Köping15°Lätt molnighet

Magazin24

Starscoachen ”Jotti” Nikolaidis har förlängt sitt kontrakt med klubben och ska nu säkra spelare till kommande säsong. Foto: David Eriksson

Så ska Stars bygga truppen: ”Det gäller att ha is i magen”

Först och främst ska den svenska stommen behållas, sedan ska klubben försöka rekrytera rätt spetsspelare.

Basket · 22 maj, 2019 kl. 11:50

Förra säsongen hade SBL-nykomlingen Köping Stars siktet inställt på en topp 8-placering som skulle ha betytt slutspel och ett säkrat kontrakt. Det blev istället en nionde placering (av tio lag) och Stars tvingades kvala för att behålla sin plats i svensk baskets finrum.

Väl där krossades Alvik och nytt SBL-kontrakt var säkrat.

Efter den säsongen har huvudtränaren Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis förlängt sitt kontrakt och nu ligger fokus på att bygga en slagkraftig trupp.

– Desmond Hubert och Aleksa Solevic sitter båda på kontrakt som är öppna åt båda hållen, så de kan antingen stanna eller lämna. Men annars har vi inga spelare under kontrakt. Vi har fria händer att bygga truppen, det gäller bara att hålla sig till budgeten, säger Starscoachen ”Jotti” Nikolaidis och berättar om spelarrekryteringen:

– Vi prioriterar att bygga den svenska stommen. Vi för dialoger och kommer att erbjuda kontrakt till flera svenska spelare som tillhörde vårt lag förra säsongen. Det är ingen hemlighet. Vi hade flera svenska spelare som gjorde jättebra säsonger, säger han.

I perioder var Starstruppen skadedrabbad förra säsongen. Det ledde till positions- och rollbyten som vissa spelare inte var vana vid.

– Planen i år är att försöka hitta en spelare som vi kan ha som backup till vår startande point guard. Då kan man enklare avlasta honom och rollerna blir tydligare. När vår point guard Aleksa (Solevic) var skadad förra säsongen så flyttades alla spelare till en ny position. Vi hamnade lite snett och blev lite för trubbiga, säger han och fortsätter.

– Det kanske var en av anledningarna till att vi hade så många bortkastade bollar. Vi behöver fler bollbehandlare i laget. Det är en sak vi planerar att göra annorlunda i år, ha någon mer guard i truppen.

Hur går det till när ni scoutar spelare, och hur stort är utbudet?

– Det finns många tillgängliga spelare. Det gäller att ha is i magen. Först måste vi veta vilka spelare som vi får behålla från förra året, sedan ska vi hitta rätt spelartyp och karaktär. Vi har inte så bråttom just nu. Vi ligger lågt men det gäller att göra grundarbetet redan nu. Det kan ju hända att vi plockar in någon redan nu, men det gäller att vi maximerar vår budget.

Han fortsätter:

– Vi håller koll på några potentiella nyförvärv som är svenskar. Vi har fört dialog med någon och några. Det handlar om att bredda truppen och hitta några roteringsspelare. Men svenska spelare är lite dyrare än till exempel importspelarna. Men det kanske blir så att vi lägger någon slant mer på importer i år, och försöker att bygga vidare på de svenska spelarna som vi hade förra säsongen. Mycket kan hända, säger han.

Förra säsongen vann Stars nio matcher i sin återkomst till svensk baskets finrum. Kommande säsong har slagpåsen Uppsala, som endast vann tre matcher, åkt ur serien samtidigt som Djurgården tagit klivet upp till SBL.

– Jag tror att det blir ännu tuffare kommande säsong. Det känns som att det är fem lag (Södertälje, Borås, Norrköping, Luleå och Jämtland) som distanserat sig från de övriga fem lagen i ligan. För oss gäller det att bli så bra som möjligt av de övriga fem lagen. Det kommer att bli tufft men det gäller att vara kostnadseffektiva och värva smart.

Han fortsätter:

– Med rätt importer tror jag att vi kan utmana och gå om vissa lag i tabellen. Det kommer att bli spännande. Vi sitter här i maj och man är redan nu motiverad och spänd på kommande säsong.Andra har också läst

Så slutade söndagens fotbollsmatcher

Blandade resultat för de lokala lagen.

Martin Jakobsson imponerade på hemmaplan

Motorsport Talangen visade storform under Kolsvarundan när han kom åtta totalt i SM-klassen Trimmat 2WD och blev näst bästa junior.

Patrik Flodin och Göran Bergsten vann Kolsvarundan

Motorsport Segraren: "Det har varit en grymt bra helg".

Så slutade lördagens fotbollsmatcher

Fotboll Blandade resultat för de lokala lagen.

Bottennapp för Kungsör: "Man blir frustrerad"

Svagt KBK föll mot nästjumbon: "Det var dåligt idag, väldigt dåligt alltså".

Forsby störde serieledaren på bortaplan

Tränaren hyllar lagets insats trots förlusten: "Bästa insatsen i år".

Återvändaren klar för Sura – lämnar IFK Arboga

Backen är tillbaka i Blue Hammers.

Talangen klar för VM: "Högintressant forward"

Den offensiva spetsen lämnar IFK Arboga.

Ännu en spelare förlänger med VM

Sportchefen: "Hon har erfarenheter från SSL och jag tror att det kommer bli riktigt spännande att följa henne kommande säsong".

Stars första träningsmatch ställs in

Motståndartränaren lämnar sitt uppdrag – söndagens match blir inte av.

15-årsjubileum för Golden Weekend

Firas med tävlingar vid Lockmoragården utanför Kungsör.

88 jagar SM-poäng i Kolsvarundan

Återigen är Kolsva MS arrangör för en deltävling i svenskt mästerskap i rally. I helgen fylls vägarna och skogarna med ­rallybilar och ­förväntansfulla åskådare.

Robin Bojar nia på Arboga Open

Det spelades bra golf på Haketorps golfbana i Arboga i lördags.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

KRÖNIKOR

Vilket är ditt bäst-före-datum?

Susanne Linde skriver om att våga följa sina drömmar.

En annorlunda början ger ett annorlunda slut

Jimmy Bladh skriver om en period då man kan börja om.

Ett topplag ser till att svara med en seger

KFF-tränaren Armin Suljic skriver om läget i laget inför höstens toppstrid.

Magazin24 tar ny form

Henrik Hansson skriver om tidningens kommande design-förändring.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.