KöpingKlart

Magazin24

Panagiotis "Jotti" Nikolaidis. Foto: Michaela Ericzén

Skador stör Stars uppladdning: "Frustrerande"

Köpingslaget gör succé i SBL trots att truppen har varit skadedrabbad.

Basket · 13 dec, 2019 kl. 19:00

Matcherna duggar tätt för Köping Stars. SBL-topplaget är inne i en intensiv spelperiod och i tisdags förlorade Köpingslaget mot Wetterbygden efter stor dramatik. Med ungefär två och en halv minut kvar av ordinarie speltid ledde Stars med 14 poäng – men matchen gick till förlängning efter att hemmalaget stått för en makalös upphämtning. I förlängningen var Wetterbygden det starkaste laget och knep segern med 99–98.

Lagkaptenen Niklas Larsson spelade över 42 minuter i den dramatiska bataljen, stjärnan CJ Jackson fick 40 minuters speltid och nyförvärvet "Ernie" Kalve noterades för över 33 minuter. Michael Axelsson Kaltak bröt tummen och tvingades att bryta matchen, men alla andra Stars-spelare som fick speltid spelade ungefär 20 minuter eller mer.

Det är något som kan påverka Stars inför lördagens hemmamatch mot Nässjö.

– Spelarna är ju proffs men nu behöver vi varenda procent på vår sida. Det kanske kan påverka oss lite negativt att vissa spelare fick gå tunga minuter i tisdags. Framför allt kan det påverka oss i det långa loppet på träningarna. Den senaste tiden har vi inte haft fullt lag på träningarna. Vi har haft svårt att träna på spel fem mot fem och det kan ge negativ effekt på sikt, säger Starscoachen "Jotti" Nikolaidis innan han fortsätter:

– Vi vill ju spela aggressivt och då behöver vi flera spelare och friska kroppar. Det har varit svårt stundtals för oss men resultaten har ändå gått vår väg, säger han.

I den senaste matchen saknades långtidsskadade Sebastian Lindkvist, Oskar Ekh och Gary Blackston. Sent in i den första perioden bröt alltså Michael Axelsson Kaltak tummen och han kommer nu att missa flera av matcherna i närtid.

– Det är skittråkigt med dessa skador. Vi har haft spelare som missat några matcher här och där och vissa som inte kan träna för fullt på grund av skavanker. Nu senast förlorade vi "Micke" och det är supertråkigt för honom och för oss som lag. Träningsmässigt är vi inte där vi vill vara, så är det. Träningarna blir lidande med skador och sjukdomar. Vi kan inte träna på vissa spel eller hur vi ska agera i vissa speciella situationer, säger han och fortsätter:

– Det är frustrerande. Ska jag vara ärlig så känns det som att vi hade kommit längre på den biten vid samma tidpunkt förra året. Det är något som gnager på oss coacher. Efter matcher handlar mycket om att spelarna får återhämta sig och sedan får man längre fram blicka mot kommande match. Men det känns konstigt att prata om detta i och med att vi gått så himla bra resultatmässigt, säger han.

Stars är med och slåss i toppen av SBL efter elva vinster på 14 matcher. Bara BC Luleå har vunnit fler matcher än Köpingslaget. Norrbottningarna står på tolv segrar på 15 matcher.Andra har också läst

KHC vann på hemmaplan

Ishockey Skön vinst för Köping HC på fredagskvällen.

Köping Stars föll på bortaplan

Det blev inte tredje gången gillt när Köping Stars på fredagskvällen drabbade samman med Wetterbygden, det enda SBL-laget Stars inte besegrat denna säsong.

Köpingsprofilen bryter kontraktet - klar för Kungsörs BK

Fotboll Efter en lyckad höstsäsong med Skiljebo bryter Shadi Ibrahim kontraktet och kritar istället på för Kungsör.

Stars-kaptenen reserv till landslaget

Basket Niklas Larsson uppmärksammas för sina prestationer denna säsong.

KHC föll i förlängning

En poäng till Köpingslaget.

Äntligen lossnade det för skarpskytten

Köping Stars-kaptenen Niklas Larsson: "Det har varit en lite tuffare period för mig den senaste tiden".

Urstark avslutning gav Stars segern

Gary Blackston levererade i hemmavinsten.

Så slutade mötet mellan Stars och Umeå

Här är resultatet i tisdagsbataljen.

Stars tillbaka på hemmaplan

Nikolaidis: "Vi har varit aggressiva i Karlbergshallen och det vill jag se mot Umeå igen".

Combs uttagen i veckans lag – för sjätte gången

Amerikanen hyllas efter klassinsatsen.

IBK Köping föll i tät batalj

Uddamålsförlust för hemmalaget.

VM:s fina form fortsätter

Sofie Jaska efter segern: "Vi är jättenöjda".

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

God jul för oss alla!

Carl Olov Persson skriver om julefrid.

Stilla flyter Hedströmmen

Jan Kallberg skriver om anekdoter och julen.

Så var 10-talet i Västra Mälardalen

Magazin24:s chefredaktör Björn Blomgren sammanfattar årtiondet som gått.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.