Köping-4°Molnigt

Magazin24

Debatt: Maktfullkomligheten(s) parti

Maria Liljedahl (SD) svarar Elizabeth Salomonsson (S).

Debatt · 20 nov, 2018 kl. 14:00

Den 15 november publicerade Magazin24 en debattartikel från Elizabeth Salomonsson (S) som hade rubriken "Maria Liljedahl (SD) talar i egen sak!". Den kan du läsa här.

Den 16 november svarade Maria Liljedahl (SD) på Elizabeth Salomonssons debattartikel. Den hade rubriken "Att skilja på sak och person är en konst som inte alla behärskar" och går att läsa här.

Den 19 november svarade Elizabeth Salomonsson (S) på Liljedahls debattinlägg. Det debattinlägget hade rubriken "Jag trampade tydligen på ömma tår…" och går att läsa här.

Nu svarar Maria Liljedahl (SD):

Elizabeth Salomonsson (S) är det kommunalråd i Sverige som suttit längst av alla, och har nu kommit upp i 33 år i styrande ställning. Socialdemokraterna har också suttit vid makten ända sedan allmän rösträtt infördes. Detta förefaller ha påverkat hennes syn på demokrati och opposition på ett snudd på farligt sätt, där Salomonsson förefaller se oppositionspartier som något som helst inte borde förekomma.

Om vi blickar utanför Salomonssons domäner (Köpings kommun) så kan vi konstatera följande- i nästan alla kommuner finns det utöver styrande kommunalråd även oppositionsråd. Och därmed finns det också ett mycket stort antal socialdemokratiska oppositionsråd, både på kommunal nivå såväl som på regional nivå. Med Elizabeth Salomonssons logik borde dessa socialdemokratiska råd avgå och inga nya utses. Men Salomonssons insändare vittnar snarare om en socialdemokratisk desperation och önskan om den totala makten. Det är kanske inte konstigt att Socialdemokraterna agerar maktfullkomligt under cirka 100 år vid makten i Köpings kommun, och med en väldigt osynlig opposition ledd av Moderaterna, vilka nu valt att sätta sig i knäet på Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Detta får dock Ola Saaw (M) stå till svars för gentemot de moderata väljarna, men faktum kvarstår- makten förblindar.

I sin ovilja till att behöva befatta sig med en opposition beskär Socialdemokraterna med Elizabeth Salomonsson i spetsen oppositionens möjligheter att granska styret och driva oppositionspolitik, utan väljer i stället att skapa en politisk organisation bestående av hela fyra (!) råd i sitt styre! Notan för detta skickar Elizabeth Salomonsson ogenerat till Köpings skattebetalare, vilka redan betalar en hög kommunalskatt. Sverigedemokraterna står inte och faller med ett oppositionsråd, däremot anser vi det direkt osmakligt att likt Socialdemokraterna likt regimen i forna DDR gör sitt yttersta att motabeta oppositionspartier och i stället göra sitt yttersta att belöna sina egna bundsförvanter. Sverigedemokraterna vill i stället stärka demokratin, öka medborgarnas inflytande, stärka medborgardialogen och banta kostnaderna för politiken, med färre råd, lägre arvoden och sänkt partistöd.

Sverigedemokraterna menar att den av styret föreslagna organisationen med 300% kommunalrådstjänst för styret och 0% för oppositionen är orimlig och skall ändras så den motsvarar den som råder i flertalet andra kommuner i Köpings storlek, och vi menar på att en organisation med ett kommunalråd på 100% och ett andra kommunalråd på 60% samt ett oppositionsråd på 60% är rimligt och mer demokratiskt.

Ytterligare ett exempel på Socialdemokraternas maktfullkomlighet är den totala oviljan att lyssna på medborgarna i frågan kring nedläggningen av Kolsva kommundelsnämnd, där Socialdemokraterna redan innan valet hade bestämt sig för en nedläggning och efter valet totalvägrade att lyssna på folket. Socialdemokraternas tid vid makten sjunger på sista versen, kommuninvånarna har tröttnat på det maktfullkomliga styret och nya vindar blåser. Väljarna röstade för ett icke socialistiskt styre detta val, vad de fick var något annat!

Maria Liljedahl (SD)Andra har också läst

Ynglingar drog kniv och hotade en man i 18-årsåldern

Hallstahammar Mannen lyckades fly och kunde söka hjälp i ett hus.

Malmaskolan ute ur Vi i femman – med en ynka poäng

Kolsva Förlorade den jämna kvartsfinalen mot Norra Vallbyskolan 5A från Västerås.

Extrema kläder ska skapas på kulturskola

Ny kurs på Arboga Kulturskola.

Köpings nya skatehall står snart redo

Invigning sker första helgen i februari.

Ambulanschefen om väskrånet: "Otroligt allvarligt"

Fredrik Leek anser att tillvägagångssättet är snudd på samhällsfarligt.

Poängglada Stars jagar revansch

Det offensiva Köpingslaget vill studsa tillbaka som vinnare – då blir defensiven extra viktig.

Så många hemtjänstanställda träffar de äldre

Stora variationer i Västmanland.

PRO-Kolsva hade trivselträff med grötfest

Grötfest den 9 januari 2019.

Lätt lastbil körde ner i diket på E18/E20

Olyckan ska ha inträffat strax innan Högsjön.

Stars-stjärnan uttagen i veckans lag – för femte gången

"Tredje veckan i rad för Solevic, vars Köping visserligen förlorade mot Umeå men det går inte blunda för 25-åringens 21 poäng och hela 16 assist (säsongens klart högsta siffra)".

Lastbil och personbil i olycka på E18

Larmet inkom vid 12-tiden på måndagen.

Olycka på E18 – föraren misstänks för rattfylleri

Under förmiddagen inträffade en trafikolycka på E18 mellan Arboga och Köping i riktning mot Västerås.

Polisen: Korrigering av siffrorna för amnestin

När siffrorna för amnestin för explosiva varor publicerades förra veckan, uppstod ett fel när det gäller mängden beslagtagna explosiva ämnen i Västmanland.

Vattenläcka i Köping

"Vi ber också er som parkerar längs Malmgatan att hjälpa oss genom att stå så att våra arbetsfordon kommer fram ordentligt".

Inbrott i tvättstuga i Köping

"Någon eller några har troligtvis tagit sig in via ett fönster och tillgripit verktyg".

Årets PRO-vetare i Kungsör utsedda

"Som vanligt på januarimötet är det PRO-vetartävling som skall utse ett lag som tävlar vidare först i KAK sen ev distriktsfinal".

Skola i Köping drabbad av inbrott

Det är oklart vad som är tillgripet.

Larm om brand var vattenånga

Larmet inkom under natten.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

KRÖNIKOR

Att ha eller inte ha – katt

Harry Holm skriver om ett möte med en gammal bekant.

Dags att glömma rikspolitiken

Jan Kallberg skriver bland annat om regeringsbildningen.

Nytt Gott År – ett nyårstema

Så här dagarna in på det nya året vill jag tillönska alla, inte Gott Nytt År – utan Nytt Gott År!

Vilken stad vill vara en frånåkt Domus-håla?

Magazin24:s chefredaktör: Att återskapa levande och vackra centrum med harmoniserande arkitektur är ett projekt som kommer att ta tid.

Mer läsning med aktiva och engagerade människor i Västra Mälardalen.
Besök Blogg24 här

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.