Köping22°Molnigt

Magazin24

Anders "Kvirre" Kvist firar sitt 1–0-mål i storsegern över Eskilstuna. Foto: David Eriksson

Comebackande "Kvirre" la grunden när KIS vände negativa trenden

Storseger för Gulsvart hemma på Krillan under annandagen: "Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande", säger "Kvirre".

Bandy · 26 dec, 2018 kl. 16:01

Han har haft problem med ischias hela säsongen och inte spelat en enda seriematch. På annandagen var rutinerade målskytten Anders "Kvirre" Kvist tillbaka i spel. Där noterades han för ett hattrick när KIS vände lagets fem matcher långa förlustsvit genom att besegra gästande Eskilstuna BS med klara 10–4 (4–0).

– Det gick ju hyfsat i dag. Jäkligt kul att vara tillbaka. Annandag, fint väder och lite folk. Klart det känns inspirerande, säger "Kvirre".

Det tog bara 12 minuter innan Kvist öppnade målskyttet. På pass av David "Sömsta" Eriksson skickade måltjuven in bollen i nät. Ur misstänkt offsideposition, men det är inget ovanligt.

– Skönt att takterna sitter i! Domaren blåste inte – då är det ju godkänt, ler "Kvirre".

Kvist assisterade sen VSK-lånet Leo Wimo-Söderlund till 2–0 och där kopplade KIS greppet om matchen. Filip Zarins och Dennis Svensson ökade sen på till 4–0 som blev halvtidsresultatet.

När Hampus Bergman sen ökade på till 5–0 i början av andra såg KIS komfortabla ut. Då vaknade Eskilstuna till, reducerade två gånger om och skapade spänning i matchen.

Köping behöll dock lugnet och utökade till 6–2 genom en annan veteran – nämligen Johan Björkdahl. Gulsvart kunde till slut vinna komfortabelt med 10–4 inför de 122 åskådarna på "Krillan".

Segern var KIS första efter en fem matcher lång förlustsvit. Ett skönt trendbrott i ett viktigt läge, menar tremålsskytten Anders Kvist.

– Vi gör en stabil insats och behövde den här segern. Vi kunde ställa upp med ett bra lag i dag. Det har varit lite si och så med den biten tidigare. För självförtroendet behövde vi den här segern.

Tre mål i comebacken. Nöjd med sin egen insats?

– Det är fortfarande väldigt kul att göra mål. Inget snack om saken. Jag ska försöka bidra med vad jag kan. Det går ju knappast snabbare, men träffa mål kan jag fortfarande. Det är fan kul att vara tillbaka!

Nu väntar några dagars spelledigt innan returmatchen mot Eskilstuna som spelas på söndag. Efter det väntar bottenlaget Katrineholm efter nyår.

– Det är otroligt viktiga matcher. Eskilstuna låg ju före oss innan den här matchen så det är viktigt att vinna såna här fighter. Vi har chans att rycka lite så för oss är det full pott som gäller i de kommande matcherna. Det känns inspirerande, säger Anders Kvist.

Som avslutar:

– Nu får vi suga på den här karamellen några dagar och sen tar vi Eskilstuna igen!

Målskyttar, KIS: Anders Kvist 3, Filip Zarins 2, Hampus Bergman 2, Leo Wimo-Söderlund, Johan Björkdahl, Dennis SvenssonAndra har också läst

Kungsör tappade segern på stopptid

Fotboll Oavgjort efter två sena mål.

Köping Inline svenska mästare – för fjärde året i rad

Sport De regerande mästarna försvarade sin titel.

Så slutade tisdagens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från herrarnas division 4 och 5.

Talangen lämnar Västra Mälardalen – klar för Storvreta

19-åringen flyttar till nykomlingarna i Allsvenskan Östra.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.