Ishockey
18:30 | 5 november 2017

Skadeskjutet IFK Arboga straffade Kumla

Oskar Olsson avgjorde den täta matchen.

Oskar Olsson satte den avgörande straffen när IFK Arboga bortabesegrade Kumla. FOTO: MICHAELA ERICZÉN

IFK Arboga är hårt skadedrabbat just nu – speciellt på backsidan där både William Kaijser och Henrik Nordström är otillgängliga.

Detta gjorde att Jimmy Hellström klev ner på backplats när IFK under söndagen stod för en stark prestation genom att bortabesegra Kumla med 4–3 (2–3, 1–0, 0–0, 0–0, 1–0) efter straffar.

Arboga fick dock en dålig start. Inte ens fem minuter hade spelats när Kumla gått i från till en tvåmålsledning. IFK-tränaren Lenny Eriksson tog time out – och sen kom gästerna tillbaka. Henrik Warman och Linus Ageborg såg till att ställningen jämnades ut, men Kumla fick det sista ordet när de gjorde 3–2 i en målrik första period.

Andra perioden blev inte målrik. Bara ett nätrassel registerades och det var när Oliver Nordmark kvitterade till 3–3.

Den tredje perioden blev mållös. Sudden death-spelet likaså. Detta gjorde att matchen fick avgöras på straffar och där var IFK Arboga starkast.

Daniel Eriksson i IFK-målet räddade alla tre Kumlaförsök samtidigt som Oskar Olsson blev den enda av sex straffskyttar att få pucken i nät.

IFK Arboga vann matchen med 4–3 och kunde därmed åka hem med två viktiga poäng i bagaget.

I och med segern klättade Arboga förbi Forshaga i tabellen och parkerar numera på en tiondeplats.

Målskyttar, IFK: Henrik Warman, Linus Ageborg, Oliver Nordmark, Oskar Olsson (matchavgörande straff)

Tänk på: håll dig till ämnet, håll god ton och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln