Köping14°Klart

Magazin24

Nikolaidis om senaste nyförvärvet: "Vi tror på honom"

Starstränaren lovordar nye 17-åringen och blickar framåt mot den kommande säsongen.

Basket · 5 jul, 2018 kl. 14:08

Under onsdagen stod det klart att juniorlandslagsmannen Stilianos "Leo" Chatziathanasiou blev näste byggsten i Köping Stars trupp till kommande säsong i Svenska Basketligan. Tränaren Jotti Nikolaidis ser värvningen av 17-åringen som en investering – både till hösten och framför allt till framtiden.

– Vi vill gärna tänka på framtiden också. Vi började egentligen förra året med Luka (Babic) och Jonathan (Ninkingira). "Leo" är en kille som har en framtid som seniorspelare. Han har bra skott, fin spelförståelse och erfarenhet från ungdomslandslaget. Vi tror på honom, men han är ung så det är ett projekt, säger "Jotti" till Magazin24.

Chatziathanasiou kommer flytta från sin familj i Stockholm och bo i Köping till hösten där han kommer studera på Ullvigymnasiet. Nikolaidis hoppas att flytten kommer gå bra.

– I och med att vi har en bra skola med bra ledning här i staden kan vi få in två NIU-elever (Nationellt godkända idrottsutbildningar) varav Leo är tänkt att vara en av dem. Det är mer av en trygghet, speciellt som förälder. Det hade varit större ansvar på mig och klubben om vi bara hade rekryterat en 17-årig kille och satt honom i en lägenhet, men i och med att han ska bo på ett av skolans boenden så känns det bra. Leo är en seriös kille och brinner för sin sport.

17-åringen från Huddinge kommer ha en plats i seniortruppen till nästa säsong där han framför allt ska vara med för att se och lära. Chatziathanasiou kommer även finnas tillgänglig för spel med Köping Stars HU19 SM-lag.

– Vi kommer skynda långsamt med Leo. Vi ser det som ett projekt på minst två år, säger "Jotti".

I och med Stilianos "Leo" Chatziathanasiou intåg i Köping Stars börjar truppen till kommande säsong ta form mer och mer. Nikolaidis är dock inte helt nöjd än.

– Vi letar fortfarande efter en spelare som ska spela en av de stora positionerna, troligtvis en power forward så att Mitch Pedersen, Michael Axelsson Kaltak och Sebastian Lindqvist kan spela mer på position 5 (center). Där letar vi fortfarande, säger "Jotti".

Som fortsätter:

– Den pusselbiten hänger lite ihop med Aleksa (Solevic) och vem som kan passa bra ihop med honom.

Är Aleksa Solevic klar för spel med Stars nästa säsong?

– Aleksa har kontrakt, men kan samtidigt bryta det fram till den sista juli. Därav avvaktar vi lite grann och har ögonen öppna för en eventuell ersättare. Vi vill gärna ha kvar Aleksa, men det finns även en risk att han bryter sitt kontrakt. Vi är lite låsta på grund av det, men ju mer vi väntar i augusti desto mer spelare kan vi få för pengarna. Vi har ingen jättebrådska.

Klubben har alltså ögonen öppna på en eventuell ny point guard samt en power forward. I övrigt för klubben fortsatta diskussioner med spelare som var med förra säsongen.

När vill du ha truppen spikad?

– Vi börjar träna den 6 augusti och då vill ha alla svenska spelare på plats. Som det ser ut nu kommer de utländska spelarna hit i mitten av augusti. Vi behöver mycket tid tillsammans i och med att matcherna drar i gång lite tidigare. Redan den 21 september spelas premiären. Så det är bara att jobba på, avslutar Köping Stars tränare Panagiotis Nikolaidis.Andra har också läst

Tung start för IFK Arboga

Innebandy Föll med uddamålet i premiären.

Stars besegrade Alvik i näst sista träningsmatchen

Basket Hemmasonen gjorde comeback i klara vinsten.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultatbörs från helgens lokalfotboll.

Sura Blue Hammers överkört i premiären

Föll med stora siffror borta mot Kumla.

Köping Hockey starkast i premiärderbyt

Besegrade IFK Arboga inför 452 åskådare.

Vinst och förlust för TM under premiärhelgen

Blandade resultat för Köpingslaget.

Skön seger för Forsby FF

Vann mot Gimo under lördagen.

Klara seriesegraren Kungsör vann igen

Besegrade IFK Västerås.

Nyförvärvet redo att ersätta KHC:s flyktade målkung

Forwarden Karl Sand om förväntningarna och att ta Köping Hockey till Allettan: ”Vi vill knäppa några lag på näsan”.