Köping17°Mulet

Magazin24

Jotti Nikolaidis, tränare Köping Stars. Foto: Dennis Johansson Strömberg

Formtoppat Stars vill befästa åtråvärda platsen

Köping kan ta ett stort steg mot målet borta mot Umeå, men räknar inte med att få något gratis: ”Det kommer krävas en topprestation”, menar tränaren Jotti Nikolaidis.

Basket · 17 jan, 2019 kl. 06:21

Köping Stars har inlett det nya året felfritt. Tre matcher har inneburit lika många segrar och detta har, föga förvånande, haft en positiv effekt på laget.

– Spelarna känner en tydligare identitet. Vi har fått en annan, mer stabil, grund att falla tillbaka på under matcherna. Sen har självförtroendet så klart stärkts, säger Stars-tränaren Jotti Nikolaidis och fortsätter:

– Vi har blivit mer som en familj nu än tidigare på säsongen. Alla tar ansvar, kämpar och hjälper varandra på ett annat sätt. Det är även fler leenden på träningarna och kring alla runt klubben. Det är väldigt positivt just nu. Jag vill även passa på att hylla killarna, klubben och framför allt supportrarna som stöttat oss när vi haft det tufft. Det har gett oss energi och motivation att fortsätta kriga.

Segersviten har gjort att Stars klättrat upp på en åttondeplats i tabellen med 14 inspelade poäng på 21 matcher. Tabellplaceringen innebär att Köping just nu innehar den eftertraktade sista slutspelsplatsen, men bara två poäng bakom jagar den kommande motståndaren Umeå.

Vid en eventuell seger för Stars på torsdagskvällen skulle glappet öka till fyra poäng samtidigt som Köping har två matcher mindre spelade. Ett potentiellt guldläge, men Nikolaidis väntar sig inga tjänster från Umeå.

– Det kommer bli som en slutspelsmatch. En typisk fyrapoängsmatch. Den är väldigt viktig, men det kommer bli tufft där uppe. Umeå har tagit in nya spelare, vann mot storebror Luleå senast och besegrade oss ganska rejält senast vi möttes där uppe. Det kommer krävas en topprestation från vår sida för att få med oss två poäng.

Ni har tidigare haft problem i matcher där ni haft långa resor. Har ni planerat något annorlunda till denna?

– Vi behöver vara professionella och göra vårt jobb fullt ut. Vi måste helt enkelt börja spela bättre även utanför Mälardalsområdet.

Hur ser det ut med skador och sjukdomar i laget?

– Två av våra startspelare tränade inte i måndags på grund av skada. Sen har Mitch (Petersen) en känning i baksida lår sen matchen senast. Vi behöver hans fysiska spel på torsdag, men vi får se om han kan spela eller inte.

Nikolaidis avslutar:

– Vi är inne i en intensiv period med nio matcher på en månad så vi kan inte chansa för mycket med killarna.Andra har också läst

Talangen lämnar Västra Mälardalen – klar för Storvreta

Innebandy 19-åringen flyttar till nykomlingarna i Allsvenskan Östra.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Basket Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 4 och 8 – bland annat derbyt på Vargheden.

Köping och Surahammar inleder seriespelet på hemmais

Spelordningen för Hockeyettan Västra fastställd.

Nyckelspelaren stannar i Stars: "Stigande stjärna"

Den viktige kuggen har förlängt sitt kontrakt med Köpingsklubben – hyllas stort.

Målvakten lämnar IFK Arboga

21-åringen stannar i Hockeyettan Västra.