KöpingKlart

Magazin24

"Jag vill! MEN..."

Nya krönikören om rädslor, ursäkter och känslor.

Krönika · 25 aug, 2017 kl. 21:00

“Jag vill så gärna, MEN jag kan inte för att..” och så kommer ursäkter till varför det inte går. Det är med andra ord inte bara regnet som har öst ner där jag befunnit mig i sommar, det har också haglat bortförklaringar från människor till höger och vänster.
Undanflykter synonymt för en inre rädsla. Hade jag kunnat så hade jag ruskat om varenda en, snurrat med ett trollspö och gett dem modet att uppleva sin egen lycka. 

När tillräckligt många svepskäl har levererats säger jag “Ja, det finns ju de som är rädda för att bli lyckliga för att de gjort sig så trygga i sin egen olycka. Stannar de i tryggheten så behöver de inget göra och de slipper vara rädda för det som ännu är ovisst... delar du den känslan?” Efter en längre tystnad så svarar många “Ja, herregud ja.”


Folk blir lite provocerade när jag säger att jag inte har någon respekt för känslan av rädsla då det låter väldigt hårt och avvisande. Det jag dock menar när jag säger så är att jag undviker att ge rädslor det utrymme eller det värde som den behöver för att styra min tillvaro, mitt liv och mina val. Jag precis som du känner den och har vi tur kommer vi att känna den av och till genom hela livet. 

För let’s face it, den kommer bara när vi står inför något nytt, något som vi vill, något som har ett värde för oss som människor i vårt unika liv, inte när vi sitter med chipspåsen framför ett seriemaraton. Därför motsätter jag mig inte rädslan, jag välkomnar den, låter den finnas där och bero. Jag låter den göra mig medveten om mina känslor. Jag ger värde åt orsaken till rädslan, inte rädslan i sig. Jag väljer att se att den kommer av godo. Lite som hjärtat och själens röst som vill säga mig något viktigt i denna stunden.

Rädsla är en trygghetsberövare och just därför har den ett så dåligt rykte i våra sinnen. De flesta människor är trygghetsnarkomaner. Trygghet är en fantastisk känsla, den är vacker och lugn, men den vilar alltför ofta fint förpackat i en mall av en föreställd tillvaro där vi tror att vi ska bli lyckliga om vi sveper in oss i trygghetens bomull. Till slut får vi ingen luft på grund av alla föreställningar vi har om livet som inte alls är baserat på vad vi egentligen vill utan på vad vi tror är det bästa alternativet till denna föreställning. Rädslan för ett annat liv är så skrämmande att de flesta inte ens vågar säga högt vad de funderar på eller vad de skulle vilja.


När du vågar utmana rädslan, när du kan omfamna den och “tappa respekten” för vad den säger om din kapacitet och ambition så kommer du att finna tryggheten i dig själv. Om tryggheten får slå rot i ditt innersta, i den du är som människa så spelar inga föreställningar någon roll för du kommer alltid att agera med kärleken till dig själv och inget, INGET kan slå den kraften, den rikedomen, den välsignelsen i ett mänskligt liv. 

Utan rädsla finns inget mod. Mod gör dig stark och till slut mindre rädd att ta för dig av livet med insikten om att det kommer att bli bra. Mod ger erfarenheter som förhoppningsvis ökar din medvetenhet som i sin tur gör att du kan vara ditt egna bollplank samt ge dig själv det du behöver för att må bra när förändringens vindar blåser i både med- och motvind.


Och du, våga dela med dig också. Att vara öppen med tankar och känslor fungerar som en slags utvecklande förankring och det kan vara så enormt värdefullt och ge dig oanade krafter i retur. Du har väl hört uttrycket “Once you step out of your comfort zone...” <3 Andra har också läst
 • Det går bra – mår vi bra?

  Jag läste en redovisning från något institut om att det ”går bra” för oss svenskar. Och det är väl bra. Men viktigare är ändå att vi svenskar ”mår bra”.
 • Självkänsla – en lyckoamulett!

  Självkänsla är det värde du sätter på din egen person. Det är grundinställningen du har till dig själv och som avgör hur du speglar dig i andra och hur du bedömer din omgivning.
 • Krönika: Otroligt mäktigt, Köping Stars!

  Magazin24:s David Eriksson om Köpingsklubbens häftiga resa till Basketligan.
 • Nu är våren här – sådär

  Nu är det vår. TV har vårprogram, det är glad påsk, och mera vår i företagens annonser som inbjuder till att förbereda sig för allt varmare temperaturer och med våren i antågande...

Magazin24 avslöjar: Stars jagar meriterad Basketligakapten

Basket Jotti om intresset: "Båda parter är intresserade".

Stars avslutade snyggt – besegrade Alvik i epilogen

Basket Tränaren Jotti Nikolaidis: "Det blir lite fest i kväll".

Forsby nollade i premiären

Fotboll Sollentuna blev för svåra.

Drömstart för Arboga Södra – vann hemmapremiären

Tvåmålsskytten Rijad Babovic efter 3–1 mot Adolfsberg: "Vi är här för att stanna".

Hallsta HK har gjort klart med ny tränarduo

Meriterad tränare tar huvudansvaret – och assisteras av tidigare målvakten.

Myter och sanningar – vad ska jag lyssna på?

Alfons Fallqvist om frågor och påståenden kring löpträningen.

Läkare skickade hem pojke med bruten arm

Inspektionen för vård och omsorg riktar kritik mot läkaren.

Så blir lördagens väder

En hel del sol väntar, men också blåst.

Har du fått nya grannar?

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Bergsgorillor underhöll på PRO-mötet

PRO:s månadsmöte 17 april. Gunilla Lindström hälsade alla välkomna till aprils månadsmöte.

Krävs på stora belopp av Försäkringskassan

Man i 60-årsåldern tvingas betala tillbaka.

Hemvändaren får viktig roll i ung KFF-trupp

23-åringen tillbaka i rödsvarta dressen och redo att ta ansvar: ”Jag ska ge samma hjälp som jag fick i deras ålder”.

Vårlunch med ”Hettmans kvartett”

Stora salen i Folkets hus var fylld med matglada och förväntansfulla SPFare från Köpinghus-föreningen där föreningens ordförande Veine Eliasson hälsade oss alla välkomna på rim.

Avslutning Köpings Halliga i bowling säsongen 2017/2018

Grattis KPB, Köpings Pensionärs Bowlare som segrare i finalen i Halligan i Köping säsongen 2017/2018!

Hallstahammarbo begärs häktad

Misstänks för narkotikabrott

Hårdskjutande backen förlänger med KHC

Klar för ytterligare en säsong.

Krogkollen: Vecka 16

Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.

Så blir vädret under fredagen

Sommarvärme i Västra Mälardalen

Kolsvas utmaning: Hålla den tunna truppen skadefri

Spelande tränaren Johannes Skoglund: ”Vi har kapaciteten att bli ett riktigt jobbigt lag att möta”.
Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Oliver 9 år

Grattis Oliver Tegborg på 9 års dagen. Många kramar från Farmor och Mocke