Eriksson i hysterisk form – sänkte Eskilstuna på egen hand

KIS-anfallaren dominant på "Krillan".

Gustav Eriksson (70) med bollen var i storform under fredagskvällen. FOTO: DENNIS JOHANSSON STRÖMBERG/ARKIV

Gustav Eriksson–Eskilstuna BS 5–3.

KIS-anfallaren var stekhet i fredagsmötet mot Eskilstuna som avgjordes på hemmais. Med sina fem (!) mål sänkte han bortalaget på egen hand.

Det var även Eriksson som öppnade målskyttet. Drygt fem minuter in kunde anfallaren ge KIS ledningen med 1–0. När matchklockan visade 13.48 kom kvitteringen, men KIS kunde återta ledningen när Eriksson satte 2–1 efter drygt 30 minuter. Lagen följdes åt målmässigt – efter Erikssons mål kvitterade gästerna.

När drygt 20 minuter återstod visade resultattavlan 3–3. Då kunde KIS-anfallaren sätta dit två mål till och säkrade segern för hemmalaget.

I och med segern toppar KIS division 1 östra. Köpingslaget har fem poäng efter tre matcher. Tvåan AIK har en poäng upp till KIS, men Solnalaget har bara spelat två matcher.