Köping-3°Molnigt

Magazin24

Debatt: "Jag trampade tydligen på ömma tår…"

Elizabeth Salomonsson (S) svarar Maria Liljedahl (SD).

Debatt · 19 nov, 2018 kl. 07:24

Den 15 november publicerade Magazin24 en debattartikel från Elizabeth Salomonsson (S) som hade rubriken "Maria Liljedahl (SD) talar i egen sak!". Den kan du läsa här.

Den 16 november svarade Maria Liljedahl (SD) på Elizabeth Salomonssons debattartikel. Den hade rubriken "Att skilja på sak och person är en konst som inte alla behärskar" och går att läsa här.

Nu svarar Elizabeth Salomonsson (S):

”Att skilja på sak och person är en konst som inte alla behärskar…” skriver Maria Liljedahl. Ja det har väl jag, om någon, fått erfara. Inte minst de senaste månaderna. Jag har blivit anklagad för att vara maktfullkomlig, maktgalen, diktator, översittare, vansinnig, lögnare med mera. För att inte tala om diverse ”konstverk” som förekommer. Inte någonstans har jag sett eller hört att Maria Liljedahl, eller någon annan från SD, tagit avstånd från detta. Tvärtom har en del spätt på.

Jag har inga som helst synpunkter eller värderingar gentemot hur man väljer att organisera sig politiskt i andra kommuner. Det är helt och hållet upp till respektive kommun. Samma sak gäller partistödet som varierar från kommun till kommun. Jag tror att vi är relativt generösa i Köpings kommun så att partierna ska kunna föra en bra dialog med invånarna.

I Köping har kommunfullmäktige, i full demokratisk ordning och efter diskussion mellan partierna, beslutat om sin organisation. Inför kommande mandatperiod föreslår vi ändring från två heltids och ett deltids kommunalråd till två heltids och två deltids kommunalråd. Och fortfarande en deltids oppositionsföreträdare. Samtliga arvoderade enligt kommunfullmäktiges beslut.

Som kommunalråd har man ett utpekat ansvarsområde. Det innebär ordförandeskap i minst en nämnd utöver ledamotskap i kommunstyrelsen och dess arbetsutskott samt kommunfullmäktige. Plus diverse sidouppdrag som också ingår i arvodet. Oppositionsföreträdaren har inte det ansvaret det innebär att vara ordförande, utan kan mer fritt välja att använda sin tid.

Oppositionen är INTE utestängd från insyn, vilket Maria Liljedahl påstår. SD kommer att få arvoderade ledamöter och ersättare i styrelsen och alla nämnder samt alla arbetsutskott. Vi kommer också att föreslå ett gruppledararvode för att även de partier som inte har några företrädare i alla dessa instanser ska få bättre möjligheter till information utanför sammanträdena.

Jag är väl medveten om att valresultat kan variera från val till val och jag har full respekt för väljare, valresultat och demokrati! Jag sticker inte under stol med att jag är besviken över senaste valresultatet, men självklart respekterar jag det! Något annat vore mig helt främmande! Jag avstår också från att sia om framtida valresultat. Vi kommer att arbeta hårt för våra socialdemokratiska idéer och för fortsatt utveckling av Köpings kommun och Sverige. Sedan är det upp till väljarna att avgöra vilket samhälle man vill ha. Den ödmjukheten tycks saknas hos SD som tydligen redan har bestämt framtida valutgång.

Elizabeth Salomonsson, SAndra har också läst

Ynglingar drog kniv och hotade en man i 18-årsåldern

Hallstahammar Mannen lyckades fly och kunde söka hjälp i ett hus.

Malmaskolan ute ur Vi i femman – med en ynka poäng

Kolsva Förlorade den jämna kvartsfinalen mot Norra Vallbyskolan 5A från Västerås.

Extrema kläder ska skapas på kulturskola

Ny kurs på Arboga Kulturskola.

Köpings nya skatehall står snart redo

Invigning sker första helgen i februari.

Ambulanschefen om väskrånet: "Otroligt allvarligt"

Fredrik Leek anser att tillvägagångssättet är snudd på samhällsfarligt.

Poängglada Stars jagar revansch

Det offensiva Köpingslaget vill studsa tillbaka som vinnare – då blir defensiven extra viktig.

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Stora variationer i Västmanland.

PRO-Kolsva hade trivselträff med grötfest

Grötfest den 9 januari 2019.

Lätt lastbil körde ner i diket på E18/E20

Olyckan ska ha inträffat strax innan Högsjön.

Stars-stjärnan uttagen i veckans lag – för femte gången

"Tredje veckan i rad för Solevic, vars Köping visserligen förlorade mot Umeå men det går inte blunda för 25-åringens 21 poäng och hela 16 assist (säsongens klart högsta siffra)".

Lastbil och personbil i olycka på E18

Larmet inkom vid 12-tiden på måndagen.

Olycka på E18 – föraren misstänks för rattfylleri

Under förmiddagen inträffade en trafikolycka på E18 mellan Arboga och Köping i riktning mot Västerås.

Polisen: Korrigering av siffrorna för amnestin

När siffrorna för amnestin för explosiva varor publicerades förra veckan, uppstod ett fel när det gäller mängden beslagtagna explosiva ämnen i Västmanland.

Vattenläcka i Köping

"Vi ber också er som parkerar längs Malmgatan att hjälpa oss genom att stå så att våra arbetsfordon kommer fram ordentligt".

Inbrott i tvättstuga i Köping

"Någon eller några har troligtvis tagit sig in via ett fönster och tillgripit verktyg".

Årets PRO-vetare i Kungsör utsedda

"Som vanligt på januarimötet är det PRO-vetartävling som skall utse ett lag som tävlar vidare först i KAK sen ev distriktsfinal".

Skola i Köping drabbad av inbrott

Det är oklart vad som är tillgripet.

Larm om brand var vattenånga

Larmet inkom under natten.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

KRÖNIKOR

Att ha eller inte ha – katt

Harry Holm skriver om ett möte med en gammal bekant.

Dags att glömma rikspolitiken

Jan Kallberg skriver bland annat om regeringsbildningen.

Nytt Gott År – ett nyårstema

Så här dagarna in på det nya året vill jag tillönska alla, inte Gott Nytt År – utan Nytt Gott År!

Vilken stad vill vara en frånåkt Domus-håla?

Magazin24:s chefredaktör: Att återskapa levande och vackra centrum med harmoniserande arkitektur är ett projekt som kommer att ta tid.

Mer läsning med aktiva och engagerade människor i Västra Mälardalen.
Besök Blogg24 här

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.