KöpingMolnigt

Magazin24

60 000 följer Mirelles inredning i drömhuset

Inredningsexperten har hittat hem.

Kolbäck · 11 apr, 2018 kl. 14:00

I slutet av januari i år flyttade inredaren Mirelle Stoor in i sitt drömhus, efter några år i en hyresrätt med Strömsholms Slott som granne.

– För oss var processen med att hitta rätt hus relativt lång, vi var inställda på ett speciellt område, Strömsholm, där husen inte dyker upp ofta. Vi tog oss runt och tittade på mängder med hus utanför vårt bestämda område men hittade aldrig riktigt rätt. Sedan åkte vi förbi Björkbacka en dag, det var inte till salu, men av någon anledning la vi en lapp i brevlådan. Det var första gången vi gjorde det. Det visade sig att de som bodde i huset skulle sälja om några månader. Vi fick komma och titta på huset och sedan var det bara självklart att vi skulle bo just precis där. Vi gjorde affär, och det kändes onekligen som att det var ”meningen” att det var Björkbacka vi skulle flytta till, förklarar Mirelle.

Björkbacka byggdes på 1930-talet och på de 125 kvadratmeter som utgör husets boarea ryms fyra rum och kök.

– Vi har totalrenoverat köket, och gjort om ytskikt i sovrum, vardagsrum och hall. Just nu är planerna fokuserade på trädgård men så småningom kommer vi att renovera alla våtutrymmen. Men näst på listan är övervåningen där det ska bli ett gästrum och ett kontor/ ateljé, berättar hon.

Vad är din grundtanke med inredningen?

– Hela min grund med inredning är harmoni och har alltid varit. Det viktigaste för mig är att hemmet är en harmonisk plats där man kan tanka energi och verkligen finna lugn och känna sig hemma. Jag inreder gärna hållbart och jobbar med inredning som tilltalar alla sinnen. 

– En viktig del för mig i ett hem är att det finns en röd tråd och sammanhållning. Detta kommer oftast av sig själv om man inreder efter det man själv mår bra av, och inte hakar på nya trender bara för att det är en trend. 

Innan flytten bodde Mirelle som sagt i en hyreslägenhet på två rum och kök. Det blev med andra ord helt nya ytor att fylla upp i det nya huset.

– Mitt bästa tips är nog att ta det i sin egen takt, känna in huset och köpa in saker om är tidlösa och som man verkligen tycker om. Det krävs en del möbler för att fylla ett hus, så ett superbra tips är att leta möbler på loppis och auktion och själv göra om de till den möbel man vill ha. Det är snällt mot både plånboken och miljön! 

Vad var det ni föll för med Björkbacka?

– Det huvudsakliga jag föll för i huset var energin och känslan. Det kändes helt rätt i magen helt enkelt! På köpet kom det underbara läget, lagom storlek och stor potential. Det var helt enkelt perfekt för oss.

Det har gått ganska exakt fyra år sedan Magazin24 skrev om Mirelle Stoor för första gången, detta med anledning av hennes välbesökta Instagram-konto Designbymirelle. Sedan dess har Mirelle expanderat sitt varumärke rejält, och hon har utbildat sig inom både inredning och fengshui.

– Det har varit en fantastisk resa under de senaste åren, både privat och karriärmässigt. Företaget som jag startade har gått väldigt bra och jag har fått möjlighet att jobba med det jag älskar mest, inredning. 

– Ena delen av mitt företag är inredningskonsultationer hos privatpersoner och andra delen är mina sociala medier, där jag både har en blogg och Instagram. Jag har fått vara med om fantastiska möten med både följare, kunder, samarbetspartners och branschkollegor och jag är otroligt tacksam över alla fina möjligheter jag fått genom mina sociala medier, konstaterar hon.

Förra året nominerades hon som Årets inredningsbloggare hos Elle Decoration Awards och tog även hem priset som Årets Inspiratör i Hallstahammars kommun.

– Att toppa av allt med att äntligen fått sitt drömhus, och möjlighet att utvecklas ännu mer är fantastiskt. 

Det finns många inredningskonton, vad tror du att det är som får dig att stå ut från mängden?

– Det blir såklart större och större men jag känner att jag står för samma saker som jag gjorde när jag hade tio följare. Jag kommer alltid att ha som utgångspunkt att alla ska ha möjlighet att skapa sitt drömhem, oavsett stil eller budget, och just den inriktningen och att stå kvar vid den, är nog det som får mig att stå ut i mängden inredningskonton på sociala medier, avslutar hon. Andra har också läst

Så blir vädret under måndagen

Västra Mälardalen Risk för regn under eftermiddagen.

Så slutade första omgången av division 5

Fotboll Fyra lokala lag inledde säsongen på söndagen.

Målvakten förlänger kontraktet med Blue Hammers

Ishockey 20-åringen fylld av revanschlusta: "Jag är sugen på att få till en riktigt bra säsong".

Tung start för KFF – nollades i premiären

Tränaren Armin Suljic: "Vi får ta lärdom av detta".

42-årig man gripen för misshandel

Försökte ta sig in i lägenhet.

Kvinna förd till sjukhus – bröt foten när hon klev ur bil

Inträffade utanför Karlbergshallen på söndagseftermiddagen.

"Första halvlek mot Adolfsberg är det bästa jag sett Södra prestera"

Arboga Södra-tränaren Mikael Wiker om den fina säsongsstarten och hur laget ska gå vidare.

Planerad vattenavstängning i Hallstahammar

Jobbet sker främst under nattetid.

Division 5 sparkar i gång

Så spelar de lokala lagen i premiäromgången.

Magazin24 avslöjar: Stars jagar meriterad Basketligakapten

Jotti om intresset: "Båda parter är intresserade".

Stars avslutade snyggt – besegrade Alvik i epilogen

Tränaren Jotti Nikolaidis: "Det blir lite fest i kväll".

Forsby nollade i premiären

Sollentuna blev för svåra.

Drömstart för Arboga Södra – vann hemmapremiären

Tvåmålsskytten Rijad Babovic efter 3–1 mot Adolfsberg: "Vi är här för att stanna".

Hallsta HK har gjort klart med ny tränarduo

Meriterad tränare tar huvudansvaret – och assisteras av tidigare målvakten.

Myter och sanningar – vad ska jag lyssna på?

Alfons Fallqvist om frågor och påståenden kring löpträningen.

Läkare skickade hem pojke med bruten arm

Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot läkaren.

Så blir lördagens väder

En hel del sol väntar, men också blåst.
Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Oliver 9 år

Grattis Oliver Tegborg på 9 års dagen. Många kramar från Farmor och Mocke