Ishockey
20:19 | 22 februari 2017

Tung förlust för Hallstahammar

Fördel Skedvi/Säter efter första play off-matchen.

Under onsdagskvällen ställdes Hallstahammar HK mot dalalaget Skedvi/Säter i den första matchen i bäst av tre i play off 1, det första steget av två mot Kvalserien till HockeyEttan.

För Hallsta blev det en tung kväll inför de 220 åskådarna hemma i Hallsta Arena där gästerna från Dalarna vann med klara 8–3.

Skedvi/Säter hade ledningen med 2–0 efter första perioden innan Christoffer Pihl reducerade för hemmalaget. Gästerna utökade till 3–1, men strax efteråt såg Daniel Blomqvist till att avståndet mellan lagen åter blev ett mål. Närmare än så kom dock aldrig Hallstahammar.

Efter andra perioden var ställningen 5–2 till bortalaget, som till slut blev 8–3 innan slutsignalen ljöd.

På fredag kväll väntar den andra matchen i bäst av tre mellan lagen. För Hallstahammar krävs en seger för att tvinga fram en tredje och helt avgörande match på hemmais på söndag.

Målskyttar, Hallsta: Christoffer Pihl, Daniel Blomqvist, Peter Pettersson