Köping17°Mulet

Magazin24

Sylvassa skyttet sänkte Stars i mycket underhållande match

Stars-forwarden Niklas Larsson efter mötet med Jämtland: "Tufft när de skjuter så otroligt bra".

Basket · 22 jan, 2019 kl. 22:00

Det bjöds på väldigt mycket när Köping Stars tog emot Jämtland under tisdagskvällen. Efter stor dramatik, höga poäng och högklassig underhållning blev det dock förlust för hemmalaget med 103–108.

– Det är surt. Jag tycker vi gör en hyfsad match. Vi har lite för många dippar idag, säger Stars-forwarden och tidigare Jämtlandsspelaren Niklas Larsson.

Stars visade tidigt att de kunde matcha Jämtland fullt ut i spelet under korgarna, men gästerna hade ett äss i rockärmen – trepoängsskyttet. Redan i den första perioden sänkte Jämtland sju trepoängare. Hemmalaget fick dock ordning på gästerna i andra perioden, men låg fortfarande under med 50–59 i halvtid.

– Jämtland skjuter jäkligt bra. Vi spelar inte jättebra försvar i första halvlek, men de skjuter samtidigt långt över 50 procent. Det är tufft för oss, men jag tycker vi gör det bra och kommer tillbaka flera gånger.

Efter halvtid kröp Stars sakta men säkert närmare gästerna. I mitten av tredje var skillnaden endast två poäng mellan lagen, men Jämtland höll ställningarna. I slutsekunderna blev det ännu mer dramatiskt när Niklas Larsson satte en trepoängare fram till 103–106 med endast elva sekunder kvar att spela.

Dessvärre för Stars kom de aldrig ikapp gästerna, som till slut vann den högoktaniga matchen med fem poängs marginal.

– Det kunde gått hur som helst, men det är lite för många dippar från vår sida. Framförallt i försvar. I anfallet gör vi 103 poäng och det är långt över godkänt, men att släppa in 108 går inte. Speciellt mot Jämtland, säger Niklas Larsson.

De fem senaste matcherna har Stars snittat långt över 90 poäng framåt.

– Vi har kommit i gång med skotten och vi gör det bra i offensiven som lag, men framförallt har försvaret varit bra och gett oss möjligheten framåt. I dag var det tyvärr inte samma försvar, säger Larsson.

Borde ni inte ta fler poäng i tabellen med tanke på det poängsnitt framåt som ni ändå har?

– Man kan tycka det, men det är bra lag vi möter och små marginaler. Nu har vi några tuffa matcher mot topplagen som väntar och inte så mycket att förlora. Det är bara fortsätta så här. Jag tycker vi spelat bra de senaste sju eller åtta matcherna, förutom mot Umeå. Vi kämpar jäkligt hårt idag och kommer tillbaka flera gånger. Jag tycker vi gör en godkänd match, men det är som sagt tufft när de skjuter så otroligt bra, avslutar Niklas Larsson, som blev Stars bästa poänggörare med sina 23 poäng.

Förlusten till trots så är Köping Stars kvar på åttondeplatsen i SBL som innebär slutspel till våren. Här näst väntar Borås Basket på bortaplan nu på fredag.

Poängplockare, Stars: Niklas Larsson 23, Aleksa Solevic 21, Michael Axelsson Kaltak 14, Desmond Hubert 12, Sean Smith 11, James Demery 8, John Brändmark 8, Mitch Petersen 6,Andra har också läst

Talangen lämnar Västra Mälardalen – klar för Storvreta

Innebandy 19-åringen flyttar till nykomlingarna i Allsvenskan Östra.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Basket Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

Så slutade torsdagens fotbollsmatcher

Resultat från damernas division 2 och herrarnas division 5.

Forwarden lämnar IFK Arboga

Anslöt under förra säsongen.

Stars värvar nytt: ”Han passar perfekt”

På torsdagen stod det klart att Köping Stars har kontrakterat sitt första nyförvärv inför kommande säsong.

Så slutade onsdagens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 4 och 8 – bland annat derbyt på Vargheden.

Köping och Surahammar inleder seriespelet på hemmais

Spelordningen för Hockeyettan Västra fastställd.

Nyckelspelaren stannar i Stars: "Stigande stjärna"

Den viktige kuggen har förlängt sitt kontrakt med Köpingsklubben – hyllas stort.

Målvakten lämnar IFK Arboga

21-åringen stannar i Hockeyettan Västra.