KöpingMulet

Magazin24

Maria Liljedahl (SD). Foto: David Eriksson/Arkiv

Är inte Köpingsbor värda trygghet?

Maria Liljedahl (SD): "Moderaterna och Liberalerna släppte sina vallöften för makten och tonade direkt ned deras valfläsk om ordningsvakter och kameror".

Debatt · 20 okt, 2019 kl. 17:21

Under valrörelsen var det flera partier i Köpings kommun som pratade trygghet. Det utlovades kameraövervakning, ordningsvakter och det uttrycktes en oro över Köpingsbornas oro och otrygghet.

Men vad hände efter valet? Moderaterna och Liberalerna släppte sina vallöften för makten och tonade direkt ned deras valfläsk om ordningsvakter och kameror. Istället kom ”trygghetsmiljonen” som ett plåster på såren och det enda som dessa två partier kunde få ut av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Där ser vi nu att pengarna gått till tre anställda ungdomscoacher. Ungdomscoacher kan möjligen vara en förebyggande åtgärd för att ungdomar inte ska hamna snett. Dock är inte den enda otryggheten i Köpings kommun skapad av att det finns ungdomar som är på glid. Den kommer i minst lika stor grad från unga vuxna vilka bildat gäng och brukar hot och våld för att stärka sin makt, och där narkotika är mycket vanligt förkommande. Det finns också vuxna missbrukare som sprider otrygghet i centrum och orsakar problem för affärsinnehavare. Listan kan göras lång på saker som skapar otrygghet hos många av våra invånare. Det sista de behöver höra är att otryggheten är bara en upplevd otrygghet som det framförts in absurdum. Känner man sig inte trygg i centrum så undviker de flesta att vara där om det inte är ett måste. Vi har dessutom affärsinnehavare som inte längre känner sig säkra efter rån så dörren hålls alltid låst. Detta i Köping!

I budgeten för 2020 fanns det inget parti förutom Sverigedemokraterna som budgeterade för fyra kommunanställda ordningsvakter. Under debatter i fullmäktige gällande ordningsvakter har vi Sverigedemokrater blivit beskyllda för att vilja ha stöveltramp på våra gator och fått hört att ordningsvakter är rasistiskt. Ni anar nivån! Nu, hör och häpna, Västerås stad anställer kommunala ordningsvakter för att många invånare upplever miljön som otrygg. ”Det är vårt sätt att stötta polisen” säger Anders Täljebäck (S), kommunstyrelsens ordförande i Västerås i VLT den 19:de oktober. Det nämns även i artikeln att bara genom att synas kan ordningsvakter skapa trygghet. Är inte Köpingsborna värda att känna sig trygga? Om Socialdemokraterna i Köping nu hör stöveltrampet eka från S-styrda Västerås lämna jag osagt.

Polisen i Köping hade ett gott samarbete med den ordningsvakt som förr befann sig i vårt centrum. Är våra poliser inte värda att stötta?

Vi Sverigedemokrater vill att alla ska kunna känna trygghet i centrum och i hela kommunen. Vi vill underlätta för polisen då denna nedmontering av polisväsendet som skett av år av vanstyre gett denna effekt. Tills polisen får nödvändiga resurser måste kommunen vara med och skapa trygghet för oss i Köping.

Maria Liljedahl (SD)Andra har också läst

Köping vann stort mot Malung

Ishockey Under söndagen spelade KHC borta mot Malung och vann stort i Malungs hemmaarena.

Trafikolycka utanför Köping

Köping På söndagseftermiddagen inträffade en kollision med tre bilar inblandade utanför Köping.

Hälsan i Centrum på lördag

Arboga På lördag anordnar Café Centrum i Arboga en hälsomässa av det mindre och personligare formatet.

Brandlarm i flerfamiljshus

På söndagseftermiddagen kom ett larm till Räddningsgstjänsten om brand i ett flerfamiljshus på Glasgatan i Köping.

M har tappat tålamodet om materielkrisen: ”Blir inte bättre”

Den stora bristen på materiel vid sjukhusen i Västmanland och flera närliggande regioner har varit en följetong under hösten. Fortfarande är det problem med tillgången på basala...

Konsert på hög nivå med Marmen Quartet

Marmen Quartet är en av Europas mest framstående och prisade unga stråkkvartetter. På lördagseftermiddagen framförde de en strålande konsert i Köpings rådhus.

Cornelis i ny tappning gjorde succé

På lördagseftermiddagen höll Markus Olsson tillsammans med några av sina musikervänner en mycket uppskattad konsert i Arboga med visor ur Cornelis Vreeswijks digra låtarkiv.

Släktforskningens dag i Västra Mälardalen

I hela Sverige uppmärksammades under lördagen släktforskningens dag. Årets tema var ”Soldattorp och officersboställen – deras liv och bostäder”.

Väpnat rån i köpingsbutik

Under sena eftermiddagen på lördagen blev en köpingsbutik rånad av en man som uppvisade ett pistolliknande föremål.

Misstänkt misshandel av barn i Köping

Tre barn i 10-14 års ålder anmälde på lördagseftermiddagen att de blivit misshandlade av ett gäng andra barn.

Varför begränsa västmanlänningars rätt att välja?

Debattartikel om nätläkare inom svensk sjukvård.

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

Rekordmånga får deklarationen tidigt i år

De som har eller skaffar digital brevlåda senast den 27 februari kommer att få sin deklarationsblankett skickad ditt i början av mars.

ICA återkallar köttprodukter

ICA återkallar två köttprodukter på grund av risk för spår av mjölkprotein i produkterna.

Sörgården Måla tar plats på världens största matmässa

Tioårsjubileet firas med deltagande i världens största matmässa Grüne Woche som går av stapeln i Berlin mellan den 17 och 26 januari. Livsmedelsföretaget Sörgården Måla går från...

KHC vann på hemmaplan

Skön vinst för Köping HC på fredagskvällen.

Köping Stars föll på bortaplan

Det blev inte tredje gången gillt när Köping Stars på fredagskvällen drabbade samman med Wetterbygden, det enda SBL-laget Stars inte besegrat denna säsong.

Köpingsprofilen bryter kontraktet - klar för Kungsörs BK

Efter en lyckad höstsäsong med Skiljebo bryter Shadi Ibrahim kontraktet och kritar istället på för Kungsör.

Utryckning på eftermiddagen - bil körde in i trafikljus

Singelolycka på Volvogatan under fredagseftermiddagen.

Vägavstängning att vänta i Köping

På tisdag kommer en del av Hultgrensgatan stängas av när Mälarenergi ska byta ut ett ställverk.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

En snabb titt i spåkulan

Trevlig helg och god fortsättning! Vad sägs om att börja det nya året med en titt i spåkulan? Vilka trender kommer att dominera på 2020-talet?

God jul för oss alla!

Carl Olov Persson skriver om julefrid.

Stilla flyter Hedströmmen

Jan Kallberg skriver om anekdoter och julen.

Så var 10-talet i Västra Mälardalen

Magazin24:s chefredaktör Björn Blomgren sammanfattar årtiondet som gått.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.