KöpingMulet

Magazin24

"Jag vill! MEN..."

Nya krönikören om rädslor, ursäkter och känslor.

Krönika · Publicerad 25 augusti, 2017 kl. 21:00

“Jag vill så gärna, MEN jag kan inte för att..” och så kommer ursäkter till varför det inte går. Det är med andra ord inte bara regnet som har öst ner där jag befunnit mig i sommar, det har också haglat bortförklaringar från människor till höger och vänster.
Undanflykter synonymt för en inre rädsla. Hade jag kunnat så hade jag ruskat om varenda en, snurrat med ett trollspö och gett dem modet att uppleva sin egen lycka. 

När tillräckligt många svepskäl har levererats säger jag “Ja, det finns ju de som är rädda för att bli lyckliga för att de gjort sig så trygga i sin egen olycka. Stannar de i tryggheten så behöver de inget göra och de slipper vara rädda för det som ännu är ovisst... delar du den känslan?” Efter en längre tystnad så svarar många “Ja, herregud ja.”


Folk blir lite provocerade när jag säger att jag inte har någon respekt för känslan av rädsla då det låter väldigt hårt och avvisande. Det jag dock menar när jag säger så är att jag undviker att ge rädslor det utrymme eller det värde som den behöver för att styra min tillvaro, mitt liv och mina val. Jag precis som du känner den och har vi tur kommer vi att känna den av och till genom hela livet. 

För let’s face it, den kommer bara när vi står inför något nytt, något som vi vill, något som har ett värde för oss som människor i vårt unika liv, inte när vi sitter med chipspåsen framför ett seriemaraton. Därför motsätter jag mig inte rädslan, jag välkomnar den, låter den finnas där och bero. Jag låter den göra mig medveten om mina känslor. Jag ger värde åt orsaken till rädslan, inte rädslan i sig. Jag väljer att se att den kommer av godo. Lite som hjärtat och själens röst som vill säga mig något viktigt i denna stunden.

Rädsla är en trygghetsberövare och just därför har den ett så dåligt rykte i våra sinnen. De flesta människor är trygghetsnarkomaner. Trygghet är en fantastisk känsla, den är vacker och lugn, men den vilar alltför ofta fint förpackat i en mall av en föreställd tillvaro där vi tror att vi ska bli lyckliga om vi sveper in oss i trygghetens bomull. Till slut får vi ingen luft på grund av alla föreställningar vi har om livet som inte alls är baserat på vad vi egentligen vill utan på vad vi tror är det bästa alternativet till denna föreställning. Rädslan för ett annat liv är så skrämmande att de flesta inte ens vågar säga högt vad de funderar på eller vad de skulle vilja.


När du vågar utmana rädslan, när du kan omfamna den och “tappa respekten” för vad den säger om din kapacitet och ambition så kommer du att finna tryggheten i dig själv. Om tryggheten får slå rot i ditt innersta, i den du är som människa så spelar inga föreställningar någon roll för du kommer alltid att agera med kärleken till dig själv och inget, INGET kan slå den kraften, den rikedomen, den välsignelsen i ett mänskligt liv. 

Utan rädsla finns inget mod. Mod gör dig stark och till slut mindre rädd att ta för dig av livet med insikten om att det kommer att bli bra. Mod ger erfarenheter som förhoppningsvis ökar din medvetenhet som i sin tur gör att du kan vara ditt egna bollplank samt ge dig själv det du behöver för att må bra när förändringens vindar blåser i både med- och motvind.


Och du, våga dela med dig också. Att vara öppen med tankar och känslor fungerar som en slags utvecklande förankring och det kan vara så enormt värdefullt och ge dig oanade krafter i retur. Du har väl hört uttrycket “Once you step out of your comfort zone...” <3 Andra har också läst


Perfekt helg av Team Mälarenergi

Bordtennis Knep dubbla vinster på resande fot.

Så var natten i Västra Mälardalen

Västra Mälardalen Rapport från KAK-området samt Hallstahammar och Surahammar.

Sura föll borta mot Forshaga

Ishockey Förlust i bottenmötet.

Köping Hockey vann svår bortamatch

Ishockey Övertygande seger mot Kumla.

Fortsatt tungt för IFK Arboga

Föll hemma mot Enköping.

Axelsson showade när Stars slog Malbas

...men "Jotti" och Stan Brown åkte ut.

67-åring fast för rattfylla

Stoppades norr om Köping.

Körkortslös förare blåste positivt

Kom ej upp i straffbart värde.

Larm om brand i sophög

Inkom under söndagen.

Försökte smita från polisen – med tre barn i bilen

Körkortslös förare försökte fly efter kontroll.

Kolsva Lions Club skänker 76 000 kronor

Flera får dela på pengarna

Blue Hammers tar in målvakt på try-out

Kommer närmast från Avesta.

Larm om singelolycka

Inkom under lördagskvällen.

IBK Hallsta föll hemma

Under strecket efter fem omgångar.

Topplaget Surahammar slog Lillån

Vann hemma under lördagen.

Lagmaskinen Stars körde över Trelleborg

Köping vann stort i Skåne.

Storseger för IKW/KBK

Krossade Västerås SK.

Framgångar för Haag i Polen

Den 13-15 oktober deltog Ricky Haag, 14 år, från Fellingsbro vid Polen Karate Open Grand Prix.

När många får det sämre

Harry Holm tycker till om den inställda höstmarknaden

Vägarbete på väg 250 under förmiddagen

Kan påverka ena körfältet.

Finsk skåpbil i brand under natten

Polisen misstänker brott.