KöpingMolnigt

Magazin24

IFK Arboga och Köping Hockey gör på fredag upp för första gången i seriesammanhang den här säsongen. FOTO: DAVID ERIKSSON

Fem heta dueller under KAK-derbyt

På fredag spelas säsongens första derby mellan Arboga och Köping i Hockeyettan Västra. Här listar David Eriksson fem dueller att se fram emot.

Ishockey · 12 okt, 2017 kl. 17:00

Lukas Klarström vs Tomas Rydén

”Målvakterna har alltid en viktig roll i laget. I derbyn blir deras betydelse ännu större. Jag tippar att Lukas Klarström står för IFK och att Tomas Rydén vaktar KHC-kassen. Båda behöver leverera om deras respektive lag ska gå segrande ur striden.”

Jimmy Hellström vs Emil Forsberg

”Jimmy Hellström spelade fem säsonger i Köping innan han återvände till moderklubben Arboga. Måltjuven lär knappast behandlas snällt av sina före detta lagkamrater – speciellt Emil Forsberg. KHC:s trotjänare brukar reta gallfeber på sina moståndare och det lär Hellström få känna av på fredag. En minst sagt intressant duell.”

Lenny Eriksson vs Daniel Eriksson

”Tränarkampen är alltid spännande när det kommer till derbymatcher. I IFK Arbogas bås återfinns som bekant mycket rutinerade Lenny Eriksson, som säkerligen har ett par äss i rockärmen att slänga fram. I det andra båset kan Daniel Eriksson inte skryta med samma rutin, men det betyder knappast att han inte har en plan för hur gästerna ska kunna vinna derbyt. Vem av tränarna går segrande ur hjärnornas kamp? På fredag får vi svaret.”

Arboga Army vs KHC-klacken

”Under de senaste årens derbymatcher har vi en klar segrare på läktarna. Arboga Army har överröstat Köpingspubliken både i Rasta Arena och Köpings ishall. Ett tydligt exempel är under försäsongscupen i augusti där Arbogaklacken var klart mest högljudda tre perioder i sträck. Kan Köpingsfansen ge svar på tal?”

Tabellkampen

”Varken IFK Arboga eller Köping Hockey har startat säsongen särskilt övertygande. IFK har efter sex omgångar inte vunnit en enda match och parkerar som jumbo i tabellen. Lagets två poäng har kommit efter straffavgöranden – som de förlorat. Arboga visade dock att formen är på uppåtgående när de knep en poäng borta mot VIK Hockey senast.
Köping i sin tur har vunnit två av sex matcher, men prestationerna varierar från match till match. KHC behöver hitta en jämnhet om de ska kunna klättra i tabellen”.

”Klart är i alla fall att fredagens derby i Rasta Arena är betydelsefullt. För Arboga kan en seger innebära starten på en formtopp – för Köping kan tre poäng innebära kontakt med topplagen.”Andra har också läst

Derbyrysare att vänta – KIS och Arboga drabbar samman

Innebandy Under fredagskvällen spelas den första kvalmatchen mellan rivalerna.

Här är helgens träningsmatcher

Så spelar de lokala fotbollslagen i helgen.

Stark tredjeperiod bäddade för ny IFK-seger

Ishockey Låg under inför sista 20 minuterna, men vände och vann.

Forslund frälste Blue Hammers i sudden death

Fick med sig extrapoängen hem till Surahammar.

Fördel Kungsör i kampen om division 1-plats

Tätt och jämnt mot Per-Ols, men KIBK drog längsta strået.

Wiker hyllar Arboga Södras klassvärvning

Dervis Grabus, 23, var en av seriens bästa spelare i division 2 i fjol.Det är inte konstigt att ­Arboga Södra-tränaren ­Mikael Wiker är nöjd med sitt senaste nyförvärv. "En...

HHK får behålla poängkungen: "Ledande spelare"

"Kommer att göra många viktiga poäng nästa säsong om han håller sig frisk och kry".

Stekhet Garman ledde IFK Arboga vidare i kvalet

18-åringen stor matchvinnare när Skälby besegrades.

"Osten" återvänder till Hallstahammars SK

Meriterat nyförvärv till division 5-klubben.

Hallstaboxaren gör upp om NM-medaljerna

Fightern gör sin tredje landslagstävling.

Tvillingarna stannar i Hallsta

"Vi tycker att vi har fått ett stort förtroende och växt med det".