Köping18°Molnigt

Magazin24

Lysande Stars utklassade Wetterbygden

Stående ovantioner när Köping stod för klassinsats.

Basket · 5 jan, 2019 kl. 19:19

Köping Stars inledde basketåret med en stjärnsmäll. Hemma mot Wetterbygden vann Köping med 100–71 efter en bländande insats. Aleksa Solevic, Desmond Hubert, Niklas Larsson och kompani öste stundtals in poäng och nye amerikanen James Demery presenterade sig för hemmapubliken med 15 poäng.

Köping inledde matchen med en rivstart. Michael Axelsson sänkte ett trepoängsskott direkt – sedan öste Stars på. Efter första perioden hade man skaffat sig ett övertag med elva poäng.

– Vi ville verkligen vinna matchen. Jag tycker vi har gjort det bra i många hemmamatcher mot de bättre lagen. All respekt till Wetterbygden, men Norrköping, Södertälje och Luleå är ett snäpp över oss just nu. Då kanske det inte har gett lika mycket effekt, säger Köpings tränare Panagiotis "Jotti" Nikolaidis om rivstarten.

Wetterbygden höjde sig något innan halvtidspausen. Därefter var det Köping för hela slanten. Den trejde perioden vann Köping med makalösa 31–13. Matchen var därefter mer eller mindre punkterad.

– Vi hade lite flyt i början på tredje. Vi fick i några skott och Wetterbygden missade några, då blev det den "runnen". Vi maximerade den perioden ganska ordentligt, säger Nikolaidis.

I den sista perioden fortsatte Köping att ösa på framåt. Publiken reste sig och gav laget stående ovationer i slutskedet, samtidigt som Aleksa Solevic sänkte ett sista straffkast för att ta Köping upp på 100 poäng.

– Det såg ut som att vi ville vinna den här matchen mer än Wetterbygden. Det var väl det som avgjorde. Hemmaplan och att vi var lite mer desperata. Vi tog oss an uppgiften på rätt sätt och spelade med energi, säger "Jotti".

Amerikanen Desmond Hubert, som noterades för 18 poäng, är även han nöjd efter utklassningen.

– Det känns bra. Jag ville hjälpa laget att vinna och jag är bara glad att vi gjorde det.

När ni gick ifrån med 11 poäng tidigt, kändes det redan där som att ni skulle vinna stort?

– Varje gång du tar en stort ledning tidigt börjar du tänka så. Men vi ville hålla oss i nuet, se till att hålla vår ledning och inte förlora. Det finns alltid med i bakhuvudet när du får en stor ledning men Wetterbygden är ett bra lag så vi visste att de inte skulle ge upp, säger Hubert.

Vad var det som gjorde att ni vann stort?

– Vi kom ut med mycket energi och jag tycker att alla gjorde ett bra jobb med att bidra till laget. Speciellt i tredje perioden. Hela laget hade del i det.

Segern gör att Köping går upp på fem segrar och därmed en delad åttondeplats med Umeå. Redan på tisdag är det match igen. Då gästar Köping sjätteplacerade Nässjö. En match som Desmond Hubert redan ser fram emot.

– Nu måste vi fokusera på Nässjö. Ikväll kommer jag att ha en skön känsla men imorgon måste vi börja fokusera på nästa match, säger amerikanen.

Köping Stars–Wetterbygden Stars 100–71

Periodsiffror: 27–16, 17–18, 31–13, 25–24

Poäng, Köping: Aleksa Solevic 26, Desmond Hubert 18, James Demery 15, Niklas Larsson 14, Sean Smith 10, Michael Axelsson Kaltak 9, Sebastian Lindkvist 4, John Brändmark 4

Publik: 527Andra har också läst

Talangen lämnar Västra Mälardalen – klar för Storvreta

Innebandy 19-åringen flyttar till nykomlingarna i Allsvenskan Östra.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Basket Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 4 och 8 – bland annat derbyt på Vargheden.

Köping och Surahammar inleder seriespelet på hemmais

Spelordningen för Hockeyettan Västra fastställd.

Nyckelspelaren stannar i Stars: "Stigande stjärna"

Den viktige kuggen har förlängt sitt kontrakt med Köpingsklubben – hyllas stort.

Målvakten lämnar IFK Arboga

21-åringen stannar i Hockeyettan Västra.