KöpingMåttlig vind och mulet

Magazin24

Anders "Kvirre" Kvist firar sitt 1–0-mål i storsegern över Eskilstuna. Foto: David Eriksson

Comebackande "Kvirre" la grunden när KIS vände negativa trenden

Storseger för Gulsvart hemma på Krillan under annandagen: "Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande", säger "Kvirre".

Bandy · 26 dec, 2018 kl. 16:01

Han har haft problem med ischias hela säsongen och inte spelat en enda seriematch. På annandagen var rutinerade målskytten Anders "Kvirre" Kvist tillbaka i spel. Där noterades han för ett hattrick när KIS vände lagets fem matcher långa förlustsvit genom att besegra gästande Eskilstuna BS med klara 10–4 (4–0).

– Det gick ju hyfsat i dag. Jäkligt kul att vara tillbaka. Annandag, fint väder och lite folk. Klart det känns inspirerande, säger "Kvirre".

Det tog bara 12 minuter innan Kvist öppnade målskyttet. På pass av David "Sömsta" Eriksson skickade måltjuven in bollen i nät. Ur misstänkt offsideposition, men det är inget ovanligt.

– Skönt att takterna sitter i! Domaren blåste inte – då är det ju godkänt, ler "Kvirre".

Kvist assisterade sen VSK-lånet Leo Wimo-Söderlund till 2–0 och där kopplade KIS greppet om matchen. Filip Zarins och Dennis Svensson ökade sen på till 4–0 som blev halvtidsresultatet.

När Hampus Bergman sen ökade på till 5–0 i början av andra såg KIS komfortabla ut. Då vaknade Eskilstuna till, reducerade två gånger om och skapade spänning i matchen.

Köping behöll dock lugnet och utökade till 6–2 genom en annan veteran – nämligen Johan Björkdahl. Gulsvart kunde till slut vinna komfortabelt med 10–4 inför de 122 åskådarna på "Krillan".

Segern var KIS första efter en fem matcher lång förlustsvit. Ett skönt trendbrott i ett viktigt läge, menar tremålsskytten Anders Kvist.

– Vi gör en stabil insats och behövde den här segern. Vi kunde ställa upp med ett bra lag i dag. Det har varit lite si och så med den biten tidigare. För självförtroendet behövde vi den här segern.

Tre mål i comebacken. Nöjd med sin egen insats?

– Det är fortfarande väldigt kul att göra mål. Inget snack om saken. Jag ska försöka bidra med vad jag kan. Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande. Det är fan kul att vara tillbaka!

Nu väntar några dagars spelledigt innan returmatchen mot Eskilstuna som spelas på söndag. Efter det väntar bottenlaget Katrineholm efter nyår.

– Det är otroligt viktiga matcher. Eskilstuna låg ju före oss innan den här matchen så det är viktigt att vinna såna här fighter. Vi har chans att rycka lite så för oss är det full pott som gäller i de kommande matcherna. Det känns inspirerande, säger Anders Kvist.

Som avslutar:

– Nu får vi suga på den här karamellen några dagar och sen tar vi Eskilstuna igen!

Målskyttar, KIS: Anders Kvist 3, Filip Zarins 2, Hampus Bergman 2, Leo Wimo-Söderlund, Johan Björkdahl, Dennis SvenssonAndra har också läst

Fördel IFK Arboga efter första ronden

Besegrade Köpings IS i hett kvalderby.

Anrika föreningen väcker liv i fotbollssektionen – igen

Fotboll För första gången sedan i mitten av 1990-talet kommer Köpings IS att ställa upp med ett fotbollslag i seriesystemet.

Stars-stjärnans bedrift – vann SBL:s assistliga

Basket Individuellt stod Aleksa Solevic för en stark säsong.

Succétränaren förlänger med Köping: "Vill fortsätta utmana"

Ishockey Köping Hockey meddelar att de har förlängt kontraktet med succétränaren Patrik Fagerlund. Kontraktet gäller över nästa säsong.

Första poängtappet för Blue Hammers

Föll i sudden death mot Strömsbro, men leder fortsatt kvalserien.

Hallstahammar föll med uddamålet

Tog ledningen mot Fagersta, men gästerna kunde vända.

Blytung förlust för IFK Arboga

Två sena mål sänkte laget i nye tränarens första match.

Köpingssonen tog guldmedalj på Special Olympics

Golfspelaren från Köping kammade hem den ädlaste valören.

Ny guldmedalj till Engström på Special Olympics

Succén fortsätter för bowlaren från Köping.

Förlust för Stars i sista grundseriematchen

Södertälje blev för svåra för Köpingslaget i epilogen.

Klart: Han tar över Kolsva IF

Division 4-klubben har gjort klart med ny huvudtränare.

Unge backen förlänger med Köping Hockey

Egna produkten stannar över säsongen 2019/2020: "Roligt att få ytterligare en Köpingsson sajnad och klar".

Rytting Kaneryd uttagen i U23-landslaget på nytt

Reser med Blågult till La Manga.