Köping-4°Klart

Magazin24

Första utlandstävlingen för Ahlin

Motorsport · 25 feb, 2015 kl. 19:40

GOKART Calle Ahlin försäsongstränade i Italien och nu väntar den första internationella tävlingen.


Gokartföraren Calle Ahlin, från Kungsör åkte ner till La Conca, Italien, fredag den 23 januari för att göra sin första testhelg inför sin första internationella tävling senare i februari. Nästa testhelg var onsdagen den 11 februari och då var han borta till den 16 februari. Då tränade han på gokartbanan i Lonato i två dagar och i Adria under två dagar.

De två testhelgerna har varit förberedelser inför Calles första internationella tävling som börjar i morgon torsdag.

– Det blir Calles första utlandstävling och troligen blir det väldigt tufft första gången, enligt uppgifter som vi har fått från vänner som tävlar mycket i Italien. Det är betydligt tuffare körning och det tar ett tag att komma in i det för våra svenska förare, så det är bara att hålla tummarna för att det går bra för Calle. Det är en bra erfarenhet att ha med sig när han sedan börjar köra i Sverige i mitten av april igen. Han är riktigt taggad inför detta, säger Calles mamma Anne Ahlin.

– Det som främst kan vara intressant inför den här tävlingen är att Calle ska tävla på den bana han tränade på vid andra tillfället han var i Italien. Vid första träningshelgen tränade Calle på en bana som heter La Conca. Det var en svår banan med många snabba kurvor vilket känns i kroppen för förarna. En förare fick läckage på sin kylare så den läckte ut vatten och det gjorde en kurva på banan väldigt hal. Där snurrade flera förare och även Calle, vilket resulterade i en trasig bakbumper. Vid andra träningstillfället körde de först på en banan i Lonato i två dagar, sedan åkte de till Adria för att träna på en helt nybyggd bana i två dagar. Det var en väldigt häftig anläggning, säger Anne.
Toppfart på 128 km
– Att det är nylagd asfalt gör dock att banan är väldigt hal att köra på och denna bana är även tekniskt väldigt svår att köra och den är riktigt snabb. Calle kom upp i en toppfart på 128 km/tim som snabbast på den banan, säger Anne.

Tävlingen som Calle ska tävla i heter WSK Gold Cup och den börjar på torsdag. Finalerna går sedan på söndag. Om ni vill följa hur det går för Calle så kan ni spana in hans facebooksida. Sök på Calle Ahlin racing annars kan ni hålla koll på hans hemsida, http://calleahlinracing.com.


Andra har också läst


Jimmie Pettersson redo för comeback

Innebandy SSL-stjärnan tillbaka efter skada.

Laakso ny assisterande tränare för SSL-lag

23-åringen får viktig roll.

Kolsvas prestigevärvning – stjärnan återvänder

Fotboll "Micke" Gustafsson klar för division 4-klubben.

Mittfältsmotorn lämnar Köping FF

Fotboll Gör tidigare lagkamraten sällskap i division 2-klubb.

Målvaktstalangen förlänger med KFF

...som även gjort klart med ny anfallare.

TV: Se det bästa från Stars seger mot Luleå

Här är godbitarna från söndagens batalj.

Resultatbörs: Så slutade söndagens innebandymatcher

Samlade slutresultat för de innebandymatcher som spelades på söndagen vecka 49.

Blue Hammers besegrades på hemmais

Gästernas starka förstaperiod sänkte Surahammar.

Målkungen i form när KIS vann

Köpingslaget knep säker seger på hemmaplan.

Stars fick Luleå på fall – knep säker seger

Sean Smith poängbäst när Köping vann på hemmaplan.