Köping13°Mulet

Magazin24

Starscoachen "Jotti" Nikolaidis. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Formsvaga Stars gästar heta Luleå: "Kommer inte att passa oss"

Tredje matchen på sju dagar för Köpingslaget.

Basket · 4 feb, 2019 kl. 19:14

Köping Stars är inne i ett viktigt skede av säsongen. Köpingslaget ligger näst sist och är i poängbehov för att sätta press på Wetterbygden och Umeå som båda har fyra poäng fler än Stars.

Matcherna duggar tätt för Stars som i onsdags mötte Södertälje och under gårdagen spelade man mot Norrköping. På tisdagskvällen väntar BC Luleå uppe i Norrbotten.

– Det var tydligt igår (mot Norrköping) att vi inte orkade hålla uppe nivån under hela matchen. Att spela många matcher på kort tid sätter sina spår. Vi gör några enkla misstag när vi blir trötta och skjuter sämre i alla kategorier. För att rå på topplag i den här ligan måste man ha bra energi i försvarsspelet. Skjuter man sämre i vissa matcher kan man kompensera det med ett aggressivt försvar men det mäktade vi inte med igår, säger Starscoachen "Jotti" Nikolaidis.

Stars kommer från fem raka förluster samtidigt som tisdagsmotståndaren Luleå har tre raka vinster i ryggen. Norrbottningarna har slagit Jämtland, Södertälje och Norrköping i sina senaste matcher och kommer med ett gott självförtroende till tisdagsmatchen.

– Luleå är ett av ligans mest formstarka lag så det blir en tuff match för oss. Det gäller att vi har huvudena och benen med oss i hela matchen. Vi vill kontrollera tempot och bromsa deras anfallsspel. Försvaret blir viktigt, säger "Jotti" och fortsätter:

– Om jag ska vara ärlig så är det en svår match. Luleå kommer inte att passa oss. De driver upp tempot och har rörliga spelare så det blir verkligen en utmaning för oss. Det är bara att gilla läget och försöka ta oss an utmaningen på ett bra sätt.

I de två senaste matcherna har Stars fått klara sig utan sin startspelare Desmond Hubert. Centern har problem med ett knä och det är osäkert om han kommer till spel under tisdagen.

– Vi vet inte exakt hur det blir med Desmond. Han har fått en smäll på menisken så vi får se när han kan komma tillbaka. I övrigt är alla spelare tillgängliga för spel, vissa har några mindre skavanker men det är inget som håller dem borta från spel.Andra har också läst

Hellström förlänger med Blue Hammers

Nyckelspelaren fortsätter i Surahammar.

Så slutade mötet mellan Sörstafors-Kolbäck och Surahammar

Fotboll Resultat från tisdagskvälllens match.

Källberg ute ur VM efter förlust

TM-spelaren föll i första omgången.

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.