KöpingMolnigt

Magazin24

"Att påstå att SD är ett rasistiskt parti är en ren lögn", skriver avsändaren "Stefan, stolt Sverigedemokrat". Foto: Michaela Ericzén/Arkiv

Debattsvar till Peter: "Att påstå att SD är ett rasistiskt parti är en ren lögn"

"Stefan, stolt Sverigedemokrat" svarar "Peter, också en del av fotfolket".

Debatt · 23 jan, 2019 kl. 08:18

9 januari publicerades en debattartikel skriven av avsändaren "Anna, en trött pensionär". Rubriken löd "Kalla mig inte rasist bara för att jag är medlem i SD". Du kan läsa den här.

17 januari svarade signaturen "Peter, också en del av fotfolket" med debattartikeln "Anna, du kanske skulle börja förstå svensk politik". Du kan läsa texten här.

Nu svarar avsändaren "Stefan, stolt Sverigedemokrat" på debattartikeln.

Svar till "Peter, också en del av fotfolket":

Jodå, det hör till vanligheterna att man röstar på det parti man sympatiserar med. Däremot skiftar tydligen förståelsen av partier och svensk politik. Peter säger Anna ska lära sig förstå svensk politik, när den som åtminstone inte vill uppvisa någon förståelse är han själv.

Orsaken till att SD existerar är att alltfler svenskar ser att de gamla partierna inte längre verkar för arbetande skattebetalares bästa. När det moderna Sverige byggdes var målet, även för SAP, att svenskar skulle ha det så bra som möjligt på alla sätt. Efter att Palme. strebern och rikemanssonen, tog över partiet har målet varit den "internationella solidariteten" vilket nu urartat såpass att allt större skaror av utomvästliga invandrare, vilka enligt SCB inte bidrar till välfärdsapparaten tidigast i tredje generation, går före skattebetalare till alla välfärdsresurser i Sverige. Var finns rimligheten & framtidssäkringen i detta? Vem har givit de 7 gamla partierna mandat att förändra samhället så till den grad? NÄR gick partier till val på att "vi ska inom några årtionden öka befolkningen med flera miljoner människor av annan härkomst, tro och kultur som inte kommer kunna ta plats på kanske världens mesta krävande arbetsmarknad förrän efter flera generationer?" Nej just det, inget parti har sagt detta men likväl har det skett. Att tycka skeendet är fel är inte rasism eller ens riktat mot invandrare utan ett utslag av demokrati riktat mot de skyldiga politikerna.

Ingen har heller sagt något annat än att "lag och ordning" ska följas. Ändå ser vi motsatsen varje dag genom skjutningar, bilbränningar, upplopp, rån, våldtäkter och narkotikaimport och försäljning utan åtgärder från politiken och oftast utan straff. Det borde vara uppenbart för alla att något är allvarligt fel i Sverige men nej då, vissa går på i ullstrumporna och påstår att boten på invandringsrelaterade problem är ännu mer invandring. Att det i ett land där samtliga resurser; pensioner, bostäder, sjukvård, skola, polis, fängelser, gränsbevakning etc. är anpassade för 8 miljoner invånare uppstår problem när 2-3 miljoner från helt andra förhållanden över en kort tidsperiod bosätter sig där, tycks mig logiskt. Att inte alla vill förstå något så enkelt är däremot anmärkningsvärt och får mig att undra över dessas verkliga agenda.

Peter jämför med 1960-talet då det minsann fanns uteliggare i Stockholm. Ja Peter, att bygga bort fattigdomen var ju en av uppgifterna för det gamla folkhemmet men vilken nytta har vi av det idag när våra politiker, över våra huvuden, återinfört utanförskap och mänskligt elände i landet genom i praktiken fri invandring och utan att ha förberett genom att skapa resurser nog för alla att bo och delta i samhället? Trodde Peter och andra att de hitkomna skulle acceptera att sitta snällt i ghettots utanförskap och rösta för bidrag på "rätt" parti? Hur insnöad får man vara? 

Det finns flera tydliga och upprepade exempel till exempel från USA hur stora invandrargrupper som till exempel irländare och italienare i perioder påverkat samhället på samma sätt som vi just nu ser i Sverige. Varför ville man inte förutse detta och varför har man inte skapat nödvändiga resurser för eller begränsat sin invandringspolitik? Skillnaden mellan USA för 100 - 150 år sedan och Sverige idag är ju, ur försörjningsmöjlighets och personalbehovsmässigt avseende, av ljusårskaraktär. Den industriella utvecklingen ligger inte ens som på 1950-talet i Europa. Nej Peter, det är inte rasism att värna sin egen och närståendes säkerhet, trygghet och ålderdom framför främmande utlänningar. Det är fullt naturligt, sunt förnuft och mänskligt att vilja överleva och leva tryggt. 

Att vissa försöker ge ordet "rasism" den betydelse som passar deras agenda förändrar inget; situationen ni skapat har fått följdverkningar. Krympande välstånd och trygghet är en, att Sverigedemokraternas väljare blir fler en annan och allt starkare motsättningar mellan grupper i samhället en tredje. Det är inte 1,2 miljoner tidigare S, L, C eller M-väljare som helt plötsligt av oklar orsak blivit rasister som är orsaken, det är PK-partiernas arrogans mot svenskar och svenskars behov som är grunden.

Att påstå att SD är ett rasistiskt parti är en ren lögn som Peter förstås inte ens försöker härleda. Det finns inget i partiprogrammet som pratar om ras. Tvärtom har Jimmie Åkesson vid ständigt upprepade tillfällen sagt att "var du är född spelar ingen roll för om du är behövd och välkommen i Sverige, det är din vilja att vara en del av det svenska samhället som avgör". Alltså; i Sverigedemokraternas Sverige är taxichauffören från Syrien, läraren från Libanon eller fabriksarbetaren från Kurdistan alla lika välkomna här men vi ska kräva laglydighet och assimilering, d.v.s. att de inte skadar andra och lever enligt svenska traditioner av vilka en statsbildning fri från religiös påverkan är en. Och vi ska sänka invandringsvolymerna till en nivå som ger invandrare möjlighet att skapa ett människovärdigt liv, d.v.s. försörja sig utan bidrag.

Att som Peter raljera över att alltfler svenskar inser att islam och islamism utgör ett hot mot vårt svenska sätt att leva är inte bara okunnigt utan rent bedrägligt. Detta särskilt i efterdyningarna av Daesh mördarregim i mellanöstern, tragedin på Drottninggatan i Stockholm och de massmord som fortlöpande sker på västerlänningar världen över enbart beroende på att offren inte är muslimer. Alla religioner är per definition och som en följd av sin egen uppfattning av sig själv som "den enda sanningen" lika våldsamma och olämpliga som kommunism och nazism att vara statsbärande. Om Peter inte tror mig kan han ju fråga yazidierna som led svårt under Daesh, afrikanska flickor som mördas och våldtas av Al- Sheebab eller de kristna kopterna i Egypten vars kyrkor i skrivandes stund sprängs av islamister.

Nej, det är inte rasism att anse att alla religioner i Sverige ska fortsätta vara en privatsak, vi ska stå upp för våra och tidigare generationers värderingar genom att få bort religionspoliserna som i förorterna beordrar kvinnor bära huvudduk eller att inte prata högt offentligt likaväl som vi måste säkra tryggheten för till exempel de kristna syrier som Sverige under 1990-talet gav asyl undan muslimska förföljelser. Vi ska inte ha apartheid mellan flickor och pojkar i skolor och badhus, vi ska kräva att alla som vill vistas i Sverige accepterar och lämnar människor av annat kön, annan tro eller sexuell läggning i fred. Islam i statsbildningen är målet för de alltfler islamister som vistas i landet vilka, om de får härja fritt, kommer ta oss tillbaka till stenåldern.

Att säga allt detta är INTE att vara rasist, det är att utöva sina medborgerliga rättigheter vilken man i en verklig demokrati få göra utan att mötas av hån eller att kallas rasist av personer som Peter.

Stefan, stolt SverigedemokratAndra har också läst

Lidl återkallar köttfärs - risk för salmonella

Västra Mälardalen ”Vi på Lidl Sverige beklagar och ser allvarligt på det inträffade.”

Förlust på bortaplan för IKW/KBK

Bowling Så slutade lördagens drabbning mellan Stureby BK och IKW/Köping BK i herrarnas elitserie.

Så slutade lördagens innebandymatcher

Innebandy Blandad kompott av vinst och förlust för de lokala innebandylagen.

KHC tog poäng mot jumbon

Ishockey Så slutade lördagens AllEttan-match mellan Köping HC och Vännäs HC.

PRO Arboga firar 75 år

PRO Arboga firade sitt 75-årsjubileum den 15 februari 2019 i Medborgarhuset.

Vi skickar till skolan det käraste vi har

Johan Hallberg skriver om kränkningar, konflikter och skolpolitik.

KHC får rutinerad förstärkning i helgen

Under helgens två matcher kommer Jonte Berg spela i Köping HC.

Nya grannar: Vecka 7

Här är några av de senaste lagfarterna i Köping, Arboga och Kungsör.

Hallsta besegrade Lindesberg

Så slutade fredagens drabbning mellan IBK Hallsta och WSK Lindesberg i Damer Div 2 B-Slutspel.

Så slutade fredagens hockeymatcher

Resultatbörs för de lokala ishockeylagen.

Domstol godkänner Köpings kommuns VA-ansökan

Tillåts tvångsansluta 235 bostäder till det kommunala VA-nätet trots stora protester.

Liljedahl (SD): Elizabeth (S)alomonsson struntar i Köpingsbornas trygghet

Replik från SD-ledaren angående tryggheten i centrum.

Datorer stulna från socialtjänsten i Köping

Polisen har spärrat av delar av lokalerna.

Semjonovs lämnar IFK Arboga – som hämtat in ersättare

Poängstarke forwarden klar för Allettan-klubb.

Jimmie Pettersson förlänger med Storvreta

Köpingssonen: "Jag ser de bästa förutsättningarna och största chansen att vinna SM-guld här".

Hellgren: "En ren och skär skandal"

IFK Arboga-backen ger sin syn på "Hellström-gate".

Inbrott i Vasahallen under natten

Tjuv eller tjuvar tog sig in i caféet.

Man hade 1,3 promille alkohol i blodet – stoppades på E18

Misstänks nu för grovt rattfylleri efter att andra trafikanter ringt till polisen.

Klart: Poängkungen Svensson lämnar Köping Hockey

Klar för Västerås efter kort provträningsperiod: "Otroligt tacksam för allt".

75-åring stoppad för rattfylleri

Föraren saknade körkort och blåste positivt.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

KRÖNIKOR

Vi skickar till skolan det käraste vi har

Johan Hallberg skriver om kränkningar, konflikter och skolpolitik.

Kommunerna kan bli nya spellagens losers

Björn Blomgren skriver om lagstiftningen kring spelreklam.

Linde: Mmm.. Mat! Män! Matematik!

Susanne Linde tycker till om mat, män och matematik i sin senaste krönika.

Det orörliga friluftslivet

Jan Kallberg skriver om vår gemensamma hurtbulle-kuliss.

Mer läsning med aktiva och engagerade människor i Västra Mälardalen.
Besök Blogg24 här

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.