Köping-4°Molnigt

Magazin24

Daniela Lundström, till vänster. Foto: Arboga AK

Insänt efter SM-guldet: Lundströms magiska insats

"En framgång som krävt stor insats, framför allt av Daniela själv men som andra bidragit till".

Brottning · 5 feb, 2018 kl. 10:25

I helgen avgjordes Senior-SM i brottning och Arboga Atletklubbs Daniela Lundström vann ett välförtjänt SM-guld. En framgång som krävt stor insats, framför allt av Daniela själv men som andra bidragit till. Daniela kommer ursprungligen från Östervåla men har blivit Arboga och Arboga AK trogen efter att ha gått på Arboga Riksidrottsgymnasium Brottning. Hon har redan visat sin framgång genom SM-silver 2017 och flera landslagsuppdrag men tog efter en spännande final hem guldet i 53 kg-klassen under SM 2018.

Under SM deltog även Arboga AKs Lydia Åkesson, Maria Tansbo och Billy Rääf, träningskamrater som också deltar på klubbträningarna merparten av veckans dagar, för att skapa förutsättning för varandras individuella framgångar. Alla tre genomförde fina matcher vilket nådde till 3:e placeringar för Lydia och Maria samt en 5:e plats för Billy. Utan en stöttande omgivning, träningskamrater, tränare, en fungerande styrelse och förening tillsammans med förutsättningar från kommunen är det snart nog omöjligt att nå toppen. Mycket krävs för att nå till toppen eftersom bra förutsättningar och bra sparring är en nödvändighet för att kunna genomföra den krävande träningen som krävs i brottning.

Patrik Magnusson och Anders Eriksson utgör den tränarstab som ansvarar för Arboga AKs seniorträningar som genomförs tillsammans med Arboga RIG Brottning. Att det finns ett brottningsgymnasium med riksintag i Arboga bidrar till fina träningsförutsättningar och tävlingar genomförs gemensamt som ett sammanhållet gäng. Tillsammans med Arboga AK reste därför också gymnasieeleverna Amanda Engman och Lukas Ahlgren, vars hemmaklubbar är Väsby BK respektive BK Ore, till SM. Arboga AK har som policy att inte rekrytera brottare till föreningen under deras studietid vid Arboga RIG Brottning men trivs man och etablerar sig i Arboga efter sin studietid är man såklart välkommen till föreningen, precis som exempelvis Daniela och Lydia. Det bör noteras att bland de 40 medaljmatcher som genomfördes under SM deltog 10 stycken nuvarande, eller tidigare, elever från Arboga RIG Brottning. Under tävlingen kunde framgångsrika tidigare RIG-elever också ses bland prisutdelare, tränare och tävlingsarrangörer.

Att föreningens seniorbrottare når fina framgångar är också viktigt för barn- och ungdomsverksamheten. Att seniora mästerskapsbrottare syns och ibland hjälper till vid Brottarskolans träningar, och är fina förebilder för de yngre tjejerna och killarna på brottarmattan, är viktigt för sammanhållningen i föreningen och de yngres känsla att själv kunna lyckas. Nu tränar alla vidare i veckan för att nästa helg delta vid Ungdoms-SM och nå nya kunskaper och framgångar.Andra har också läst

Poängglada Stars jagar revansch

Basket Det offensiva Köpingslaget vill studsa tillbaka som vinnare – då blir defensiven extra viktig.

Stars-stjärnan uttagen i veckans lag – för femte gången

Basket "Tredje veckan i rad för Solevic, vars Köping visserligen förlorade mot Umeå men det går inte blunda för 25-åringens 21 poäng och hela 16 assist (säsongens klart högsta siffra)".

Uddamålsförlust för KHC

Så slutade söndagens match mellan Piteå HC och Köping HC.

Effektivt Malung besegrade Arboga

Så slutade söndagens match mellan Malungs IF och IFK Arboga IK.

Köping vann på hemmaplan

Så slutade söndagens möte mellan IKW/Köping BK och BK Femtionian.

Full pott för VM i helgen

Spelade hem sex poäng under helgens matcher.

KIS vände underläge till seger

Så slutade söndagens drabbning mellan Köpings IS Bandy och SIF Norrtälje.

Blue Hammers besegrade av Skövde

Så slutade lördagens match mellan Skövde IK och Surahammars IF.

Bra start på helgen för KHC

Skön bortavinst mot Vännäs HC.

Så slutade lördagens matcher

Resultatbörs för de lokala innebandylagen som spelade på lördagen.

Rejäl islossning för VM

Övertygande seger mot Lindås.

Så slutade fredagens matcher

På fredagskvällen spelades två ishockeymatcher och tre innebandymatcher, här är resultaten.