KöpingLätt molnighet

Magazin24

Stars snubblande nära att besegra regerande svenska mästarna

Pressade Norrköping rejält, men föll i slutsekunderna: "Kunde slutat hur som helst".

Basket · 27 dec, 2018 kl. 21:40

Precis som vid höstens möte i Karlbergshallen bjöd Köping Stars under torsdagsvkällen på rejält motstånd mot regerande mästarna Norrköping Dolphins. Dessvärre räckte det inte till seger, utan Norrköping kunde efter dramatik i slutminuterna vinna med 70–65 över Stars.

– Det är lite blandade känslor just nu. Jag är stolt över killarnas insats, men tyvärr ger det ju inget i tabellen, säger Köpingstränaren Jotti Nikolaidis efter matchen.

Matchen var jämn under samtliga fyra perioder. Norrköping hade ledningen med 18–16 efter första, men i halvtid hade Stars vänt till 34–37.

Det vände Norrköping på i tredje och inför fjärde perioden var ställningen 52–49 till hemmalaget. Anförda av storsjärnan Aleksa Solevic tog sig Köping tillbaka. Med bara 28 sekunder kvar att spela kvitterade nyss nämnde Solevic till 65–65.

Där och då stod matchen och vägde. Dessvärre för Köping vägde den över till Dolphins fördel. Norrköpings Tim Schüberg sänkte ett trepoängsskott med endast tio sekunder kvar.

Stars hade chansen att kvittera, men Niklas Larssons trepoängsskott hittade inte nätmaskorna. I stället drog Köping på sig en foul och Norrköping kunde säkra vinsten med två sena straffkast.

– Vi har spelat många jämna matcher denna säsong som vi sen förlorat. I dag kändes det som vi inte fick med oss de sista besluten. Trots detta är jag som sagt stolt över killarnas insats. Det har ju varit uppehåll och man vet aldrig hur laget reagerar på det, men vi stod upp bra, krigade på och vann returtagningen, säger Nikolaidis.

Som fortsätter:

– Det är ju inte såna här matcher vi ska vinna egentligen. För oss gäller det att plocka fram ett spel som gör att vi vinner de matcher som på pappret är enklare än till exempel Norrköping borta. Vi har bara vunnit en av sex "enklare" matcher den här säsongen och det måste vi ändra på.

En snackis efter matchen mot Norrköping var en situation som uppstod under Köpings korg i slutet av sista perioden. Efter att domaren blåst av ska Norrköpings lagkaptenen Joakim Kjellbom först ha skickat två nävar i ansiktet på John Brändmark för att sen ha gjort samma sak på Michael Axelsson Kaltak.

Norrköpingskaptenen fick efter detta lämna planen. Så här kommenterar Köpingstränaren situationen:

– Det var mycket heta känslor och en tuff match med mycket fysiskt spel. Det var tufft för domarna ute på planen, men även dom har ju haft juluppehåll, säger Nikolaidis.

Sammanfattningsvis är Jotti ändå belåten med vad hans lag visade mot Norrköping. Detta hoppas han att de tar med sig till söndagens match hemma mot Luleå.

– Vi är där både mentalt och fysiskt. Matchen mot Norrköping kunde slutat hur som helst egentligen, men den här gången hade vi inte turen på vår sida, avslutar Köping Stars-tränaren Jotti Nikolaidis.

Poäng, Köping Stars: Aleksa Solevic 18, Niklas Larsson 12, Sean Smith 8, Desmond Hubert 8, John Brändmark 6, Michael Axelsson Kaltak 6, Mitch Petersen 3, Sebastian Lindkvist 2, Luka Babic 2Andra har också läst

KBK fick med sig en poäng från Arvika

Jämn match i Värmland slutade oavgjort.

Decimerat KFF siktar uppåt: "På sikt vill vi till trean"

Fotboll Av olika anledningar får Köping klara sig utan två tilltänkta nyckelspelare: "Det är två viktiga kuggar som vi tappar till denna säsong".

Forsbys premiär ställs in – motståndarna drar sig ur serien

Fotboll FFF-tränaren Per Andersson: "Beskedet kom väldigt hastigt".

Backen lämnar Sura Blue Hammers

Klar för seriekonkurrent.

IKW/KBK-talangen hemskickad från junior-EM

Uppges ha brutit mot lagets gemensamma regler.

Egna produkten förlänger med Surahammar

20-åringen hyllas: "En av de mest spännande spelarna vi fått fram i Sura på väldigt länge".

Storseger för Södra – förlust för KIF och MBK

Så gick det i premiären av division 4.

Föryngrat Arboga redo för division 4: "Vi vill slåss i toppen"

Efter en kortlivad division 3-sejour ramlade Arboga Södra ur trean och är nu tillbaka i fyran.

Efter avancemanget – MBK vill etablera sig i fyran

Munktorp är tillbaka i division 4 – för att stanna, enligt tränaren Anders Juhlin.

Nye Kolsvatränaren: "Väldigt stark trupp på pappret"

Kevin Ahlbäck gör sin första säsong som division 4-tränare.

Målvakt och back förlänger med Hallsta HK

Sportchefen: "En viktig pusselbit är på plats".

Backen lämnar IFK Arboga

22-åringen flyttar hem till Gävle.