KöpingLätt molnighet

Magazin24

IFK Arboga och Köping Hockey gör på fredag upp för första gången i seriesammanhang den här säsongen. FOTO: DAVID ERIKSSON

Fem heta dueller under KAK-derbyt

På fredag spelas säsongens första derby mellan Arboga och Köping i Hockeyettan Västra. Här listar David Eriksson fem dueller att se fram emot.

Ishockey · Publicerad 12 oktober, 2017 kl. 17:00

Lukas Klarström vs Tomas Rydén

”Målvakterna har alltid en viktig roll i laget. I derbyn blir deras betydelse ännu större. Jag tippar att Lukas Klarström står för IFK och att Tomas Rydén vaktar KHC-kassen. Båda behöver leverera om deras respektive lag ska gå segrande ur striden.”

Jimmy Hellström vs Emil Forsberg

”Jimmy Hellström spelade fem säsonger i Köping innan han återvände till moderklubben Arboga. Måltjuven lär knappast behandlas snällt av sina före detta lagkamrater – speciellt Emil Forsberg. KHC:s trotjänare brukar reta gallfeber på sina moståndare och det lär Hellström få känna av på fredag. En minst sagt intressant duell.”

Lenny Eriksson vs Daniel Eriksson

”Tränarkampen är alltid spännande när det kommer till derbymatcher. I IFK Arbogas bås återfinns som bekant mycket rutinerade Lenny Eriksson, som säkerligen har ett par äss i rockärmen att slänga fram. I det andra båset kan Daniel Eriksson inte skryta med samma rutin, men det betyder knappast att han inte har en plan för hur gästerna ska kunna vinna derbyt. Vem av tränarna går segrande ur hjärnornas kamp? På fredag får vi svaret.”

Arboga Army vs KHC-klacken

”Under de senaste årens derbymatcher har vi en klar segrare på läktarna. Arboga Army har överröstat Köpingspubliken både i Rasta Arena och Köpings ishall. Ett tydligt exempel är under försäsongscupen i augusti där Arbogaklacken var klart mest högljudda tre perioder i sträck. Kan Köpingsfansen ge svar på tal?”

Tabellkampen

”Varken IFK Arboga eller Köping Hockey har startat säsongen särskilt övertygande. IFK har efter sex omgångar inte vunnit en enda match och parkerar som jumbo i tabellen. Lagets två poäng har kommit efter straffavgöranden – som de förlorat. Arboga visade dock att formen är på uppåtgående när de knep en poäng borta mot VIK Hockey senast.
Köping i sin tur har vunnit två av sex matcher, men prestationerna varierar från match till match. KHC behöver hitta en jämnhet om de ska kunna klättra i tabellen”.

”Klart är i alla fall att fredagens derby i Rasta Arena är betydelsefullt. För Arboga kan en seger innebära starten på en formtopp – för Köping kan tre poäng innebära kontakt med topplagen.”Andra har också läst


Sura föll borta mot Forshaga

Ishockey Förlust i bottenmötet.

Köping Hockey vann svår bortamatch

Övertygande seger mot Kumla.

Fortsatt tungt för IFK Arboga

Ishockey Föll hemma mot Enköping.

Jotti om dubbelutvisningen: "Domaren ville stå i fokus"

Basket Starscoachen kritisk mot beslutet.

Axelsson showade när Stars slog Malbas

Basket ...men "Jotti" och Stan Brown åkte ut.

Blue Hammers tar in målvakt på try-out

Kommer närmast från Avesta.

IBK Hallsta föll hemma

Under strecket efter fem omgångar.

Topplaget Surahammar slog Lillån

Vann hemma under lördagen.

Lagmaskinen Stars körde över Trelleborg

Köping vann stort i Skåne.

Storseger för IKW/KBK

Krossade Västerås SK.

Framgångar för Haag i Polen

Den 13-15 oktober deltog Ricky Haag, 14 år, från Fellingsbro vid Polen Karate Open Grand Prix.

Ny storseger för Kungsör

Körde över Sala på hemmais.

Hallsta krossade gästande Avesta

Tog andra fullpoängaren för säsongen.

KLART: Här är duon som tar över KFF

Tidigare juniortränaren ersätter Tony Andersson – och får Magazin24-journalist som assisterande.