Köping11°Måttlig vind och molnigt

Magazin24

Viktor Danielsson.Foto: Dennis Johansson Strömberg/arkiv

Guld-Viktor ska hålla IKW/KBK kvar i Elitserien

Svenske mästaren Viktor Danielsson får en nyckelroll: ”Jag ska vara en ledande spelare”.

Bowling · 13 sep, 2018 kl. 16:02

Efter en säsongs frånvaro är IKW/Köping BK tillbaka i Elitserien. Nu vill laget etablera sig i högsta serien.

– Första delmålet är att komma topp åtta och slippa spela kval nedåt. Sen kommer vi ändra målsättningen beroende på hur det går, men vi har fullt fokus på att hålla oss kvar. Vi vill ställas mot och möta de bästa i Sverige år efter år, säger IKW/KBK:s Viktor Danielsson.

Senast IKW/Köping BK spelade
i Elitserien var säsongen 2016/2017. Då gick det inte alls som laget hade tänkt.

På 22 matcher blev det sex segrar, en oavgjord match och 15 förluster vilket innebar 13 inspelade poäng, en jumboplats och slutligen nedflyttning tillbaka till Mellanallsvenskan.

Vad ska ni göra annorlunda den här gången?

– Vi har lärt oss mycket sen sist. Den här gången ska vi spela som ett lag och inte åtta individer. Det gäller att vara en gemensam enhet under hela säsongen. Vi har ett lag bestående av tre vänsterhänta och fem högerhänta där flera tagit kliv framåt. Vi har ett starkare och mer rutinerat lag nu. Vi vet vad vi håller på med.

Den självklare stjärnan i säsongens trupp är just Viktor Danielsson. I somras blev den vänsterhänte 21-åringen svensk mästare vid individuella elit-SM under SM-veckan i Helsingborg och Landskrona. Det ska bära frukt i vinter.

– Jag tar ut laget, vilka som ska spela och vilken oljeprofil vi ska ha. Mitt motto är att träna och tävla stenhårt. Så ska det vara i laget också. Samtidigt ska jag vara en ledande spelare och hjälpa laget till segrar.

På lördag är det premiär i Elitserien för Danielsson och IKW/KBK. Då väntar BK Jösse hemma i Köpings Bowlingcenter – platsen där Köpingslaget förväntas ta flest poäng den här säsongen.

– Spelplanen och profilen är klar. Vi möter ett bra lag, men vi har en stark uppställning och hemmafördel. Det ska avgöra. Jag hoppas att publiken sluter upp i helgen, precis som de gjorde under kvalspelet i våras. Med deras stöd blir vi svårslagna, avslutar Viktor Danielsson.Andra har också läst

Vasst spel i powerplay säkrade vinst för Arboga

Ishockey IFK knep säsongens första trepoängare.

Köping HC föll tungt på bortais

Ishockey Säsongens första nollpoängare är ett faktum.

Blue Hammers nollade på nytt

Tung förlust för Surahammar.

Stars starkast i sista träningsmatchen: "Ett rätt bra genrep"

Hemmalaget visade styrka på Karlbergshallens nya golv.

Arbogabrottaren uttagen i VM-truppen

Pontus Lund får chansen i landslaget.

Jotti: ”Det känns som att vi hör hemma här”

Köping Stars ­hyllades av flera motståndar­tränare på SBL:s upptaktsträff, ­något som Panagiotis ”Jotti” ­Nikolaidis självklart uppskattar.

Tränarna eniga: Stars är i SBL för att stanna

SBL-tränarna har stor respekt för nykomlingen Köping Stars. Det blev tydligt under seriens upptaktsträff i måndags, där inget lag tippar laget sist.

Stjärnan: Köping har ett bra lag

Välmeriterade Adam Rönnqvist tror att Stars klarar sig bra i årets SBL.

Tung start för IFK Arboga

Föll med uddamålet i premiären.