Köping24°Lätt molnighet

Magazin24

Sparbanken prisade lokala näringsidkare

På torsdagseftermiddagen presenterade Sparbanken Västra Mälardalen elva stycken projekt som de tror kommer att göra Västra Mälardalen till en bättre plats.

Västra Mälardalen · 17 maj, 2018 kl. 16:02

Varje år får en mängd lokala företag, föreningar och projekt ta del av Sparbanksmiljonen, och under torsdagseftermiddagen presenterade Sparbanken Västra Mälardalen vårens projekt som prisas med sammanlagt 220 000 kronor.

Här är dessa projekt och motiveringar till varför de prisas:

Änglarna Hagateatern - 25 000 kronor
”Änglarna är en stolthet för Västra Mälardalen. Deras uppsättningar lockar såväl lokal som regional och nationell publik. Hagateatern, där Änglarna är en del, arbetar dagligdags med integration och trygghet. Alla skådespelare medverkar på samma villkor - och alla är välkomna. Hagateatern och Änglarna beviljas 25 000 kronor för att kunna öka kvaliteten på sina uppsättningar genom ett nytt ljudsystem”

Sommarkollo Arboga - 15 000 kronor
”Sommarkollos syfte är att ge barn i Arboga en meningsfull sommarvecka. ”Alla barn har lika rätt till kärlek, omsorg och en plats i gemenskap och samhälle”, står det i ansökan. Viktiga sociala värden så som nya bekantskaper, att lära sig att jobba i grupp och att acceptera varandra oavsett eventuella olikheter lyfts fram. Vi anser att Sommarkollo Arboga i hög grad bidrar till ökad trygghet och integration i Västra Mälardalen”

IF Rune - 40 000 kronor
”I sin ansökan skriver IF Rune ”Målet är att kunna utöka redskapsparken med säkra och ändamålsenliga redskap - för att kunna förnya träningen och utveckla föreningen” IF Rune har cirka 200 aktiva medlemmar, och många olika sporter samsas inom föreningens ramar - de bidrar till att fler rör sig och mår bra, och önskar göra det på ett ännu tryggare och säkrare sätt framöver.”

Biblioteken i Västra Mälardalen - 25 000 kronor
Med syfte att locka högstadie- och gymnasieelever som är nya användare av svenska språket, planerar biblioteken i Västra Mälardalen för författarbesök på lätt svenska. På sikt hoppas projektgruppen ordna fler liknande aktiviteter. Här får ungdomarna möjlighet att upptäcka såväl lämplig, nivåanpassad litteratur, som det stora utbud av tjänster som regionens bibliotek har att erbjuda”

Event Ung/ABF - 10 000 kronor
Event Ung och ABF Västra Västmanland ordnar en upplevelseplats för ungdomar på Thor Modéen-dagarna i Kungsör. Uppvisningar, prova-på och spå-innebandy står på agendan. Event Ung och ABF bidrar därmed till ett tryggt och organiserat program för ungdomar under dessa dagar, något som Sparbanken uppskattar och gärna är delaktiga i.”

Arboga Museum/Arboga Minne - 10 000 kronor
”Att skapa en gammeldags handelsbod för barn - som Arboga museum planerar för, bidrar till att öka kunskapen om hur Arboga såg ut i mitten av 1800-talet, även för de minsta invånarna i Västra Mälardalen. I sin ansökan beskriver museet hur det i gårdshuset mot Baggens gränd, i mitten av 1800-talet, låg en handelsbod. ”En låtsas-handelsbod på samma plats skulle minna om platsens faktiska historia samtidigt som det skulle bli en lekfull miljö för barn”, skriver Arboga Museum i sin ansökan.”

Ullvigymnasiet - 25 000 kronor
”Genom en föreläsning på temat ”Ökad gemenskap och integrering” vill gymnasieskolan ge elverna chansen att utveckla en större förståelse för varandra, för likheter och olikheter. Förhoppningen, både från skolans och Sparbankens sida, är att föreläsningen ska ge eleverna en ökad insikt i allas lika värde”

Kollektivet Kungsör - 30 000 kronor
”Kollektivet Kungsör erbjuder ungdomar en mötesplats tre gånger i veckan under hela sommarlovet. Föreningen arbetar aktivt för att förebygga missbruk, ungdomskriminalitet och utanförskap. Här ordnas kostnadsfria aktiviteter för alla unga. Nu behöver en del ny utrustning köpas in, och Sparbanken bidrar gärna till detta.”

Heds IF - 20 000 kronor
”Med många aktiva medlemmar i flera olika sporter ger Heds IF många en meningsfull och trygg fritid. Skidaktiviteterna är många, och intresset för sporten ökar. Skidspår anläggs av föreningen så fort det är möjligt under säsong. Föreningen tillhandahåller också låneutrustning, så som skidor och pjäxor. Sparbanken är gärna med och bidrar till inköp av ny utrustning, så att fler kan få möjlighet att röra på sig i Västra Mälardalen.”

Utöver detta prisades två personer som ”Årets ledare”.

Anneli Arnelind/ Köping FF 
”För sitt fina arbete som ledare i Köping FF vill vi premiera Anneli Arnelind med 10 000 kronor att använda i ett utvecklande projekt i den egna föreningen”

Risha Bahram/ Elastico Futsal Club
”För sitt fina arbete som ledare i Elastico Futsal Club vill vi premiera Risha Bahram med 10 000 kronor för att använda i ett utvecklande projekt i den egna föreningen”

Risha Bahram och representanter från Ullvigymnasiet saknas på bild då de inte hade möjlighet att medverka under torsdagen.Andra har också läst

KHC tappar forward – klar för rival

Ishockey "Jag har fått en bra känsla för föreningen".

Duo stoppades i bil – misstänks för flera brott

Surahammar Två personer uppträdde påverkat.

Ungdomar i bråk – vapen beslagtogs

Ramnäs "Minst en person skadades och fördes med ambulans till sjukhus".

Lagkaptenen stannar i Stars: "Viktig pusselbit"

Basket ”Jag är riktigt taggad för att spela ligabasket i Kabbe”.

Tre skrotbilar i brand

Räddningstjänsten larmad till bilskroten i Arboga.

Så blir vädret under tisdagen

Prognos för Västra Mälardalen.

Bilbrand på E20 i natt

Trafiken påverkades under natten.

1,6 miljoner till restaureringen av spången i Ramnäs

"Det är alltid bra med sådana satsningar".

Tuffast möjliga start väntar Stars

Ställs mot svenska mästarna och silvermedaljörerna – i de två första omgångarna: ”Jag ser bara positivt på det”.

Svedlund: "Att spela med Jaromir Jagr var en upplevelse"

Arbogasonen om säsongen i Tjeckien och uppståndelsen kring superstjärnan.

Vi behöver politiker som tar arbetsmiljön på allvar

IF Metall Mälardalen​ om arbetsorsakade besvär och skyddsombud.

SMHI varnar för gräsbränder

Stor risk i Västmanland.

Man misshandlades i centrala Köping

Okänd person gav sig på en yngre man under natten.

Inbrottsförsök i Arboga

"Någon har försökt bryta sig in i lokalen via en bakdörr men inte tagit sig in i hela vägen".

Oskyldigt misstänkt från Arboga får skadestånd

Satt frihetsberövad i över två dygn.

Forwarden förlänger med Hallstahammar

22-åringen: "Hallsta passar mig perfekt".

Stor risk för gräsbränder i regionen

Lokalt kan risken vara mycket stor.

Klart: Backen återvänder till IFK Arboga

Högerskytten lämnar länsrivalen för spel i Rasta Arena.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.