Köping13°Molnigt

Magazin24

Flygande start för Stars: "Det har gått över all förväntan"

Att kalla ­Köping Stars inledning på säsongen för en drömstart är ingen underdrift. Laget ligger delad tvåa i SBL efter fem omgångar och spelmässigt har det sett bra ut.

Basket · 23 okt, 2019 kl. 14:17

Seger, seger, seger, förlust och seger. Köping Stars har öppnat säsongen starkt och är med i toppen av Svenska Basketligan, SBL.

I den haltande tabellen är det endast Köping, Luleå och Borås som står på en förlust efter att ha vunnit resten av sina matcher.

– Vår start på säsongen är riktigt bra. Det har gått över all förväntan. Vi har redan tagit fyra segrar, och det är mer än vad vi hade hoppats på. Vi har som mål att hålla oss kvar och nå slutspel, och förra året krävdes det tolv segrar. Nu har vi alltså en tredjedel av det, så det är klart att vi är väldigt nöjda med våra resultat hittills, säger huvudtränaren Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Han fortsätter:

– Spelarna och hela föreningen ska ha en stor eloge. Det är många som hjälper oss framåt och det är många som ligger bakom dessa framgångar, säger han.

Anförda av den amerikanska trion Gary Blackston, Jeremy Combs och CJ Jackson samt kaptenen Niklas Larsson har Stars visat Basketsverige att man blir att räkna med denna säsong.

– Vår amerikanska trio har varit bra. Jeremy och Gary är vassa i en mot en-situationer och det försöker vi att utnyttja. Gary är en rätt liten spelare men han har ett vasst fotarbete. Han är kvick runt korgarna och är vår bästa returtagare trots sin längd, säger han.

Statistiskt sett har Stars öppnat säsongen disciplinerat och piggt. Förra säsongen var ett av Stars stora problem antalet bortkastade bollar, men i upptakten av denna säsong har Köpingsspelarna vårdat bollen.

– Vi kastar bort tre bollar färre än motståndarna i snitt per match, vilket är glädjande. Lägg även till att vi oftast plockar fler returer än motståndarna vilket gör att vi får ett övertag i bollinnehavet.

Vad är du mest nöjd med hittills?

– Jag är nöjd med att vi håller nere antalet bortkastade bollar. Sedan forcerar vi fram fler bortkastade bollar från motståndarna, det tycker jag att vi gör väldigt bra. Sedan tycker jag att spelarna visar upp en hunger som är positiv, vi har en skön energi i laget och det hjälper oss mycket, säger han.

Trots den positiva starten på säsongen finns det självklart saker att förbättra för Stars i båda delarna av planen.

– Offensivt vill vi få till bättre skytte, men vi måste även dela bollen bättre. Defensivt måste vi arbeta mer med smådetaljer. Det handlar om defensiva roteringar och sådana saker, säger han.

På lördag spelar Stars hemma mot Jämtland, och bortalaget har inlett säsongen med fyra förluster på sex matcher.

– Man ska veta att Jämtland är ett offensivt lag som kan slänga upp 100 poäng. De har bra spelare och en vass ledarstab. Jämtland har byggt sitt lag för att vara i toppen och blir en tuff motståndare för oss, säger han och fortsätter:

– Det är kul för oss att vara tillbaka på hemmaplan och jag hoppas att det blir fullsatt och bra stämning. Jämtland är ett av lagen vi aldrig slagit i SBL, så det vore kul att slå dem på lördag. Det är det vi siktar på, men det kommer att såklart bli tufft.
Andra har också läst

Jansson jagar nya framgångar: "VM-guld i Ryssland vore coolt"

29-åringen har spelat bandy på elitnivå under stora delar av sitt liv men än känner Jansson att han har mycket kvar att ge.

Stina Källberg tävlar i SVT:s "Utmanarmötet"

Bordtennis Team Mälarenergi-stjärnan ställs mot Sverigeettan Linda Bergström.

Stars värvar från Jämtland

Basket Meriterade Hansson ansluter efter sex säsonger i norr.

Unga talangen förlänger kontraktet med Köping Stars

Basket Köpingskillen Simon Klaasma är klar för sin tredje säsong.

Flera förlängningar i Stars ledarstab

Ledarstaben på plats för Köpinslaget.

Lukas Friberg valde moderklubben före Köping Stars: "Ett tufft beslut"

För Magazin24 berättar han om det tuffa valet, tiden i Köping Stars, det abrupta slutet och gulddrömmen som gick i kras.

Jotti stannar i Stars: "Väldigt glad och stolt"

Årets coach blir kvar i Köpingslaget.

Publikfavoriten stannar i IFK Arboga

Mårten Jakobsson klar för ny säsong i IFK-tröjan.

Coronakrisen påverkar Stars - sportchefen slutar efter succésäsongen

”Han har tillfört mycket kunskap som vi tar med oss in i framtiden”

Klart: Friberg lämnar Köping Stars

Återvänder till moderklubben. ”Jag har bara bra saker att säga om Stars och alla fans i staden.”

Coronaviruset påverkar Köping Stars satsning: ”Vi får ta ett steg tillbaka”

Köping Stars chockade Basketsverige och låg trea i ligan när coronavirusets framfart stängde säsongen. Inför nästa säsong är läget ovisst.

Duo provspelar med IFK Arboga

Forward och back får chansen att visa upp sig.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Bli med och styr Sverige!

Carl Olov Persson skriver om möjligheten att påverka.

Empatin och tilliten ökar

Rebecka Marklund skriver om olika typer av kriser.

Om dessa berättare må vi berätta

Jimmy Bladh skriver om berättarkonst, värnplikten och röster som riskerar att tystna.

Tiderna förändras

Carl Olov Persson skriver om pensioner, gemenskap och den "gamla goda tiden".

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.