erbjuder resor för medlemmar i PRO. Resorna är innehållsrika och kännetecknas av gemenskap och personlig service. Syftet är att erbjuda trevliga, intressanta och lärorika resor för alla smaker och plånböcker. Föreningar kan också få hjälp av PROmedlemsresor för att arrangera ”egna” resor
 
PRO Arbogas reseansvarig, Birgitta Berg berättade om Arbogas resor under hösten - en hemlig resa i augusti och en två-dagars adventsresa i december. 
Den hemliga resan genomfördes den 23 augusti med två bussar. Adventsresan går till Blå Hallen i Stockholm  med adventskonsert och julbord på efterföljande Ålandsresa den 3-4 december.  En rundfråga om önskemål om en resa till näraliggande kyrka under någon adventshelg visade att det finns ett visst intresse även för den.
Resorna genomförs tillsammans med PROföreningarna i Kungsör och Fellingsbro genom Götlunda Buss alternativt Charterbuss regi.
 
Ordförande Margareta Engström Nöstdal presenterade höstens program som nyligen delats ut till alla medlemmar. Nu har föreningen flyttat in i den nya lokalen på Strandgården, Storgatan 7. Liksom tidigare håller vi expeditionen öppen fredagsförmiddagar men i höst endast klockan 11.00 - 12.00. Alla är välkomna då!
 
Som inspiration till aktiviteter under hösten presenterades Arboga Teaterförenings och Arboga Musikförenings utbud under hösten av Monica Gottberg respektive Stig Jäderlund.
 
Att skaffa sig ny kunskap är roligt! Om det sker i en studiecirkel blir det ännu roligare! Annika Gustafsson berättade om ABF:s utbud men gav också tips på intressant litteratur. Gudrun Karlström föreslog en lättsam cirkel för  att ”prata engelska”.  Den som är intresserad kan kontakta Gudrun.
 
Kaffekommittén serverade gott hembakat bröd till kaffet och mötet avslutades med lottdragning.

Text: Margareta Engström NöstdalFoto: Ulla BerndtssonAndra har också läst

Skön musik i sommarkväll

Valskog Kyrkorummet är inte enbart till för gudstjänster och andakter. De flesta kyrkor har en fantastisk akustik som lämpar sig oerhört bra för musik och sång. Under sommaren bjuder...

Larm om gräsbrand

Strax efter kl 13 på söndagen ryckte räddningstjänsten i Köping ut efter ett larm om gräsbrand på en åker vid Ringvägen.

Åtta bränder i Arboga – misstänks vara anlagda

Under fredagen fick polis och räddningstjänst rycka ut till sju bränder i Arboga kommun. Ytterligare sju brandhärdar upptäcktes på lördagsmorgonen. Samtliga misstänks vara anlagda.

Ungdomar klättrade upp på silon

Två ungdomar klättrade på fredagskvällen upp i silon på Norra Ågatan.

Nya grannar: Vecka 29

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Ny forward klar för IFK Arboga

19-åring förstärker truppen.

Krogkollen: Vecka 29

Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.

Larm om gräsbrand

UPPDATERING. Blixtnedslag orsakade mindre brand,

Larm om skogsbrand vid Brattberget

UPPDATERAD. Stor brand efter blixtnedslag.

Misstänkt mordbrand i Arboga

Friluftsfrämjandets stuga brann ner till grunden.

Så blir fredagens väder

Senaste prognosen från SMHI.

Larm om trafikolycka i Surahammar

Flera fordon inblandade.

Blue Hammers nya satsning: Livesänder matcher

Inleds vid starten av säsongen 2018/2019.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.