KöpingDuggregn

Magazin24

OLIKA FÖRUTSÄTTNINGAR. Köping Hockey, IFK Arboga och Surahammars IF har mycket kvar att spela om i slutet av grundserien. FOTO: DAVID ERIKSSON

Så ser förutsättningarna ut för de lokala ishockeylagen

Chanserna på Allettanspel borta – här är vad lagen har kvar att spela om under grundserien.

Ishockey · 6 dec, 2017 kl. 12:00

Under helgen blev det klart vilka fem lag från Hockeyettan Västra som kommer spela i Allettan när grundserien är färdig. Köping Hockey, IFK Arboga och Surahammars IF finns inte med bland de fem bästa lagen vilket innebär att samtliga får sikta in sig på Hockeyettan Västra vår, även kallad fortsättningsserien, efter jul.

Med tre omgångar kvar av grundserien har de lokala lagen fortfarande mycket att spela för. Framför allt gäller det att placera sig så högt som möjligt för att få med sig maximalt med poäng. Här är förutsättningarna:

Köping Hockey:

KHC är just nu sexa i tabellen med 27 inspelade poäng. Om de lyckas hålla sig på den positionen innebär det att de kommer få starta forsättningsserien på sex poäng, men de jagas av både Kumla och Grums. Köping har Lindhlöven (hemma), Kumla (hemma) och Grums (borta) kvar att möta.

IFK Arboga:

Arboga är nästjumbo med tolv inspelade poäng när tre omgångar återstår. Om detta står sig kommer IFK inleda fortsättningsserien med en poäng, men laget kan teoretiskt klättra två placeringar. Detta kräver dock att lagen ovanför (Enköping och Forshaga, båda på 20 poäng) förlorar sina tre återstående matcher samtidigt som Arboga tar nio poäng. IFK har Skövde (hemma), Enköping (borta) och Surahammar (hemma) kvar att möta.

Surahammars IF:

Blue Hammers är tabelljumbo med endast fyra inspelade poäng vilket innebär att de, precis som säsongen innan, får inleda fortsättningsserien med noll poäng om detta står sig. Laget har dock fortfarande möjligheten att kunna klättra en position, men då krävs det att Surahammar tar maximala nio poäng i de tre sista omgångarna – samtidigt som nästjumbon IFK Arboga blir nollade. Blue Hammers har Mariestad (hemma), Forshaga (hemma) och IFK Arboga (borta) kvar att möta.Andra har också läst


”Boom Boom” krigade till sig ett SM-silver

Kampsport Dynamix-stjärnan imponerade i Stockholm.

Mittbackstalangen förlänger med KFF

15-åringen fortsätter över nästa säsong.

VM föll i länsderbyt

Innebandy Tung onsdag i Västerås.

Köping Hockey avslutade snyggt

Ishockey Vann borta mot Grums.

Sent mål frälste IFK Arboga

Rasmus Koskinen hjälte i länsderbyt.

Glädjebesked för IKW/KBK-talangen

15-åringen kan få chansen vid stort mästerskap.

Derby avslutar grundserien

Bottenmöte i sista omgången.

Uppehållet äntligen över – VM redo för årets sista matcher

Under onsdags­kvällen är uppehållet över och VM möter länsrivalen Västerås i ett toppmöte där viktiga poäng ligger i ­potten.

SPORTLISTAN: "Snacka om show"

Vilka är veckans fem hetaste?

Jimmie Pettersson redo för comeback

SSL-stjärnan tillbaka efter skada.

Laakso ny assisterande tränare för SSL-lag

23-åringen får viktig roll.

Kolsvas prestigevärvning – stjärnan återvänder

"Micke" Gustafsson klar för division 4-klubben.