KöpingLätt snöfall

Magazin24

Suramålvakten Philip Olsson dras med sviterna av en hjärnskakning och blir borta från spel en tid framöver. FOTO: DAVID ERIKSSON

Lurig bortafight för Blue Hammers

Formsvaga Surahammar reser till Lindesberg: "Det gäller att ta ett kliv".

Ishockey · 11 okt, 2017 kl. 13:26

Trots flera förstärkningar på spelarfronten och förhoppningar om att kliva uppåt i tabellen har inledingen av säsongen inte gått Sura Blue Hammers väg. Laget är näst sist i tabellen med tre inspelade poäng efter sex omgångar spelade.

– Vi har mött tre av de tilltänkta topp-4-lagen. Vi tycker att vi har varit med i flera av matcherna fast vi har fått stryk med stora siffror. Vi har läckt en del och nu jobbar vi med att stoppa blödningen. Just nu jobbar vi med försvarsspelet, säger Suratränaren Joakim Lundholm till Västerås Tidning.

Trots den svaga starten ser Lundholm positivt på fortsättningen av Hockeyettan Västra.

– I år har vi kletat oss fast i matcherna spelmässigt, vi har hängt med. Förra året fick vi knappt röra pucken. I år har vi ändrat lite i spelet där vi spelar högre upp i plan, men jag vet inte om det är det som vi ska göra. Vi kanske ska dra oss tillbaka, men vi tycker att det finns kvalitet för att spela hockey. Det är det som vi vill göra och utveckla. Målet är att vinna sex, sju matcher innan jul.

I kväll väntar ytterligare en lurig match för Sura, som ställs mot Lindlöven på bortais.

– Det är en jättetuff bortamatch. De är skridskostarka och kör på, de har en bra offensiv och ett bra lag, säger assisterande tränaren Conny Grundström.

Han säger vidare:

– Det är en tuff match, men får vi det att stämma i 60 minuter kan vi slå de flesta lagen i den här serien. Det gäller bara att vi tar till oss det vi tränar på. Det gäller att ta ett kliv och vara bra alla matchens minuter.

Sura kommer i kväll få klarade sig utan skadade backen Mathias Linnarud samt målvakten Philip Olsson, som åkt på en hjärnskakning och fått bakslag på det.

Dessutom står det klart att vitryske forwarden Ivan Dunayev har gjort sitt i Suratröjan. Forwarden anslöt i somras och var tänkt att bli målkung, men efter fem matcher och noll mål lämnar 24-åringen.

– I sina bästa stunder var han helt okej, sedan var vi tvungna att ställa det mot vad det kostar att ha honom här, säger Conny Grundström.Andra har också läst


Klart: Forwarden lämnar IFK Arboga

21-åringen har skrivit på för rival.

Hallstahammarsonen tar över VSK Fotboll

Fotboll Ersätter Johan Mjällby på managerposten.

IKW/KBK-stjärnans succé

Bowling Segrade i Västmanlandstouren.

Ny nollpoängare för KIS

Köpingslaget besegrades på bortais.

Resultatbörs: Så slutade helgens innebandymatcher

Så gick det för de lokala lagen.

Jotti hyllar nyförvärvet: "Väldigt glada att han är här"

Stars nye amerikan Austin Price gjorde 19 poäng i debuten.

Köping Stars vann spännande toppmöte

Dramatisk match i KB-hallen inför 705 åskådare.

Hallsta sänkte serieledarna på bortaplan

Drog till med skräll på Fagerliden.

Kungsör sänkta av sent mål

Tung förlust för Hockeytrean-laget.

Tung förlust för KIS Bandy

Åker hem med noll poäng från Stockholm.