KöpingMåttlig vind och mulet

Magazin24

Daniela Lundström, till vänster. Foto: Arboga AK

Insänt efter SM-guldet: Lundströms magiska insats

"En framgång som krävt stor insats, framför allt av Daniela själv men som andra bidragit till".

Brottning · 5 feb, 2018 kl. 10:25

I helgen avgjordes Senior-SM i brottning och Arboga Atletklubbs Daniela Lundström vann ett välförtjänt SM-guld. En framgång som krävt stor insats, framför allt av Daniela själv men som andra bidragit till. Daniela kommer ursprungligen från Östervåla men har blivit Arboga och Arboga AK trogen efter att ha gått på Arboga Riksidrottsgymnasium Brottning. Hon har redan visat sin framgång genom SM-silver 2017 och flera landslagsuppdrag men tog efter en spännande final hem guldet i 53 kg-klassen under SM 2018.

Under SM deltog även Arboga AKs Lydia Åkesson, Maria Tansbo och Billy Rääf, träningskamrater som också deltar på klubbträningarna merparten av veckans dagar, för att skapa förutsättning för varandras individuella framgångar. Alla tre genomförde fina matcher vilket nådde till 3:e placeringar för Lydia och Maria samt en 5:e plats för Billy. Utan en stöttande omgivning, träningskamrater, tränare, en fungerande styrelse och förening tillsammans med förutsättningar från kommunen är det snart nog omöjligt att nå toppen. Mycket krävs för att nå till toppen eftersom bra förutsättningar och bra sparring är en nödvändighet för att kunna genomföra den krävande träningen som krävs i brottning.

Patrik Magnusson och Anders Eriksson utgör den tränarstab som ansvarar för Arboga AKs seniorträningar som genomförs tillsammans med Arboga RIG Brottning. Att det finns ett brottningsgymnasium med riksintag i Arboga bidrar till fina träningsförutsättningar och tävlingar genomförs gemensamt som ett sammanhållet gäng. Tillsammans med Arboga AK reste därför också gymnasieeleverna Amanda Engman och Lukas Ahlgren, vars hemmaklubbar är Väsby BK respektive BK Ore, till SM. Arboga AK har som policy att inte rekrytera brottare till föreningen under deras studietid vid Arboga RIG Brottning men trivs man och etablerar sig i Arboga efter sin studietid är man såklart välkommen till föreningen, precis som exempelvis Daniela och Lydia. Det bör noteras att bland de 40 medaljmatcher som genomfördes under SM deltog 10 stycken nuvarande, eller tidigare, elever från Arboga RIG Brottning. Under tävlingen kunde framgångsrika tidigare RIG-elever också ses bland prisutdelare, tränare och tävlingsarrangörer.

Att föreningens seniorbrottare når fina framgångar är också viktigt för barn- och ungdomsverksamheten. Att seniora mästerskapsbrottare syns och ibland hjälper till vid Brottarskolans träningar, och är fina förebilder för de yngre tjejerna och killarna på brottarmattan, är viktigt för sammanhållningen i föreningen och de yngres känsla att själv kunna lyckas. Nu tränar alla vidare i veckan för att nästa helg delta vid Ungdoms-SM och nå nya kunskaper och framgångar.Andra har också läst

Fördel IFK Arboga efter första ronden

Besegrade Köpings IS i hett kvalderby.

Anrika föreningen väcker liv i fotbollssektionen – igen

Fotboll För första gången sedan i mitten av 1990-talet kommer Köpings IS att ställa upp med ett fotbollslag i seriesystemet.

Stars-stjärnans bedrift – vann SBL:s assistliga

Basket Individuellt stod Aleksa Solevic för en stark säsong.

Succétränaren förlänger med Köping: "Vill fortsätta utmana"

Ishockey Köping Hockey meddelar att de har förlängt kontraktet med succétränaren Patrik Fagerlund. Kontraktet gäller över nästa säsong.

Första poängtappet för Blue Hammers

Föll i sudden death mot Strömsbro, men leder fortsatt kvalserien.

Hallstahammar föll med uddamålet

Tog ledningen mot Fagersta, men gästerna kunde vända.

Blytung förlust för IFK Arboga

Två sena mål sänkte laget i nye tränarens första match.

Köpingssonen tog guldmedalj på Special Olympics

Golfspelaren från Köping kammade hem den ädlaste valören.

Ny guldmedalj till Engström på Special Olympics

Succén fortsätter för bowlaren från Köping.

Förlust för Stars i sista grundseriematchen

Södertälje blev för svåra för Köpingslaget i epilogen.

Klart: Han tar över Kolsva IF

Division 4-klubben har gjort klart med ny huvudtränare.

Unge backen förlänger med Köping Hockey

Egna produkten stannar över säsongen 2019/2020: "Roligt att få ytterligare en Köpingsson sajnad och klar".

Rytting Kaneryd uttagen i U23-landslaget på nytt

Reser med Blågult till La Manga.