Köping10°Mulet

Magazin24

”Vi ska bygga Sveriges häftigaste utomhusscen”

Joakim Graning förverkligar drömmen om Westerqwarn steg för steg.

Kolbäck · 10 maj, 2018 kl. 08:00

Sedan oktober då Joakim Graning tog över driften av Westerqwarn Pub och Restaurang har mycket hänt. Hela verksamheten har fått en rejäl uppfräschning, både estetiskt och evenemangsmässigt. 

Höstens oktoberfest blev en succé och redan nu har 70 personer bokat upp sig för årets evenemang, filéfrossan har bytts ut mot grillbuffé och på söndagarna bjuder restaurangen in till brunch.

– Det här är nya Qwarn, nu har vi laddat om och anpassar oss efter gästernas önskemål i den mån vi kan. De småsaker vi kan justera gör skillnad för gästens upplevelse, konstaterar Graning.

Joakim har tagit hjälp av lokala företag i största möjliga mån när det gäller renoveringen av byggnaden, och har varit noga med att den rustika känslan ska bevaras. Caféet har ändrat skepnad och soffgrupper inomhus möjliggör mysiga cafébesök även när vädret sviker.

– Från och med nu kommer vi ha caféet öppet på helgerna året om, till skillnad från förut när det bara har varit öppet under våren och sommaren. 

Redan från start såg Joakim Graning en stor potential i Westerqwarns utomhusmiljö. Den gamla minigolfbanan har fått ge plats åt Westerqwarns senaste storsatsning, nämligen en fullstor scen och en stor publikyta.

– Jag och den tidigare ägaren Fredrik pratade om det redan i höstas, och så bestämde vi oss för att det är klart som sjutton att vi ska bygga Sveriges häftigaste utomhusscen.

Scenen kommer att byggas på en upphöjning med vattnet och vattenverket bakom sig. På den stora ytan direkt nedanför scenen kommer det att vara ståplatser eller sittplatser beroende på spelning, men det är inte slut på platser där, då det sedan tidigare finns två etapper från vilka man kan se scenen.

– Vad Sveriges häftigaste utomhusscen innebär kan vara lite svårt att sätta fingret på, men för mig är det den mysiga känslan, närheten till vattnet och det fina vattenkraftverket, artisteri och själva upplevelsen. Att publiken kan sitta på olika nivåer skapar känslan av en amfiteater, konstaterar Joakim Graning.

För drygt en månad sedan presenterades det nya konceptet ”Så mycket närmre” på Westerqwarns Facebook-sida. Under sommaren kommer artisterna Chris Kläfford, Uno Svenningsson och Moneybrother underhålla på den nybyggda scenen.

Namnet ”Så mycket närmre” är delvis en blinkning till tv-programmet ”Så mycket bättre” på TV4, eftersom två av de tre artisterna har medverkat.

– Men det är även på grund av att vi konstaterade att man inte kan komma så mycket närmre scenen och artisten. Så självklart rider vi lite på den vågen eftersom namnet klingar bekant för de flesta, men det grundar i hur nära och intima spelningarna kommer att vara.

Utöver de tre spelningarna i ”Så mycket närmre” har man även presenterat konceptet ”Qwarnen Rock”, då Westerqwarn gästas av Jay Smith, Dead by April och Kill the Kong under samma kväll. 

– Det har redan fått väldigt bra mottagande, och då har vi precis börjat med marknadsföringen. 

I vanlig ordning arrangeras Qwarnfestivalen, och även där har man vässat underhållningen.

– Vi kommer att släppa artisterna inom kort, där sitter vi in i det sista och filar. Nu när det är så hög klass på sommarens underhållning så måste vi även hålla hög klass på festivalen.

Joakim är väl medveten om att det är en dyr satsning, men menar att det behövs.

– Det är klart att det kostar mycket att boka bra artister, men det ger ett mervärde för gästen. Tänk att sitta här en varm sommarkväll, äta god mat och höra Uno Svenningssons stämma. 

På mindre än ett år har det hänt väldigt mycket, hur ser du på framtiden?

– Nu ska vi lansera allt och sedan hela tiden finputsa och jobba oss upp till ett läge där vi har full fart året om. Vi har sparat det som är bra och utvecklat de områden som har behövt det.

Ett uppskattat evenemang som återkommer är måndagsträffarna, då bilar i massor radar upp sig på det stora grönområdet och människor i alla åldrar minglar runt. Premiären är den 14 maj.

Den nya ytan vid konsertområdet kan även användas vid privata fester.

– Det är noga planerat så att man ska få plats med stora festtält, och på själva udden kan man ha vigslar och annat. På det viset kan man ha både vigsel och bröllopsfest på samma ställe, förklarar Graning.Andra har också läst

Så slutade fredagens matcher

Fotboll Resultatbörs för division 6 herrar.

Video om tivoli blev viral

Köping Köpingsbo ifrågasätter tivolits säkerhet: ”Det finns ingen som helst trovärdighet i det här”

Petades från Moderaterna - kandiderar med nytt parti

Kungsör Carina Sjölund fortsätter driva politiska frågor med nya partiet Medborgerlig Samling.

Man misstänkt för narkotikabrott

Uppträdde påverkat på Nygatan i Köping.

Flera kommuner skuldsatta

Uppförsbacke för Hallstahammar och Köping.

KHC presenterar tre nyförvärv

Värvar målvakt från konkurrenten.

Forsbytränaren: "Man blir ju alldeles bedrövad"

Anders Nilsson besviken över att någon har stulit lagets matchställ.

Äldre man misstänkt för rattfylleri

Stoppades för att han körde långsamt på E18.

Årets medborgarlöften undertecknade

På torsdagen undertecknades årets medborgarlöften för Köpings kommun av lokalpolisområdeschefen Björn Wilhelmsson och kommunalrådet Roger Eklund.

Skicka en hälsning på mors dag

På söndag uppmärksammar vi alla fina mammor, skicka din hälsning här.

Vattenläcka i Valskog

Kommunen: ”Var sparsamma med vattnet”

Krogkollen: Vecka 21

Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.

Tjuvar krossade fönster på IP – stal matchtröjor

Stölden upptäcktes under torsdagen.

Storbråk på HVB-hem – personalen tvingades låsa in sig

Tonårsflickor slog sönder speglar och inredning.

Två personer omhändertogs för fylleri

Uppträdde berusat på allmän plats.

Så blir vädret under fredagen

Prognos för Västra Mälardalen.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från division 5.

Blue Hammers värvar målvakt

"Det är ju alltid bra med konkurrens".

Ishallen i Arboga byter namn

"Vi är väldigt glada att nya ägarna till företaget nappat på erbjudandet att få äga hallnamnet".

Västmanlands näst bästa gata finns i Arboga

Länets bästa gata presenterad: andraplatsen går till Kärnvägen i Arboga.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.