Köping-3°Molnigt

Magazin24

Anders "Kvirre" Kvist firar sitt 1–0-mål i storsegern över Eskilstuna. Foto: David Eriksson

Comebackande "Kvirre" la grunden när KIS vände negativa trenden

Storseger för Gulsvart hemma på Krillan under annandagen: "Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande", säger "Kvirre".

Bandy · 26 dec, 2018 kl. 16:01

Han har haft problem med ischias hela säsongen och inte spelat en enda seriematch. På annandagen var rutinerade målskytten Anders "Kvirre" Kvist tillbaka i spel. Där noterades han för ett hattrick när KIS vände lagets fem matcher långa förlustsvit genom att besegra gästande Eskilstuna BS med klara 10–4 (4–0).

– Det gick ju hyfsat i dag. Jäkligt kul att vara tillbaka. Annandag, fint väder och lite folk. Klart det känns inspirerande, säger "Kvirre".

Det tog bara 12 minuter innan Kvist öppnade målskyttet. På pass av David "Sömsta" Eriksson skickade måltjuven in bollen i nät. Ur misstänkt offsideposition, men det är inget ovanligt.

– Skönt att takterna sitter i! Domaren blåste inte – då är det ju godkänt, ler "Kvirre".

Kvist assisterade sen VSK-lånet Leo Wimo-Söderlund till 2–0 och där kopplade KIS greppet om matchen. Filip Zarins och Dennis Svensson ökade sen på till 4–0 som blev halvtidsresultatet.

När Hampus Bergman sen ökade på till 5–0 i början av andra såg KIS komfortabla ut. Då vaknade Eskilstuna till, reducerade två gånger om och skapade spänning i matchen.

Köping behöll dock lugnet och utökade till 6–2 genom en annan veteran – nämligen Johan Björkdahl. Gulsvart kunde till slut vinna komfortabelt med 10–4 inför de 122 åskådarna på "Krillan".

Segern var KIS första efter en fem matcher lång förlustsvit. Ett skönt trendbrott i ett viktigt läge, menar tremålsskytten Anders Kvist.

– Vi gör en stabil insats och behövde den här segern. Vi kunde ställa upp med ett bra lag i dag. Det har varit lite si och så med den biten tidigare. För självförtroendet behövde vi den här segern.

Tre mål i comebacken. Nöjd med sin egen insats?

– Det är fortfarande väldigt kul att göra mål. Inget snack om saken. Jag ska försöka bidra med vad jag kan. Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande. Det är fan kul att vara tillbaka!

Nu väntar några dagars spelledigt innan returmatchen mot Eskilstuna som spelas på söndag. Efter det väntar bottenlaget Katrineholm efter nyår.

– Det är otroligt viktiga matcher. Eskilstuna låg ju före oss innan den här matchen så det är viktigt att vinna såna här fighter. Vi har chans att rycka lite så för oss är det full pott som gäller i de kommande matcherna. Det känns inspirerande, säger Anders Kvist.

Som avslutar:

– Nu får vi suga på den här karamellen några dagar och sen tar vi Eskilstuna igen!

Målskyttar, KIS: Anders Kvist 3, Filip Zarins 2, Hampus Bergman 2, Leo Wimo-Söderlund, Johan Björkdahl, Dennis SvenssonAndra har också läst

Poängglada Stars jagar revansch

Basket Det offensiva Köpingslaget vill studsa tillbaka som vinnare – då blir defensiven extra viktig.

Stars-stjärnan uttagen i veckans lag – för femte gången

Basket "Tredje veckan i rad för Solevic, vars Köping visserligen förlorade mot Umeå men det går inte blunda för 25-åringens 21 poäng och hela 16 assist (säsongens klart högsta siffra)".

Uddamålsförlust för KHC

Så slutade söndagens match mellan Piteå HC och Köping HC.

Effektivt Malung besegrade Arboga

Så slutade söndagens match mellan Malungs IF och IFK Arboga IK.

Köping vann på hemmaplan

Så slutade söndagens möte mellan IKW/Köping BK och BK Femtionian.

Full pott för VM i helgen

Spelade hem sex poäng under helgens matcher.

KIS vände underläge till seger

Så slutade söndagens drabbning mellan Köpings IS Bandy och SIF Norrtälje.

Blue Hammers besegrade av Skövde

Så slutade lördagens match mellan Skövde IK och Surahammars IF.

Bra start på helgen för KHC

Skön bortavinst mot Vännäs HC.

Så slutade lördagens matcher

Resultatbörs för de lokala innebandylagen som spelade på lördagen.

Rejäl islossning för VM

Övertygande seger mot Lindås.

Så slutade fredagens matcher

På fredagskvällen spelades två ishockeymatcher och tre innebandymatcher, här är resultaten.