Köping28°Klart

Magazin24

60 000 följer Mirelles inredning i drömhuset

Inredningsexperten har hittat hem.

Kolbäck · 11 apr, 2018 kl. 14:00

I slutet av januari i år flyttade inredaren Mirelle Stoor in i sitt drömhus, efter några år i en hyresrätt med Strömsholms Slott som granne.

– För oss var processen med att hitta rätt hus relativt lång, vi var inställda på ett speciellt område, Strömsholm, där husen inte dyker upp ofta. Vi tog oss runt och tittade på mängder med hus utanför vårt bestämda område men hittade aldrig riktigt rätt. Sedan åkte vi förbi Björkbacka en dag, det var inte till salu, men av någon anledning la vi en lapp i brevlådan. Det var första gången vi gjorde det. Det visade sig att de som bodde i huset skulle sälja om några månader. Vi fick komma och titta på huset och sedan var det bara självklart att vi skulle bo just precis där. Vi gjorde affär, och det kändes onekligen som att det var ”meningen” att det var Björkbacka vi skulle flytta till, förklarar Mirelle.

Björkbacka byggdes på 1930-talet och på de 125 kvadratmeter som utgör husets boarea ryms fyra rum och kök.

– Vi har totalrenoverat köket, och gjort om ytskikt i sovrum, vardagsrum och hall. Just nu är planerna fokuserade på trädgård men så småningom kommer vi att renovera alla våtutrymmen. Men näst på listan är övervåningen där det ska bli ett gästrum och ett kontor/ ateljé, berättar hon.

Vad är din grundtanke med inredningen?

– Hela min grund med inredning är harmoni och har alltid varit. Det viktigaste för mig är att hemmet är en harmonisk plats där man kan tanka energi och verkligen finna lugn och känna sig hemma. Jag inreder gärna hållbart och jobbar med inredning som tilltalar alla sinnen. 

– En viktig del för mig i ett hem är att det finns en röd tråd och sammanhållning. Detta kommer oftast av sig själv om man inreder efter det man själv mår bra av, och inte hakar på nya trender bara för att det är en trend. 

Innan flytten bodde Mirelle som sagt i en hyreslägenhet på två rum och kök. Det blev med andra ord helt nya ytor att fylla upp i det nya huset.

– Mitt bästa tips är nog att ta det i sin egen takt, känna in huset och köpa in saker om är tidlösa och som man verkligen tycker om. Det krävs en del möbler för att fylla ett hus, så ett superbra tips är att leta möbler på loppis och auktion och själv göra om de till den möbel man vill ha. Det är snällt mot både plånboken och miljön! 

Vad var det ni föll för med Björkbacka?

– Det huvudsakliga jag föll för i huset var energin och känslan. Det kändes helt rätt i magen helt enkelt! På köpet kom det underbara läget, lagom storlek och stor potential. Det var helt enkelt perfekt för oss.

Det har gått ganska exakt fyra år sedan Magazin24 skrev om Mirelle Stoor för första gången, detta med anledning av hennes välbesökta Instagram-konto Designbymirelle. Sedan dess har Mirelle expanderat sitt varumärke rejält, och hon har utbildat sig inom både inredning och fengshui.

– Det har varit en fantastisk resa under de senaste åren, både privat och karriärmässigt. Företaget som jag startade har gått väldigt bra och jag har fått möjlighet att jobba med det jag älskar mest, inredning. 

– Ena delen av mitt företag är inredningskonsultationer hos privatpersoner och andra delen är mina sociala medier, där jag både har en blogg och Instagram. Jag har fått vara med om fantastiska möten med både följare, kunder, samarbetspartners och branschkollegor och jag är otroligt tacksam över alla fina möjligheter jag fått genom mina sociala medier, konstaterar hon.

Förra året nominerades hon som Årets inredningsbloggare hos Elle Decoration Awards och tog även hem priset som Årets Inspiratör i Hallstahammars kommun.

– Att toppa av allt med att äntligen fått sitt drömhus, och möjlighet att utvecklas ännu mer är fantastiskt. 

Det finns många inredningskonton, vad tror du att det är som får dig att stå ut från mängden?

– Det blir såklart större och större men jag känner att jag står för samma saker som jag gjorde när jag hade tio följare. Jag kommer alltid att ha som utgångspunkt att alla ska ha möjlighet att skapa sitt drömhem, oavsett stil eller budget, och just den inriktningen och att stå kvar vid den, är nog det som får mig att stå ut i mängden inredningskonton på sociala medier, avslutar hon. Andra har också läst

Byggnader i Hallstahammar inventeras

Hallstahammar Syftet är att identifiera och lyfta fram kulturhistoriskt värdefull bebyggelse.

Tipsen för att klara av sommarhettan

Västra Mälardalen Vissa riskgrupper mer utsatta och känsliga än vanligt.

Lugn natt i Västra Mälardalen – så blir dagens väder

Västra Mälardalen SMHI:s varning för höga temperaturer ligger kvar.

Nästan vart fjärde lamm är ekologiskt

Västmanland Siffran är högre i Västmanland än i övriga Sverige.

Gryningspyromanen får sin dom under veckan

Åklagaren vill se ett långt fängelsestraff.

Larm om utsläpp av farligt ämne

Drivmedel på vägen.

Så blir vädret under måndagen

Senaste prognosen från SMHI.

Regeringen utlovar ekonomiskt stöd till bönder i torkan

Torkan som har dragit in över Sverige har gjort det tufft för många lantbrukare.

Här har mest skog brunnit

Den svåra torkan har redan lett till många skogsbränder i år.

Väldigt höga temperaturer väntar under söndagen

SMHI har utfärdat en klass 2-varning.

Trafikolycka på söndagsmorgonen – person klämdes fast

Inträffade på länsväg 252 i Hallstahammar

Krögare attackerades och hotades

Polisen fick vakta krogen.

Lastbil och personbil krockade mellan Kolsva och Köping

Inträffade sent på lördagskvällen.

Köpings sjukhus kritiseras - patient dog utan övervakning

Patienten ordinerades hjärtövervakning, men den kopplades aldrig på.

SMHI varnar för mycket höga temperaturer

Över 30 grader väntas kommande dagarna.

Utryckning efter larm om villabrand

Brandvarnare tjöt från ett hus, enligt inringaren.

Hallstahammar och Surahammar kollar strandskyddet i sommar

Satsar på kampanj ihop med Länsstyrelsen.

Larm om brand visade sig vara dammoln

Räddningstjänsten fick vända hem.

Utreder uppgifter om felaktigt elevstöd

En elev i Köping får inte rätt stöd i skolan vilket har lett till hög frånvaro, enligt en anmälan till Skolinspektionen.

Vissa fynd upptäcka under Tunadalsparkeringen

Arkeologer har gjort utgrävningar.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.