Köping-6°Klart

Magazin24

"Jag vill! MEN..."

Nya krönikören om rädslor, ursäkter och känslor.

Krönika · 25 aug, 2017 kl. 21:00

“Jag vill så gärna, MEN jag kan inte för att..” och så kommer ursäkter till varför det inte går. Det är med andra ord inte bara regnet som har öst ner där jag befunnit mig i sommar, det har också haglat bortförklaringar från människor till höger och vänster.
Undanflykter synonymt för en inre rädsla. Hade jag kunnat så hade jag ruskat om varenda en, snurrat med ett trollspö och gett dem modet att uppleva sin egen lycka. 

När tillräckligt många svepskäl har levererats säger jag “Ja, det finns ju de som är rädda för att bli lyckliga för att de gjort sig så trygga i sin egen olycka. Stannar de i tryggheten så behöver de inget göra och de slipper vara rädda för det som ännu är ovisst... delar du den känslan?” Efter en längre tystnad så svarar många “Ja, herregud ja.”


Folk blir lite provocerade när jag säger att jag inte har någon respekt för känslan av rädsla då det låter väldigt hårt och avvisande. Det jag dock menar när jag säger så är att jag undviker att ge rädslor det utrymme eller det värde som den behöver för att styra min tillvaro, mitt liv och mina val. Jag precis som du känner den och har vi tur kommer vi att känna den av och till genom hela livet. 

För let’s face it, den kommer bara när vi står inför något nytt, något som vi vill, något som har ett värde för oss som människor i vårt unika liv, inte när vi sitter med chipspåsen framför ett seriemaraton. Därför motsätter jag mig inte rädslan, jag välkomnar den, låter den finnas där och bero. Jag låter den göra mig medveten om mina känslor. Jag ger värde åt orsaken till rädslan, inte rädslan i sig. Jag väljer att se att den kommer av godo. Lite som hjärtat och själens röst som vill säga mig något viktigt i denna stunden.

Rädsla är en trygghetsberövare och just därför har den ett så dåligt rykte i våra sinnen. De flesta människor är trygghetsnarkomaner. Trygghet är en fantastisk känsla, den är vacker och lugn, men den vilar alltför ofta fint förpackat i en mall av en föreställd tillvaro där vi tror att vi ska bli lyckliga om vi sveper in oss i trygghetens bomull. Till slut får vi ingen luft på grund av alla föreställningar vi har om livet som inte alls är baserat på vad vi egentligen vill utan på vad vi tror är det bästa alternativet till denna föreställning. Rädslan för ett annat liv är så skrämmande att de flesta inte ens vågar säga högt vad de funderar på eller vad de skulle vilja.


När du vågar utmana rädslan, när du kan omfamna den och “tappa respekten” för vad den säger om din kapacitet och ambition så kommer du att finna tryggheten i dig själv. Om tryggheten får slå rot i ditt innersta, i den du är som människa så spelar inga föreställningar någon roll för du kommer alltid att agera med kärleken till dig själv och inget, INGET kan slå den kraften, den rikedomen, den välsignelsen i ett mänskligt liv. 

Utan rädsla finns inget mod. Mod gör dig stark och till slut mindre rädd att ta för dig av livet med insikten om att det kommer att bli bra. Mod ger erfarenheter som förhoppningsvis ökar din medvetenhet som i sin tur gör att du kan vara ditt egna bollplank samt ge dig själv det du behöver för att må bra när förändringens vindar blåser i både med- och motvind.


Och du, våga dela med dig också. Att vara öppen med tankar och känslor fungerar som en slags utvecklande förankring och det kan vara så enormt värdefullt och ge dig oanade krafter i retur. Du har väl hört uttrycket “Once you step out of your comfort zone...” <3 Andra har också läst


Brist på vårdplatser på akuten i Köping

Köping "Det är många som söker vård på akuten i Västerås och Köping just nu".

Varningen: Se upp för falska barnbarn

Västra Mälardalen "Barnbarnet uppger sig behöva kontanter och säger att en kompis ska komma och hämta kort och kod".

Resultatbörs: Så slutade lördagens innebandymatcher

Innebandy Så gick det för de lokala lagen.

17-åring gripen efter inbrott

Kungsör Grannarna väcktes av tjuvarna.

Byggnad brann utanför Kolbäck

Larmet inkom under lördagskvällen.

Bilist körde i diket

Larmet inkom under lördagskvällen.

Trafikolycka avslöjade misstänkt rattfyllerist

Larmet inkom under lördagseftermiddagen.

VM förlorade – trots tvåmålsledning

Inledde intensiva spelhelgen med en nollpoängare

IKW/KBK krossade nästjumbon

Knep säker hemmaseger.

Krönika: Det kommer en vår

Det är januari, min kropp jublar! Inte för att det är nytt år och nya tag utan för att det för mig betyder att det bästa ligger framför mig.

Hallsta förlorade på hemmais

Det var ingen rolig kväll för hemmalaget.

Så var natten i Västra Mälardalen

Rapport från KAK-området samt Hallstahammar och Surahammar.

Har du fått nya grannar?

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Krock i centrala Köping

Personbil och buss kolliderade på Glasgatan.

Segeryra efter Köpings derbykross

Målfest när IFK Arboga IK tog emot Köping HC på fredagskvällen.

Jotti: "Vore korkat att åka dit och underskatta dom"

Starstränaren kräver fokus när Superettan återupptas.

Larm om trafikolycka

Larmet inkom på fredagskvällen.

Äldre kvinna lurades av falskt barnbarn

Fräckt åldringsbrott i Virsbo.

Krogkollen: Vecka 3

Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.