Köping22°Klart

Magazin24

Magnus Carlsson – soulkungen

En Magnus Carlson i högform ägde scenen under två utsålda kvällar på Jazzens Museum i helgen.

Kultur & nöje · 31 jul, 2017 kl. 00:40

Magnus Carlson är medlem i 20-årsjulbilerande Weeping Willows och Tandem Sky.
I sommar turnerar han dock som solosångare tillsammans med ett sjumannaband. I helgen spelade de för två fulla hus på Jazzens Museum i Strömsholm. Soul, jazz och funk i en skön mix fyllde utrymmet under tälttaket framför scenen.  

Inga Weeping Willows-låtar fanns med i årets sommarturné. Och det svårmod som ofta präglat Magnus Carlsons föreställningar var i stort sett bortblåst. Han log och skrattade, flirtade med publiken, berättade lite egenupplevda historier, och t o m dansade loss vid några tillfällen.
Att kalla Magnus Carlson soulkung är ingen överdrift.

Personliga presentationer av egna låtar

Många av låtarna som framfördes under konserterna var egna kompositioner. Magnus Carlson presenterade dessa mycket personligt.
T ex sången om Elin, en kvinna som Magnus träffade och försökte imponera på genom att skriva en sång om henne. Han lyckades i sitt uppsåt – idag är det gifta och har två barn.
”Det värsta av allt” skrev Magnus i Göteborg, där han höll på att spela in en platta. En relativt okänd – åtminstone jämfört med Magnus Carlson själv – Håkan Hellström höll på att spela in ”Känn ingen sorg för mig Göteborg” i studion bredvid. Magnus tyckte lite synd om Håkan, som skrev så bra musik men inte var känd, och försökte sig på ett litet PR-trick för att hjälpa honom.
”Idag fyller Håkan Hellström hela Ullevi flera gånger om”, konstaterade Magnus Carlson. ”Och själv fyller jag Jazzens museum…” Men han lät inte särskilt bitter för det…

Två låtar från Magnus Carlsons medverkan i Så mycket bättre var med i konserten: ”Brinner i bröstet” av Danny Saucedo och ”Eternal love”, den engelska översättningen av Jill Johnssons underbara ”Kärleken är”.

Hög musikvolym dränkte sången

Hammondorgeln är värd en egen notis (se även foto i bildspelet). Nog har det instrumentet varit med på många turnéer. Avskavd, ihoplappad med svart tejp och betänkligt svajande på scenen under Patrik Kolars burdust flyhänta fingrar.
Det är ett alldeles särskilt sound i hammondorgel som matchar Magnus Carlsons musik alldeles ypperligt. Förutom det faktum att orgeln dränkte både sång och sångtexter i flera av låtarna.

Tyvärr var musikvolymen på orkestern över lag alldeles för hög, och Magnus Carlsons underbara texter och röst dränktes av ljudnivån och flera i publiken satt med fingrarna i öronen. Bara i de allra lugnaste låtarna gick Magnus Carlsons röst och ord fram.
Synd på så snygg röst och ofta meningsfulla ord.

Totalt bjöd Magnus Carlson och hans band publiken på 20 låtar varav två extranummer efter publikens enträgna begäran: ”Jag ber dig” och ”Jag hatar hat”.Andra har också läst

Larm om gräsbrand

Strax efter kl 13 på söndagen ryckte räddningstjänsten i Köping ut efter ett larm om gräsbrand på en åker vid Ringvägen.

Åtta bränder i Arboga – misstänks vara anlagda

Under fredagen fick polis och räddningstjänst rycka ut till sju bränder i Arboga kommun. Ytterligare sju brandhärdar upptäcktes på lördagsmorgonen. Samtliga misstänks vara anlagda.

Ungdomar klättrade upp på silon

Två ungdomar klättrade på fredagskvällen upp i silon på Norra Ågatan.

Nya grannar: Vecka 29

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Ny forward klar för IFK Arboga

19-åring förstärker truppen.

Krogkollen: Vecka 29

Sugen på en utekväll? Här är ett urval av vad krogarna i Västra Mälardalen bjuder på i helgen.

Larm om gräsbrand

UPPDATERING. Blixtnedslag orsakade mindre brand,

Larm om skogsbrand vid Brattberget

UPPDATERAD. Stor brand efter blixtnedslag.

Misstänkt mordbrand i Arboga

Friluftsfrämjandets stuga brann ner till grunden.

Så blir fredagens väder

Senaste prognosen från SMHI.

Larm om trafikolycka i Surahammar

Flera fordon inblandade.

Blue Hammers nya satsning: Livesänder matcher

Inleds vid starten av säsongen 2018/2019.

Det här händer i helgen

Mycket att se fram emot under veckoslutet. Här är ett urval:

Gryningspyromanen döms till 2 år och 8 månaders fängelse

Den 54-årige mannen döms för bland annat försök till mordbrand och grovt hot mot tjänsteman.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.