Köping13°Klart

Magazin24

Köpingskillen och Volvo FK-bowlaren Jonathan Engström (i mitten) är en av sex bowlare som får åka och representera Sverige vid Special Olympics i Abu Dhabi i mars nästa år. Foto: Privat

Köpingskillen tar plats i svenska truppen till Special Olympics

"Hoppas att de ska njuta och minnas det här".

Bowling · 9 jul, 2018 kl. 10:15

Special Olympics är en världsomspännande organisation för idrottsmän- och kvinnor med utvecklingsstörningar. Vart fjärde år anordnar de ett World games, ett eget olympiskt spel. Där finns bowling med.

I mars 2019 spelas Special Olympics i Abu Dhabi. Nu står det klart vilka sex bowlare som får åka och representera Sverige. En av dem är Köpingskillen och Volvo FK-bowlaren Jonathan Engström.

De övriga fem bowlarna som ska representera Sverige är Mattias Nilsson, Palmstadens HBK (Trelleborg) Andreas Lindkvist, Klotrullarnas BK (Skövde), Ida Lindberg, BK Triss (Fagersta) Eva Magnusson, JLIF (Mariestad) samt Rebecka Löfgren, BK Skoj (Tollarp).

Dessa sex spelare har tagits ut av huvudtränaren och Svenska Bowlingförbundets eldsjäl inom parabowling Ing-Marie Billgren samt den assisterande tränaren Pontus Carlsson.

– Det är inte elitgänget inom parabowlingen utan här har vi sett till bredden, säger Ing-Marie Billgren till Svenska Bowlingförbundets hemsida.

Jonathan Engström och den svenska truppen har fått instruktioner av Ing-Marie Billgren att träna så mycket som möjligt från och med nu fram till tävlingarna nästa år. Det gäller dock inte bara bowling.

– Man måste ha lite kondition också. Det vet vi av erfarenhet är viktigt, de tappar sin koncentration annars, säger Ing-Marie Billgren.

Av de sex uttagna spelare har ingen tidigare varit i Abu Dhabi. Huvudtränaren Ing-Marie Billgren hoppas att resan skapar minnen för livet.

– Det är en rolig sak för alla. Framförallt för bowlarna, jag hoppas att de ska njuta och minnas det här, säger hon.

Och fortsätter:

– Invigningen brukar vara väldigt stor och pampig. Känslan att få marschera in där och var ett svenskt lag. Att få marschera in som alla andra, precis som på vanliga olympiader. Det är ofta det som de minns.Andra har också läst

Tung start för IFK Arboga

Innebandy Föll med uddamålet i premiären.

Stars besegrade Alvik i näst sista träningsmatchen

Basket Hemmasonen gjorde comeback i klara vinsten.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Fotboll Resultatbörs från helgens lokalfotboll.

Sura Blue Hammers överkört i premiären

Föll med stora siffror borta mot Kumla.

Köping Hockey starkast i premiärderbyt

Besegrade IFK Arboga inför 452 åskådare.

Vinst och förlust för TM under premiärhelgen

Blandade resultat för Köpingslaget.

Skön seger för Forsby FF

Vann mot Gimo under lördagen.

Klara seriesegraren Kungsör vann igen

Besegrade IFK Västerås.

Nyförvärvet redo att ersätta KHC:s flyktade målkung

Forwarden Karl Sand om förväntningarna och att ta Köping Hockey till Allettan: ”Vi vill knäppa några lag på näsan”.