Köping12°Molnigt

Magazin24

Nikolaidis blir tränare för nya framtidslandslaget

Stars-tränaren får viktig roll i Svenska Basketbollförbundets nya satsning.

Basket · 15 mar, 2019 kl. 11:18

För att få bättre koll på vilka som står näst på tur att representera Sverige på seniornivå startar Svenska Basketbollförbundet två nya landslag, som båda går under namnet Framtidslandslag senior. De ska fungera som ett "B-landslag" och vara ett steg mellan U20 och seniorlandslagen på både dam- och herrsidan.

– Vi har sett att det är ett enormt stort glapp mellan U20- och seniorlandslag. Det är ett stort glapp både på herr- och damsidan, men det är ett ännu större glapp bland herrarna, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo i ett pressmeddelande från Svenska Basketbollförbundet.

Han säger även:

– En spelare som är 24-25 år gammal kan fortfarande vara väldigt intressant för seniorlandslaget, men behöver lite mer erfarenhet. Så jag tror att framtidslandslag senior kommer att ge oss väldigt mycket och kommer att fylla väldigt många funktioner, säger Fredrik.

Vilka som ska leda framtidslandslagen senior är redan klart. En av ledarna är ingen mindre än Köping Stars tränare Panagiotis Nikolaidis.

– Ett roligt uppdrag, som innebär sex-sju lägerdagar under sommaren samt några landslagsmatcher, säger Nikolaidis till Köping Stars hemsida.

"Jotti" kommer vara assisterande tränare för herrarna där BC Luleås Peter Öqvist kommer agera head coach. Även Boris Balibrea, Wetterbygden Stars tränare, kommer vara assisterande coach.

På damsidan har Luleå Baskets David Visscher som fått uppdraget att vara head coach ihop med Viktor Bengtsson, Telge Basket, och Mikael Johansson, RIG Luleå, som assisterande.

– Jag hoppas på att alla spelare som inte ingår i våra seniorlandslag men som är för gamla för U20-landslaget ser fram emot det här, för det kommer att bli väldigt bra!, säger landslagsansvarige Fredrik Joulamo.

För Nikolaidis och hans Köping Stars väntar seriens sista hemmamatch under lördagen när Borås kommer på besök till Karlbergshallen. Eftersom chanserna att komma till slutspel är borta kan Köpingslaget nu lägga allt fokus på att skapa en bra trend inför kvalspelet.

De har dock flera frågetecken inför lördagens match. Både Niklas Larsson och Desmond Hubert har haft feberkänning under veckan. Samtidigt dras storstjärnan Aleksa Solevic fortfarande med en revbensskada. Positivt är dock att James Demery är tillbaka efter sjukdom.Stars-stjärnans bedrift – vann SBL:s assistliga

Basket Individuellt stod Aleksa Solevic för en stark säsong.

Succétränaren förlänger med Köping: "Vill fortsätta utmana"

Köping Hockey meddelar att de har förlängt kontraktet med succétränaren Patrik Fagerlund. Kontraktet gäller över nästa säsong.

Första poängtappet för Blue Hammers

Ishockey Föll i sudden death mot Strömsbro, men leder fortsatt kvalserien.

Hallstahammar föll med uddamålet

Ishockey Tog ledningen mot Fagersta, men gästerna kunde vända.

Blytung förlust för IFK Arboga

Ishockey Två sena mål sänkte laget i nye tränarens första match.

Norrman tog guldmedalj på Special Olympics

Golfspelaren från Köping kammade hem den ädlaste valören.

Ny guldmedalj till Engström på Special Olympics

Succén fortsätter för bowlaren från Köping.

Förlust för Stars i sista grundseriematchen

Södertälje blev för svåra för Köpingslaget i epilogen.

Klart: Han tar över Kolsva IF

Division 4-klubben har gjort klart med ny huvudtränare.

Unge backen förlänger med Köping Hockey

Egna produkten stannar över säsongen 2019/2020: "Roligt att få ytterligare en Köpingsson sajnad och klar".

Rytting Kaneryd uttagen i U23-landslaget på nytt

Reser med Blågult till La Manga.

Engström uttagen i VM-truppen

Sofia Engström från Surahammar är uttagen i Damkronornas VM-trupp.

Suratränaren inför bortamatchen: "Vi kan mycket bättre"

Surahammar har tagit full pott och toppar kvalserien. Men trots det är inte tränaren Conny Grundström helt nöjd.

Hallstatränaren inför derbyt: "Nu är det vår tur"

Hallstahammar tar emot Fagersta i ett tufft derby. En av utmaningarna för Hallstahammar blir att stoppa Fagerstas stjärna.