Köping10°Mulet

Magazin24

Foto: Melker Dahlstrand/Sveriges riksdag

Debatt: "Anna, du kanske skulle börja förstå svensk politik"

Avsändaren "Peter, också en del av fotfolket" svarar "Anna, en trött pensionär".

Debatt · 17 jan, 2019 kl. 17:07

Den 9 januari publicerade Magazin24 en debattartikel med rubriken "Kalla mig inte rasist bara för att jag är medlem i SD" från avsändaren "Anna, en trött pensionär". Den går att läsa här.

Nu svarar avsändaren "Peter, också en del av fotfolket" på debattartikeln.

Svar till Anna, en trött pensionär.

Det hör ju ändå till vanligheten att en röstar på det parti som en sympatiserar med. Men sympatiserar du inte med SD, då är du ju inte rasist utan bara förvirrad. Utifrån din insändare, så kan jag ändå skymta ett visst medhåll i SD:s politik och det är ju i sig beklagligt. Det tillhör vanligheten att SD:s sympatisörer gärna försöker ursäkta sina rasistiska åsikter genom att påstå att andras åsikter minsann inte är bättre, men det ursäktar väl inte din åsikt eller? Du ska väl ta ansvar för ditt handlande oavsett vad andra gör, eller har jag fel Anna?

Att du har folk i din närhet från andra länder är ju positivt, kanske inte för dem, men för dig. SD ger nämligen tydliga signaler på att dessa människor är ett hot för Sverige och Sveriges befolkning. Du kanske kan vittna för Jimmie Åkesson att han inte behöver vara så orolig eftersom du har dessa i din närhet? Du skriver att ”alla är välkomna oberoende vilken religion man har”. Spännande Anna, för du har nämligen gått med i ett parti som inte delar din åsikt. Muslimer är farliga vet du väl, speciellt om de utövar sin tro. Visste du att vi har religionsfrihet i Sverige? Något som de kristna dött för att få. Men muslimer och judar ska visst få utöva sin religion lika undanskymt som baptisterna en gång fick göra. De får inte göra si och de får inte göra så, för ”det tillhör inte vår kultur”. Nej, men det gjorde inte frikyrkosverige förut heller, men du som är så till åren borde väl ändå se att idag har vi inte samma kultur som när du var liten? Det beror på att alla länders kultur förändras med tiden.

”Svenska lagar och regler ska följas”, ja och där är det ingen som säger något annat Anna, men SD hjärtvättar gärna sina anhängare att tro att så är fallet. Du tycker att ”de” ska följa våra lagar och regler när de som vi besökt besöker oss. Ja, är det någon som påstått något annat?

Det låter väldigt konstigt att du hör om ensamkommande som står utan arbete. Det är ju bara några av dem som ens får lov att arbeta. Du kanske skulle börja lyssna mer ordentligt vad som sägs istället för att sprida falsk information.

Om det står mellan en svensk ungdom som ska flytta hemifrån och en ny familj i Sverige utan tak över huvudet, ja Anna, då ska familjen ha företräde före de som redan har en bostad. Är det något konstigt med det? Det är inte invandrarpolitiken som är fel, det är bostadspolitiken. Det är ju inte så att det här landet är överbefolkat och att det inte finns yta kvar att bygga bostäder på direkt.

Vi har uteliggare…ja, det har vi Anna. Det hade vi även på 60-talet när min farfar bodde på Stockholms gator. Hur tänkte du att SD skulle hjälpa dessa uteliggare? Vilka gatubarn är det du pratar om Anna? Förklara gärna…

Det är intressant att du ser svensk politik som mobbing. Stackars Jimmie får inte vara med och leka i sandlådan med de andra barnen. Anna, du kanske skulle börja förstå svensk politik. Det handlar nämligen inte om att alla ska få vara med och bestämma. Det handlar om att de som har flest röster, enskilt eller tillsammans kommer få bestämma. Ni, över en miljon människor, ÄR en del av svensk politik – era rasister sitter i riksdagen, men det betyder inte att de andra vill samarbeta med dem. Vi är nämligen väldigt många fler miljoner i det här landet som inte vill ha SD i riksdagen och inte vill att övriga partier ska samarbeta med SD. Ska då era röster väga tyngre än våra bara för att ni inte förstår politik? För ni känner mobbade för att de andra inte vill lyssna på rasism? Du tycker att Sveriges tredje största parti har rätt att tycka till. Om du inte hör SD i media, då kanske det är dags att både skaffa glasögon och hörapparat för vi andra hör dem…allt för mycket.

Du vill inte bli kallad rasist. Vad tycker du de som sympatiserar med rasister ska kallas då?

Peter, också en del av fotfolketAndra har också läst

Sant i Kungsör men osant i Köping?

Debatt "Trött Köpingsbo" reagerar på Svenskt Näringslivs kommunranking.

VA-arbete i Kungsör påverkar trafiken

Kungsör Mellan Hamngatan och Storgatan kommer vägen att vara avstängd för all trafik.

Begränsad framkomlighet i Kungsör: "Välj andra vägar om möjligt"

Kungsör Flera beläggningsarbeten kommer att utföras.

Larsson efter förlusten: ”En jävligt tuff match”

Wetterbygden satte stopp för Köping Stars segertåg.

187 hushåll i Kungsör utan el

Mälarenergi informerar om ett pågående strömavbrott i Kungsör under tisdagseftermiddagen.

Swish ligger nere - flera miljoner påverkas

Felet upptäcktes vid 14.45-tiden på tisdagen.

Bustas fotbollsblogg

Profilen följer det svenska landslaget ur ett supporterperspektiv.

Region Västmanland fortsatt i stabsläge

"Än så länge finns det inte anledning att ställa in operationer".

Varför backar SD regeringen?

Moderaterna: "Förslaget innebär en stor förlust för Region Västmanland".

Bostadsinbrott utanför Kolsva

Datorer och en motorsåg saknas.

Man anhållen efter misshandel

En kvinna blev misshandlad i Köping under natten mot tisdag.

Aktiva seniorer besökte lokal teater

Referat från besök på Hagateatern i Köping.

En skadad efter trafikolycka

Under måndagseftermiddagen inträffade en singelolycka på väg 250.

Stars – SBL:s enda obesegrade lag: "Gäller att inte sväva iväg"

Köpingslaget har fått en flygande start på säsongen.

Övergivna cyklar ska rensas bort i Köping

"Om du har en gammal cykel som du glömt bort, ståendes på stan någonstans, är det därför dags att plocka hem den om du vill ha den kvar".

Extra fokus på kontroller av yrkestrafik

Polisen: "Fokus ligger på kontroll av kör- och vilotider, lastsäkring, farligt gods och fordons vikt".

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Maktlösheten i Sverige

Harry Holm skriver om medborgarens möjligheter att påverka.

Om efterrätter och vita bilar

Susanne Linde skriver om konsten att njuta av livet.

Vi gick för guld men tog ett brons

KFF-tränaren Armin Suljic summerar årets fotbollssäsong.

Chips och streamingtjänster – Egyptens gräshoppor

Jimmy Bladh skriver om beslutsångest och I-landsproblem.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.