KöpingLätt molnighet

Magazin24

Detta är en genrebild. Foto: Pixabay

Debattsvar till "S: De kriminella gängen ska knäckas"

Skribenten: "Superbra att ni tar upp ämnet, men ni behöver hjälp från folk på ”golvet” för att förstå vad som behövs för att få till en förändring".

Debatt · 17 aug, 2019 kl. 14:12

Den 15 augusti publicerade Magazin24 en debattartikel från Socialdemokraterna, där politikerna skrev om kampen mot droghandeln. Texten kan du läsa här.

Nu svarar signaturen "Klas Klättermus" på debattartikeln:

Jättebra tanke, men vad mer krävs?

Nr 1. För att drogförsäljning inte ska löna sig måste drogberoendet idag minskas, det sker inte av sig själv. Därför MÅSTE missbrukare som ju faktiskt är sjuka, få vård av professionella och tillgänglig personal 24-7, jag pratar om typ vårdcentraler öppna dygnet runt. Och nej, det blir inte dyrare än som situationen ser ut idag.

Nr 2. Ungdomscoacher i alla kommuner och områden. För det spelar ingen roll om ni i dagsläget tar varenda säljare och går stenhårt in med polis, det står dubbelt så många och väntar på att ta över försäljningarna i hela landet. De lockas av pengar och betydelse, makt, men också av att inte fått det stöd de borde fått och som de haft och har rätt till och som vi faktiskt har en lag för i Sverige. Lagen om alla barns rätt till en trygg uppväxt, utgå från varje barns behov i skolan mm

Nr 3. Vapen och droger, det finns idag en uppsjö av vapen och droger i landet och de fortsätter strömma in. För att stoppa det måste varenda bil, flyg båt och vandrare över våra gränser luskammas, endast så kan ni stoppa tillströmningen.

Nr 4. Till alla politiska partier, sluta vara så naiva. Gå istället ut och var med i alla delar av samhället. Alla samhällets instanser måste sköta sina jobb, det inkluderar de myndigheter som har till uppgift att se till barnens bästa, socialförvaltningar, skolor men också vårt rättsväsende (tingsrätt och domstolar) som idag kan ifrågasättas i alltför många ärenden.

Genom detta minskas köpen och därmed efterfrågan och endast genom ett gediget arbete i alla olika delar av detta, kan förändring ske. Det vi ser idag i Sverige är tyvärr bara en ökning av olika hänsynslösa och kriminella möjligheter att tjäna pengar, alltför ofta på andra människors bekostnad. Prostitution, droger, avrättningar, hot och mord.

Kort och gott ni måste sätta in stöten i alla ändar och till varje person, grupp, kommun och stad, för att det ska vara vits med polisens arbete att fånga till exempel försäljare. Och när så polisen lagt ner arbete på att ta tex en smugglare, langare, mördare, se då till att straffen blir så ordnat att personen har tillgång till att tänka om och kan se alternativ till sitt tidigare kriminella liv. Och kom ihåg, många små försäljare är missbrukare, alltså sjuka människor, som endast säljer för att ha råd med sin egen medicin.

För övrigt superbra att ni tar upp ämnet, men ni behöver hjälp från folk på ”golvet” för att förstå vad som behövs för att få till en förändring.

Klas Klättermus


Det här är en debattartikel. Syftet med texten är att påverka och åsikterna är skribentens egna.
Andra har också läst

Ägg kastades mot bostad i Valskog

Valskog Händelsen är polisanmäld.

Köping Stars kvar i Karlbergshallen – publikkapaciteten ökar

Basket Frågan om var Köping Stars ska spela sina matcher har debatterats i media den senaste tiden – nu svarar kommunen.

Sten kastades mot åkande buss – rutan krossades

Köping Händelsen är anmäld till polisen.

Minska matsvinnet!

Centerpartiet i Kungsör vill se mer och tydligare arbete för att minska matsvinn i kommunen. Detta var en av frågorna som diskuterades i samband med Centerpartiets årsmöte.

Tre greps för dieselstöld

Drivmedel stals ur lastbilar.

Debatt: #räddakrillan

Kristdemokraterna anser att en omprövning behöver göras utifrån dagens förutsättningar av det fem år gamla beslutet att lägga ner isbanan som fritids- och idrottsanläggning.

Köpingsbo hade nära 80 000 barnpornografiska bilder i sin dator

En man, som är i 50-årsåldern, får fängelsestraff.

Företag i regionen kontrollerades av polisen

Insatsen ska motverka brottslighet och fusk i arbetslivet.

Vi måste våga prata om självmord

Johan Hallberg skriver om psykisk ohälsa och självmord.

SPORTLISTAN: "Drömstart"

Vilka är veckans fem hetaste?

Svidande förlust för VM IB

Halkar ner i tabellen.

Inbrott på café i Arboga

Polisen larmades under måndagsmorgonen.

Derbyseger för Arboga – blandade resultat för Köpingslagen

Så gick det för de lokala innebandylagen i herrarnas division 2.

Storförlust för KIS Bandy

Tungt nederlag på bortais.

HHK vann målrik tillställning

Jämn batalj i Hallstahammar.

KHC knep fyra av sex poäng

En seger och en övertidsförlust för Köping.

Flera lastbilar stoppades i Hallstahammar – körde på förbjuden väg

Polisen har lagt fokus på trafiksäkerhetsarbetet.

Stormen fällde träd över vägar i Västmanland

Stormen har under söndagskvällen fällt träd över många vägar i Västmanlands län. Vi uppdaterar läget efter hand rapporter kommer in.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Vi måste våga prata om självmord

Johan Hallberg skriver om psykisk ohälsa och självmord.

Ingenting är längre som förut...

Harry Holm skriver om ekonomi och plastkassar.

Vad är mest sanning..?

Ewa Nilsson skriver om glädje och "fågelholkar".

Det är lätt att fastna i "Idrottsparadoxen"

"Krillans" bandyplan blir ospelbar nästa vinte­r och Köpings kommun har aviserat att de inte kommer att investera i en ny anläggning.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.