KöpingMulet

Magazin24

Entreprenören med många idéer

Det är en solig sommardag och Magazin24 tar en kaffe med Andreas Sandberg – entreprenören som idag styr sin energi åt att hjälpa andra.

Lokalt näringsliv · Publicerad 1 augusti, 2016 kl. 10:32

För ett år sedan startade han sitt företag SAAND service och omsorg som Andreas driver med sin mamma. De utgör tillsammans med personal ett litet familjeföretag som huvudsakligen jobbar med personlig assistans. Andreas har även utvecklat SAAND till att erbjuda kompetensutveckling, och konsulttjänster inom tillgänglighetsanpassning av miljöer för människor med funktionshinder eller särskilda behov.

Uppdragsgivare inom personlig assistans har han både i Linköping och KAK-regionen. Det gör att Andreas alltid är i farten men för honom är det bara stimulerande. När Magazin24 träffar Andreas berättar han om planerna att bredda företaget med hemtjänst, och i höst kommer företaget starta en ny tjänst som ska erbjuda dans för rullstolsbundna och funktionshindrade.

– Vi har knutit till oss en svensk mästare i bugg, så det kommer ske i höst. Att dansa är glädje, det är bra motion, och man kommer ut, det är något alla behöver. Vi kommer att försöka komma iväg på dansbandskvällar och kanske kryssning, förklarar Andreas.

Det uppkommer många ”aha”-upplevelser när man pratar med Andreas, och att han själv är en hängiven dansare är just en sådan. Om man inte känner honom är det svårt att förstå var han får all sin energi ifrån.

Under samtalet börjar man dock förstå. Vad Andreas tillslut berättar är inte något han är stolt över och är därför sparsam med orden.

Men Andreas har ett struligt förflutet, han har en rastlös skäl som alltid vill att nått ska hända. Under ungdomsåren och början på det vuxna livet resulterade det i mycket bråk och stök. Det inrutade skollivet passar inte alla, och Andreas sökte istället kickar på andra håll och gick därför inte ut skolan. Han hamnade på ungdomshem och alkohol och droger kom in i hans liv. Det destruktiva livet var ett utlopp för hans energi, och det tog många år innan han började tro att livet för honom skulle kunna vara annorlunda. Med rehabiliteringsåtgärder och med hjälp lyckades Andreas lära sig att styra sin energi. Det ledde till att han fick tillbaka tron på sig själv.

Han tog tag i skolan och läste upp grundskole- och gymnasiebetygen. Efter det gick han en tvåårig fritidsledarutbildning. Och har idag även läst kurser på universitet. Den ADHD som länge skapade problem i hans liv kan han idag använda sig av. Diagnosen beskriver han som en del av sin personlighet, och som en drivkraft i hans entreprenörskap.

Idag bor Andreas i Linköping. Men sina rötter har han kvar i Köping. Här finns hans bästa vän som alltid har ställt för honom och Andreas berättar att han på något sätt vill ge tillbaka till staden som en gång stod ut med honom. Så han bestämde sig för att försöka driva förteget även här.

Andreas egna erfarenhet av rehabilitering och att behöva ta hjälp av andra har gjort att han känner stor ödmjukhet och insikt över hur det är att vara en hjälptagare.

Han berättar att hans erfarenheter har gjort att det blev naturligt för honom att vilja ge tillbaka, och Andreas beskriver hur han vill bedriva sin verksamhet.

– Det är viktigt att ge uppdragsgivaren full självbestämmande-rätt och vara transparent i verksamheten. Vi håller företaget litet, vi jobbar nära våra uppdragsgivare och det ska vara lätt att alltid nå oss.

Andreas avslutar med att uppmana andra att satsa på vad man tror på.

– Det gäller att våga, att tro på sig själv och sen bara göra det avslutar Andreas.Andra har också läst


Perfekt helg av Team Mälarenergi

Bordtennis Knep dubbla vinster på resande fot.

Så var natten i Västra Mälardalen

Västra Mälardalen Rapport från KAK-området samt Hallstahammar och Surahammar.

Sura föll borta mot Forshaga

Ishockey Förlust i bottenmötet.

Köping Hockey vann svår bortamatch

Ishockey Övertygande seger mot Kumla.

Fortsatt tungt för IFK Arboga

Föll hemma mot Enköping.

Axelsson showade när Stars slog Malbas

...men "Jotti" och Stan Brown åkte ut.

67-åring fast för rattfylla

Stoppades norr om Köping.

Körkortslös förare blåste positivt

Kom ej upp i straffbart värde.

Larm om brand i sophög

Inkom under söndagen.

Försökte smita från polisen – med tre barn i bilen

Körkortslös förare försökte fly efter kontroll.

Kolsva Lions Club skänker 76 000 kronor

Flera får dela på pengarna

Blue Hammers tar in målvakt på try-out

Kommer närmast från Avesta.

Larm om singelolycka

Inkom under lördagskvällen.

IBK Hallsta föll hemma

Under strecket efter fem omgångar.

Topplaget Surahammar slog Lillån

Vann hemma under lördagen.

Lagmaskinen Stars körde över Trelleborg

Köping vann stort i Skåne.

Storseger för IKW/KBK

Krossade Västerås SK.

Framgångar för Haag i Polen

Den 13-15 oktober deltog Ricky Haag, 14 år, från Fellingsbro vid Polen Karate Open Grand Prix.

När många får det sämre

Harry Holm tycker till om den inställda höstmarknaden

Vägarbete på väg 250 under förmiddagen

Kan påverka ena körfältet.

Finsk skåpbil i brand under natten

Polisen misstänker brott.