KöpingLätt molnighet

Magazin24

Entreprenören med många idéer

Det är en solig sommardag och Magazin24 tar en kaffe med Andreas Sandberg – entreprenören som idag styr sin energi åt att hjälpa andra.

Lokalt näringsliv · 1 aug, 2016 kl. 10:32

För ett år sedan startade han sitt företag SAAND service och omsorg som Andreas driver med sin mamma. De utgör tillsammans med personal ett litet familjeföretag som huvudsakligen jobbar med personlig assistans. Andreas har även utvecklat SAAND till att erbjuda kompetensutveckling, och konsulttjänster inom tillgänglighetsanpassning av miljöer för människor med funktionshinder eller särskilda behov.

Uppdragsgivare inom personlig assistans har han både i Linköping och KAK-regionen. Det gör att Andreas alltid är i farten men för honom är det bara stimulerande. När Magazin24 träffar Andreas berättar han om planerna att bredda företaget med hemtjänst, och i höst kommer företaget starta en ny tjänst som ska erbjuda dans för rullstolsbundna och funktionshindrade.

– Vi har knutit till oss en svensk mästare i bugg, så det kommer ske i höst. Att dansa är glädje, det är bra motion, och man kommer ut, det är något alla behöver. Vi kommer att försöka komma iväg på dansbandskvällar och kanske kryssning, förklarar Andreas.

Det uppkommer många ”aha”-upplevelser när man pratar med Andreas, och att han själv är en hängiven dansare är just en sådan. Om man inte känner honom är det svårt att förstå var han får all sin energi ifrån.

Under samtalet börjar man dock förstå. Vad Andreas tillslut berättar är inte något han är stolt över och är därför sparsam med orden.

Men Andreas har ett struligt förflutet, han har en rastlös skäl som alltid vill att nått ska hända. Under ungdomsåren och början på det vuxna livet resulterade det i mycket bråk och stök. Det inrutade skollivet passar inte alla, och Andreas sökte istället kickar på andra håll och gick därför inte ut skolan. Han hamnade på ungdomshem och alkohol och droger kom in i hans liv. Det destruktiva livet var ett utlopp för hans energi, och det tog många år innan han började tro att livet för honom skulle kunna vara annorlunda. Med rehabiliteringsåtgärder och med hjälp lyckades Andreas lära sig att styra sin energi. Det ledde till att han fick tillbaka tron på sig själv.

Han tog tag i skolan och läste upp grundskole- och gymnasiebetygen. Efter det gick han en tvåårig fritidsledarutbildning. Och har idag även läst kurser på universitet. Den ADHD som länge skapade problem i hans liv kan han idag använda sig av. Diagnosen beskriver han som en del av sin personlighet, och som en drivkraft i hans entreprenörskap.

Idag bor Andreas i Linköping. Men sina rötter har han kvar i Köping. Här finns hans bästa vän som alltid har ställt för honom och Andreas berättar att han på något sätt vill ge tillbaka till staden som en gång stod ut med honom. Så han bestämde sig för att försöka driva förteget även här.

Andreas egna erfarenhet av rehabilitering och att behöva ta hjälp av andra har gjort att han känner stor ödmjukhet och insikt över hur det är att vara en hjälptagare.

Han berättar att hans erfarenheter har gjort att det blev naturligt för honom att vilja ge tillbaka, och Andreas beskriver hur han vill bedriva sin verksamhet.

– Det är viktigt att ge uppdragsgivaren full självbestämmande-rätt och vara transparent i verksamheten. Vi håller företaget litet, vi jobbar nära våra uppdragsgivare och det ska vara lätt att alltid nå oss.

Andreas avslutar med att uppmana andra att satsa på vad man tror på.

– Det gäller att våga, att tro på sig själv och sen bara göra det avslutar Andreas.Andra har också läst
Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Tova Zarins tog SM-guld

Bordtennis Köpingstjejen vann lag-SM med Norrtull.

Arbogaåkaren knep USM-brons

Insänt Överraskande medalj till Evelina Kristoffersson.

Vattenläcka i Kolbäck

Kolbäck "De boende som även har fått information i brevlådorna kommer att bli utan vatten under tiden vi lagar läckan".

Vinna eller försvinna – stekhett derby väntar

Innebandy KIS möter IBK Köping – förloraren spelar i division 3 kommande säsong.

Starka insatser av Arbogas talanger

Så gick det för brottarna.

Domstol ändrar kommunens beslut

Person i Köping får rätt till bistånd.

Foodtruck öppnar i Kungsör inom kort

Yummy Streetfood ska servera pulled pork och langos.

Person hittad död – misstänkt mord

"Omständigheterna runt dödsfallet är oklart".

Så blir måndagens väder

Prognosen vittnar om varierande molnighet.

”Vi bevisar varför vi leder serien”

Tränarens hyllning till spelarna, föreningen och supportrarna.

Blue Hammers vann på hemmaplan

Så slutade söndagens match mellan Surahammars IF och Malungs IF.

IFK krossade gästerna

Så slutade söndagens match mellan IFK Arboga IK och Skedvi/Säter IF.

SPF Seniorerna Kung Karl Medlemsmöte

Juridik, trafikfrågor och filmprat på SPF Seniorerna Kung Karls medlemsmöte.

Förlängd väg skapar nya adresser

Under veckan påbörjades arbetet med att förlänga Östra Trollebovägen i Hallstahammar.

Misstänkt rattfyllerist stoppades

Natten till söndagen stoppade polisen en bil vid Lidl-rondellen i Köping.

Har du fått nya grannar?

Här är några av de senaste lagfarterna inom Köping, Arboga och Kungsör.

Dubbla vinster för IKW

Lyckad tävlingshelg för IKW/Köping BK.

Kungsör ett steg närmare division 1

Besegrade Tillberga på hemmaplan.