Köping15°Klart

Magazin24

"Sluta för guds skull att kalla alla som är kritiska mot invandringspolitiken för rasister och nazister"

Kommentar till ”Peter, en del av fotfolket” som skrev till ”förvirrade Anna”.

Debatt · 26 jan, 2019 kl. 10:38

Den 9 januari publicerade Magazin24 en debattartikel skriven av signaturen "Anna, en trött pensionär". Den kan du läsa här. Signaturen "Peter, också en del av fotfolket" svarade på den debattartikeln och det kan du läsa här. Anna replikerade tillbaka och det svaret kan du läsa här.

Även signaturen "Stefan, stolt Sverigedemokrat" gav sig in i debatten med en replik till Peter.

Nu kommer ytterligare en replik till "Peter, också en del av fotfolket":

Några kommentarer till det du, Peter, tar upp:

* ”Era rasister sitter i riksdagen” skriver du till ”förvirrade Anna” Ja, det är rätt gott om gamla rasist-nazist-partier i riksdagen. Får jag påminna dig om att Socialdemokraterna (som nog leder ligan) inte bara drev på och stöttade det rasbiologiska institutet som förklarade samer som en lägre stående ras, utan även förordade Hitler som mottagare av fredspriset, stöttade Hitlers politik genom bla de kända transiteringarna av tysk trupp, tillämpade censur av svenska nazi-kritiska tidningar, upprättade läger för svenskar som opponerade sig mot nazisternas politik osv osv.

Men det är gammalt, kanske du tycker. Ja visst, men låt oss då tala om de över 63 000 mindervärdiga människor som (huvudsakligen) sossarna lät tvångssterilisera och detta höll man på med fram till 1975. Makarna Myrdal slet för att göra den svenska folkstammen ”ren”. Rashygien var i dessa kretsar inget skällsord! Idag har regeringen goda kontakter med Saudiarabien som står för en stor del av slakten av folket i Jemen. De flesta partierna i riksdagen har smuts i sin byk men det är bara ett partis byk som räknas av någon anledning.

* De flesta vill inte ha SD i riksdagen, skriver du. Det stämmer idag men fortsätter de andra partierna att agera som de gör idag kommer detta med största säkerhet att ändra sig. Vad säger du om Miljöpartiet då? Drygt 95 % av svenskarna ville inte att de skulle ha något inflytande in en ny regering – ändå sitter de idag med 5 (fem) ministerposter. Demokratin flödar eller …?

* Vi har religionsfrihet i Sverige, skriver du. Det stämmer och det kan man också tyda som att vi har rätt till frihet från religion. I synnerhet en religion som förespråkar ojämlikhet mellan könen, något som vi har lagt bakom oss och inte vill ha tillbaka. Tycker man som migrant inte om detta bör man nog söka sig till ett land där det är OK med en annan kvinnosyn än den vi har i Sverige.

* Sluta för guds skull att kalla alla som är kritiska mot invandringspolitiken för rasister och nazister. Inse istället att Sverige är extremt, jämfört med så gott som alla andra länder. Är alla andra länder rasistiska och främlingsfientliga? Danmark, Finland, Japan osv?

* Varför tror du att unga män reser över halva jordklotet just till Sverige? De flesta är inte flyktingar, inte ens 3 %, slog FN fast 2015 när migrantströmmen tilltog. Och visst, man kan förstå att människor vill skaffa sig en bättre framtid men dessa män behövs för att bygga upp sina hemländer där nu deras kvinnor och barn vistas. Så se till att hjälpen hamnar hos dem som behöver hjälpen mest. Hans Rosling sade att om Sverige satsat samma summa pengar på de verkliga flyktingarna i flyktinglägren så hade alla dessa kunnat få hjälp.

* Och vad tycker du om hur situationen har utvecklats i Sverige? Hur välvillig man än är till invandring måste man se alla de problem som uppstått som en följd av den förda invandringspolitiken.

* Och invandringen kostar och snart börjar det märkas att även den svenska skattkistan har en botten – vem ska då i första hand få hjälp från det allmänna? Det lilla barnet som inte kan andas själv och behöver tillsyn av en assistent eller de unga män som vistas här utan skyddsskäl?

Nej, den svenska debatten är idag som debatten hos en sekt: nåde den som tänker själv eller säger något som inte stämmer med överhetens uppfattning. Då haglar invektiven, nazist, fascist, främlingsfientlig etc. ”De förment Goda-(De Självgoda)” har blivit yttrandefrihetens fiender. Det vi behöver är en debatt där alla åsikter får höras.

”Debattera med alla – för demokratins skull”Andra har också läst

Nattlig utryckning för räddningstjänsten

Köping Larmet inkom vid 00.50-tiden.

Äldre kvinna till sjukhus efter olycka

Hallstahammar Trafikolycka i Hallstahammar.

Rökte cannabis och körde bil – döms till böter

Hallstahammar Man i 20-årsåldern dömd.

Ytterligare en IFK-spelare klar för Lindlöven

Ishockey 22-åringen lämnar Arboga.

"Svenska politikers samhällsbygge, ett misslyckande!"

Signaturen "Olle" riktar kritik mot ett förändrat Sverige.

Två Stars-spelare till Framtidslandslaget

Truppen till den nya satsningen framtidslandslaget i basket togs ut under helgen – två spelare från Köpingslaget finns med i truppen.

Kvinna kidnappad – lyckades fly i Hallstahammar

En man i 20-årsåldern greps misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande.

Så slutade helgens fotbollsmatcher

Resultat från herrarnas division 5, 6, 7 och 8.

"Du borde skämmas!"

Susanne Linde skriver om gamla ungdomssynder.

Kultur­husets verksam­heter flyttar till­fälligt i höst

Ventilations- och värmesystem i byggnaden ska åtgärdas – arbetet beräknas pågå till årsskiftet.

Stor löparstafett kommer passera genom Köping

Nästan 2 500 löpare anmälda till stafetten Reebok Ragnar Lake Mälaren.

Dubbla trafikbrott i regionen under fredagskvällen

Trots flera förseelser blev ingen bötfälld.

Nya grannar: Vecka 24

Här är några av de senaste lagfarterna i Västra Mälardalen.

Emilia slåss mot Sverigeeliten

Förra året kom hon trea på USM och i år gör hon upp med landets bästa enduroförare i SM.

EU uppmärksammar Malmaskolans arbete

Rektorn: Vi blev uppringda för ett par månader sedan och de frågade oss om de kunde spela in en film i serien ”European toolkit for schools” hos oss.

Man misshandlade kvinna i Kungsör

En man i 40-årsåldern greps för grov kvinnofridskränkning.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

KRÖNIKOR

"Du borde skämmas!"

Susanne Linde skriver om gamla ungdomssynder.

Något har hänt vårt kära fosterland

Harry Holm skriver om gula västar, Arbogas skolor och sovande barn.

Jan Kallberg: Karriärvalens tid

Jan Kallberg om vad dagens ungdomar bör tänka på när de väljer karriär.

Tråkigt vuxenliv och oansvariga raggarjävlar

Michaela Ericzén om dokumentären "Raggarjävlar" och unga vuxna som vägrar växa upp.

Mer läsning med aktiva och engagerade människor i Västra Mälardalen.
Besök Blogg24 här

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.