Köping15°Klart

Magazin24

Stars snubblande nära att besegra regerande svenska mästarna

Pressade Norrköping rejält, men föll i slutsekunderna: "Kunde slutat hur som helst".

Basket · 27 dec, 2018 kl. 21:40

Precis som vid höstens möte i Karlbergshallen bjöd Köping Stars under torsdagsvkällen på rejält motstånd mot regerande mästarna Norrköping Dolphins. Dessvärre räckte det inte till seger, utan Norrköping kunde efter dramatik i slutminuterna vinna med 70–65 över Stars.

– Det är lite blandade känslor just nu. Jag är stolt över killarnas insats, men tyvärr ger det ju inget i tabellen, säger Köpingstränaren Jotti Nikolaidis efter matchen.

Matchen var jämn under samtliga fyra perioder. Norrköping hade ledningen med 18–16 efter första, men i halvtid hade Stars vänt till 34–37.

Det vände Norrköping på i tredje och inför fjärde perioden var ställningen 52–49 till hemmalaget. Anförda av storsjärnan Aleksa Solevic tog sig Köping tillbaka. Med bara 28 sekunder kvar att spela kvitterade nyss nämnde Solevic till 65–65.

Där och då stod matchen och vägde. Dessvärre för Köping vägde den över till Dolphins fördel. Norrköpings Tim Schüberg sänkte ett trepoängsskott med endast tio sekunder kvar.

Stars hade chansen att kvittera, men Niklas Larssons trepoängsskott hittade inte nätmaskorna. I stället drog Köping på sig en foul och Norrköping kunde säkra vinsten med två sena straffkast.

– Vi har spelat många jämna matcher denna säsong som vi sen förlorat. I dag kändes det som vi inte fick med oss de sista besluten. Trots detta är jag som sagt stolt över killarnas insats. Det har ju varit uppehåll och man vet aldrig hur laget reagerar på det, men vi stod upp bra, krigade på och vann returtagningen, säger Nikolaidis.

Som fortsätter:

– Det är ju inte såna här matcher vi ska vinna egentligen. För oss gäller det att plocka fram ett spel som gör att vi vinner de matcher som på pappret är enklare än till exempel Norrköping borta. Vi har bara vunnit en av sex "enklare" matcher den här säsongen och det måste vi ändra på.

En snackis efter matchen mot Norrköping var en situation som uppstod under Köpings korg i slutet av sista perioden. Efter att domaren blåst av ska Norrköpings lagkaptenen Joakim Kjellbom först ha skickat två nävar i ansiktet på John Brändmark för att sen ha gjort samma sak på Michael Axelsson Kaltak.

Norrköpingskaptenen fick efter detta lämna planen. Så här kommenterar Köpingstränaren situationen:

– Det var mycket heta känslor och en tuff match med mycket fysiskt spel. Det var tufft för domarna ute på planen, men även dom har ju haft juluppehåll, säger Nikolaidis.

Sammanfattningsvis är Jotti ändå belåten med vad hans lag visade mot Norrköping. Detta hoppas han att de tar med sig till söndagens match hemma mot Luleå.

– Vi är där både mentalt och fysiskt. Matchen mot Norrköping kunde slutat hur som helst egentligen, men den här gången hade vi inte turen på vår sida, avslutar Köping Stars-tränaren Jotti Nikolaidis.

Poäng, Köping Stars: Aleksa Solevic 18, Niklas Larsson 12, Sean Smith 8, Desmond Hubert 8, John Brändmark 6, Michael Axelsson Kaltak 6, Mitch Petersen 3, Sebastian Lindkvist 2, Luka Babic 2Andra har också läst

Ytterligare en IFK-spelare klar för Lindlöven

Ishockey 22-åringen lämnar Arboga.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Motorsport Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 4 och 8 – bland annat derbyt på Vargheden.

Köping och Surahammar inleder seriespelet på hemmais

Spelordningen för Hockeyettan Västra fastställd.

Nyckelspelaren stannar i Stars: "Stigande stjärna"

Den viktige kuggen har förlängt sitt kontrakt med Köpingsklubben – hyllas stort.

Målvakten lämnar IFK Arboga

21-åringen stannar i Hockeyettan Västra.

Busta: "Vaknar upp på hotellet efter en mardrömsnatt"

Fotbollsprofilen var på plats i Madrid när Sverige föll med 0–3 mot Spanien.