KöpingMulet

Magazin24

Suramålvakten Philip Olsson dras med sviterna av en hjärnskakning och blir borta från spel en tid framöver. FOTO: DAVID ERIKSSON

Lurig bortafight för Blue Hammers

Formsvaga Surahammar reser till Lindesberg: "Det gäller att ta ett kliv".

Ishockey · 11 okt, 2017 kl. 13:26

Trots flera förstärkningar på spelarfronten och förhoppningar om att kliva uppåt i tabellen har inledingen av säsongen inte gått Sura Blue Hammers väg. Laget är näst sist i tabellen med tre inspelade poäng efter sex omgångar spelade.

– Vi har mött tre av de tilltänkta topp-4-lagen. Vi tycker att vi har varit med i flera av matcherna fast vi har fått stryk med stora siffror. Vi har läckt en del och nu jobbar vi med att stoppa blödningen. Just nu jobbar vi med försvarsspelet, säger Suratränaren Joakim Lundholm till Västerås Tidning.

Trots den svaga starten ser Lundholm positivt på fortsättningen av Hockeyettan Västra.

– I år har vi kletat oss fast i matcherna spelmässigt, vi har hängt med. Förra året fick vi knappt röra pucken. I år har vi ändrat lite i spelet där vi spelar högre upp i plan, men jag vet inte om det är det som vi ska göra. Vi kanske ska dra oss tillbaka, men vi tycker att det finns kvalitet för att spela hockey. Det är det som vi vill göra och utveckla. Målet är att vinna sex, sju matcher innan jul.

I kväll väntar ytterligare en lurig match för Sura, som ställs mot Lindlöven på bortais.

– Det är en jättetuff bortamatch. De är skridskostarka och kör på, de har en bra offensiv och ett bra lag, säger assisterande tränaren Conny Grundström.

Han säger vidare:

– Det är en tuff match, men får vi det att stämma i 60 minuter kan vi slå de flesta lagen i den här serien. Det gäller bara att vi tar till oss det vi tränar på. Det gäller att ta ett kliv och vara bra alla matchens minuter.

Sura kommer i kväll få klarade sig utan skadade backen Mathias Linnarud samt målvakten Philip Olsson, som åkt på en hjärnskakning och fått bakslag på det.

Dessutom står det klart att vitryske forwarden Ivan Dunayev har gjort sitt i Suratröjan. Forwarden anslöt i somras och var tänkt att bli målkung, men efter fem matcher och noll mål lämnar 24-åringen.

– I sina bästa stunder var han helt okej, sedan var vi tvungna att ställa det mot vad det kostar att ha honom här, säger Conny Grundström.Andra har också läst

Derbyrysare att vänta – KIS och Arboga drabbar samman

Under fredagskvällen spelas den första kvalmatchen mellan rivalerna.

Här är helgens träningsmatcher

Fotboll Så spelar de lokala fotbollslagen i helgen.

Stark tredjeperiod bäddade för ny IFK-seger

Låg under inför sista 20 minuterna, men vände och vann.

Forslund frälste Blue Hammers i sudden death

Fick med sig extrapoängen hem till Surahammar.

Fördel Kungsör i kampen om division 1-plats

Tätt och jämnt mot Per-Ols, men KIBK drog längsta strået.

Wiker hyllar Arboga Södras klassvärvning

Dervis Grabus, 23, var en av seriens bästa spelare i division 2 i fjol.Det är inte konstigt att ­Arboga Södra-tränaren ­Mikael Wiker är nöjd med sitt senaste nyförvärv. "En...

HHK får behålla poängkungen: "Ledande spelare"

"Kommer att göra många viktiga poäng nästa säsong om han håller sig frisk och kry".

Stekhet Garman ledde IFK Arboga vidare i kvalet

18-åringen stor matchvinnare när Skälby besegrades.

"Osten" återvänder till Hallstahammars SK

Meriterat nyförvärv till division 5-klubben.

Hallstaboxaren gör upp om NM-medaljerna

Fightern gör sin tredje landslagstävling.