KöpingRegn

Magazin24

Köping Stars arbetar hårt för att lägga en bra grund att stå på inför den kommande säsongen. Mycket talar för att "Jotti" Nikolaidis stannar kvar som huvudtränare. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Coronaviruset påverkar Köping Stars satsning: ”Vi får ta ett steg tillbaka”

Köping Stars chockade Basketsverige och låg trea i ligan när coronavirusets framfart stängde säsongen. Inför nästa säsong är läget ovisst.

Basket · 25 apr, 2020 kl. 09:13

Trea i SBL-tabellen efter 33 omgångar och utsedda till ”Årets Lyft” av Svenska Basketbollförbundet.

Lägg även till att Stars viktige Jeremy Combs prisades som årets center samt att Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis utsågs till årets bästa tränare.

Den gångna säsongen var lyckad för Köping Stars på många plan men laget fick aldrig chansen att utmana SBL-rivalerna i slutspelet på grund av situationen med coronaviruset.

Säsongen slutade tidigare än väntat och redan nu arbetar föreningen hårt för att lägga en bra grund för kommande säsong, men det är svårt.

– Vi arbetar med en budget men framtiden är oviss. Det sista man vill göra just nu är att gå till företag och fråga om sponsorpengar. Situationen med coronaviruset är tufft för alla, våra samarbetspartners påverkas. Vi gjorde en bra säsong och ville ta nya kliv till nästa säsong. Vi ville ta ett kliv framåt i form av resurser som speglar av sig organisatoriskt och i truppen. Men vi får ta ett steg tillbaka på den fronten, säger Starscoachen Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Han fortsätter:

– Det kan vara så att vi inte kommer att fylla kvoten av utländska spelare. Lagen får ha max fyra, vi kanske får nöja oss med två eller tre. Vi får se hur det blir, det är väldigt ovisst just nu. Om det hade varit bättre tider hade vår satsning speglats av våra resultat den gångna säsongen. Vi kan inte nå de nivåer som vi hoppats och trott på. Vi måste skära i budgeten och det är jättesvårt, säger han.

Köping Stars anseende i Basketsverige har ökat på grund av framgångarna, men i och med den ovissa framtiden kan inte Köpingslaget satsa lika hårt som man hoppats.

– Nu kan vi kanske inte skörda det vi har sått. Vi hade hoppats på bättre förutsättningar och det är frustrerande att vi måste ta kliv bakåt. Men det är bara sport det handlar om. Det finns folk som blir av med sina jobb och som har svårt att försörja sina familjer i den här situationen.

Är det svårt att planera för den kommande säsongen i och med ovissheten?

– Ja, mycket är osäkert. Vi vet inte med säkerhet att säsongen drar igång runt september och oktober som det brukar. Vi vet inte heller i vilken spelform det blir, säger han.

Denna text skrevs den 20 april och då var Stars-truppen utan spelare.

– Niklas Larsson har ett kontrakt som sträcker sig ett plus ett år. Det har också Andris (Kehris, assisterande tränare). Sedan är vi muntligt överens med Simon Klaasma och Muorwell Kur Muorwel. Ingen är helt klar, förklarar "Jotti".

Hur ser din kontraktssituation ut?

– Jag har också ett kontrakt som sträcker sig ett plus ett år. Men vi har redan pratat och är mer eller mindre överens om en fortsättning. Det är några mindre detaljer som återstår bara. Dessa ska vi försöka lösa. Jag och klubben planerar för en fortsättningen förutsatt att vi kan spela basket kommande säsong.

Hur känns det att du med stor sannolikhet tränar Stars även nästa säsong?

– Det känns bra. Köping och Stars är mer än bara ett jobb. Det är en passion och något jag har blivit fäst vid emotionellt. Det är svårt att säga att det känns jättebra i och med den verklighet vi lever i just nu med coronavirusets påverkan på världen men när vi tar oss ur den här situationen så tror jag att vi kommer att hitta glädjen igen.

Vad kan fansen förvänta sig av föreningen under silly season?

– Vi vill gärna behålla en stor del av den svenska stommen. Vi kommer att göra allt vi kan för att få ihop ett så bra lag som möjligt. Det är inte omöjligt att någon utländsk spelare från förra säsongens trupp kommer tillbaka. Det beror på hur budgeten blir. Men vi håller kontakten med spelarna och får se hur det blir.Andra har också läst

Storvinst för KHC

Ishockey Besegrade Eskilstuna Linden Hockey med 9-1.

Conny Strömberg har startat hockeypodd

Han brukar inte hålla tillbaka i sina uttalanden. Nu har profilen Conny Strömberg startat en hockeypodd under namnet ”Conny Klacks hockeysnack”.

Larsson siktar på comeback efter landslagsuppehållet

Basket Han har inte spelat en enda basketmatch på nästan ett år. När Köping Stars återupptar seriespelet den 5 december hoppas Alexander Larsson äntligen vara tillbaka.

Mittfältaren lämnar Köping FF

Fotboll Återvänder till moderklubben Kungsörs BK.

Köping snäppet vassare i derbyt mot Sura

Ishockey Gästerna vann med uddamålet efter jämn tillställning.

SHL-meriterade backen förstärker Surahammar

Jumbon presenterar spetsvärvning inför derbyt mot Köping: "Taggad för match ikväll".

Jumbon Surahammar tar emot Köping

Dags för länsderby i Hockeyettan.

KHC vann hemma mot Skövde

Besegrade topplaget under söndagen.

Harmoni hos KFF inför återkomsten i division 3

Både ledarstab och spelartrupp är i stort sett intakt. Nu siktar Köping FF på att addera spetsspelare till nästa säsongs spel i division 3. "Vi vill skapa en konkurrenssituation...

Stars föll borta mot Norrköping

Stod upp bra mot serieledaren.

Köping Stars ställs mot serieledarna

Jotti: ”Norrköping leder ju serien så om vi vill skicka en signal är det läge att göra det nu”

Surahammar straffade serieledarna

Tränare Juhlin: "Starkt att vi slår ett topplag".

Surahammars helgmatch flyttas efter corona-utbrott

Motståndarna hårt drabbade av sjukdom.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Västra Mälardalen har goda förutsättningar

Carl Olov Persson skriver om hur vi kan lyfta vår region.

Låt denna del av vår historia bli historia

Jimmy Bladh skriver om den avskyvärda polariseringen.

Min stad – Arboga

Favorit i repris från Harry Holm.

Dags att tänka mer lokalt än någonsin när vi julhandlar

Björn Blomgren skriver om julhandeln under coronans år.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.