KöpingLätt molnighet

Magazin24

"Svenska politikers samhällsbygge, ett misslyckande!"

Signaturen "Olle" riktar kritik mot ett förändrat Sverige.

Debatt · 17 jun, 2019 kl. 15:46

De senaste åren har jag följt det svenska samhället på ett sätt jag aldrig gjort tidigare.

Tyvärr med växande obehag.

Folkvalda politiker verkar inte förstå problemen de måste lösa, och deras brist på ansvar är faktiskt häpnadsväckande.

En majoritet av våra journalister verkar inte heller förstå. Än mindre förstår samhällets mest privilegierade, de som lever så gott att de twitter-tävlar om att visa upp sin godhet, och gärna med väl synligt förakt för vanliga människor.

Allt började 2013-2014, det var då jag själv vaknade. Plötsligt satt det tiggare utanför vareviga butik där jag bodde.Människor som lever i misär kom till Sverige för att tigga, och fler än jag undrade om det var rimligt.

Men svenska godhets-posörer markerade kraftfullt mot alla former av ifrågasättande. Henrik Schyffert: ”Tiggarna gör också ett viktigt jobb i att hela tiden påminna oss hur jäkla bra vi har det, och om du inte vill ge pengar till tiggaren, så bara titta på hen, och skäms lite, och känn skammen en stund. Det är nyttigt”.

Idag vet vi att tiggeriet utanför svenska butiker till stor del är organiserat som slavhandel. Några få ”slavägare” blir enormt rika och bygger storslagna skrytvillor i sina hemländer, medan tiggarna, de som sitter utanför våra butiker, fortfarande lever i misär.

Här om året gjorde polisen ett stort tillslag mot en vidrig grupp av ”slavhandlare” i Växjö, som hade sina tiggare boende i kyrkans lokaler och det är godhet som blir till ondska anser jag.

År 2015 sökte sig stora mängder migranter till Europa. Fler än någonsin tidigare och många med Sverige som mål. Jag ska erkänna att det oroade mig.

Efter att ha studerat våra utanförskaps-områden har jag fått inblick i svensk integrationspolitik, och den är i princip en katastrof.

En humanitär bomb som tickat i våra förorter sedan slutet på 90-talet, ignorerad av politiker i samtliga regeringar.

Sansade politiker och samhällsdebattörer försökte förklara vad följderna av en alltför stor migration skulle bli, på det redan överbelastade svenska samhället, men det brun-smetades av politikereliten, journalister och samhällsdebattörer som tävlade om att vara godast.

Hösten 2015 kom det tiotusen migranter i veckan. Svenska godhets-posörer jublade.

Henrik Schyffert skrev: ”Det är inte dyrt att ta emot flyktingar, det kostar två Quattro Stagioni, en stor Fanta och ett Netflix abonnemang för att rädda livet på 80 tusen människor.”

Men kostnaden är givetvis oändligt mycket större, och det förstår väl alla som tänker efter lite, alla utom dom ansvariga politikerna.

De flesta av dem verkar fortfarande inte förstå vad de har gjort. Dock sitter en av dem nu med facit: ”Sverige går mot det tuffaste läget på hundra år”, meddelade finansministern Magdalena Andersson för några månader sen och tillade, ”En snål vårbudget kommer att följas av hårda besparingar under många år framöver”.

Samma finansminister sade detta 2016: ”Svensk ekonomi går lika bra som en nyproducerad Tesla”.

Vad har då fått vår finansminister att så radikalt ändra uppfattning? Jag som privatperson, förstod redan för flera år sedan vart Sverige var på väg.

Inget i den här listan kan vara en överraskning:

70 mindre kommuner i Sverige är idag konkursmässiga fler står på tur, eftersom en överväldigande majoritet av de senaste årens migranter är arbetslösa och lever på socialbidrag (90% i Filipstad).

Detta är givetsvis inte invandrarnas fel.

Det är våra politiker som bär skulden för att vi tagit emot fler än vi kan hjälpa.

Malmö får varje år en tredjedel av sin budget i form av skatteutjämningsbidrag från resten av landets kommuner, och det rör sig om ca 15 miljoner kronor per dag

Sveriges tredje största stad klarar inte av att bära sina egna kostnader.

Svenska utanförskaps-områden plågas av gängkriminalitet, klanmentalitet, hedersvåld, skjutningar, sprängningar, bilbränder och fallande skolresultat.

Det är där de flesta invandrarna hamnar.

Så ser den super-humana stormakten Sveriges migrationspolitik ut i praktiken, den som alla godhets-posörer hyllar, från behörigt avstånd.

Våldet stannar inte längre i våra utanförskaps-områden. I välmående svenska förorter misshandlas och förnedrings-rånas ungdomar på märkeskläder och telefoner av ”grupperingar”.

Polisen rekommenderar ungdomarna att sluta bära åtråvärda märkeskläder och telefoner. Sjukvården är grovt överbelastad. Vården på Astrid lindgrens barnsjukhus är nära att krascha. Kära Astrid skulle nog vända sig i sin grav om hon visste vad hon lånat ut sitt namn till.

Skolan är grovt överbelastad. Det kommande året saknas det drygt 80 tusen utbildade lärare, och vart skall de tas?

Polisen är grovt underbemannad, och många tvekar till yrkesvalet. Fullt begripligt.

Det är svårt att få äldre poliser att stanna i yrket, medan politiker talar om att anställa ytterligare 10 tusen poliser. Vart skall de komma ifrån?

Våra häkten är överfulla. Våra fängelser också. Bostäder saknas.

Och de som är i störst behov av bostäder är nyanlända utan egen inkomst och möjlighet att betala för sitt boende. Vem skall då göra det? Sverige har idag ca. 300 tusen fattigpensionärer.

Fler kommer det att bli.

Vi tar alltså inte hand om dem som vi har att tacka för vårt välstånd. Den skammen får politikerna bära. Som följd av allt ovan sjunker kronans värde som en sten.

Sommarens utlandssemester har plötsligt blivit jättedyr för vissa grupper. Men jag kan upplysa att det är värre än så. Kronfallet liknar det man ser i länder som haft en statskupp. Och det finns inget slut i sikte.

Många är länderna som inte tror att Sverige kommer resa sig ur vår egen-skapade kris. Och det tror inte jag heller, inte på många många år. De närmaste åren kommer kommun efter kommun att behöva hjälp, mycket hjälp. Sjukvård, skola, socialtjänst och polismakt sviktar redan av överbelastning, underfinansiering och en akut brist på humankapital (utbildade människor).

Staten och kommunerna blir allt mer desperata att försöka öka skattetrycket, men det är redan så högt att ytterligare höjningar inte ger större skatteintäkter (Läs Lafferkurvan)

Godhets-festen är helt enkelt slut. Nedskärningar väntar. Men det är mer än pengar som är borta. Sverige är i grunden förändrat.

Otryggare, våldsammare och trasigare än under min uppväxt. Och det går inte att reparera, inte på många många år. Det har fått pågå för länge.

Ansvaret vilar på våra politiker. Ingen har vågat säga stopp, med risk att bli kallad rasist. Nu får den samlade effekten av deras feghet genomslag i samhället. Bara de mest privilegierade kommer undan – våra politiker bland annat.

En maktöverklass befriad av de direkta följderna av sina beslut. Ett världshistoriskt recept för samhällsförstörelse. Sverige kommer att bestå. Men ett annat Sverige än det jag växte upp i. Det är enormt ledsamt.

Det är bara så märkligt att se hur det en gång så trygga och fina Sverige faller sönder på grund av att så många blundat allt för länge. Dra en linje genom de senaste 20 årens politiska beslut och vi hamnar där vi är idag.

Och ändå fick det ske!

Så mitt slutord blir: Inget av det som händer med Sverige är invandrarnas fel. De gör vad de kan för att få ett bättre liv.

Det är svenska politiker som har misskött sitt uppdrag, ivrigt påhejade av en majoritet av journalistkåren och en arme av godhets-posörer.

Olle – Före detta sosseAndra har också läst

Att skåda gammal hund i sitsen

Krönika Harry Holm skriver om politikernas beslut att lägga ned Medåkers skola.

Äldre man bestulen på tv

Köping Polisen utreder åldringsbrott i Köping.

Väg i Köping stängs av

Köping En del av Hultgrensgatan i Köping kommer att vara avstängd i nästan en månad.

Larm: Bil har kört in i lekplats

Köping Under onsdagsförmiddagen inträffade en trafikolycka på Ringvägen i Köping.

Slopa enprocentsmålet för bistånd

Debattartikel från Moderaterna.

Sverige är större än Stockholm

Debattartikel från socialdemokraterna Pia Nilsson och Åsa Eriksson.

Resultat från tisdagsmetet

Så gick det för Mälardalens Tävlingsfiskare.

Götlundasonens bedrift – knep EM-bronsmedaljen

Efter tre intensiva dagar stod det klart att Åbågen MCK-föraren Marcus Göthenberg, från Götlunda, hade kammat hem brons­medaljen.

Man avförd med ambulans efter arbetsplatsolycka

Under tisdagseftermiddagen inträffade en arbetsplatsolycka i Hallstahammar.

Man misstänks för rattfylleri

Bilist stoppades av en polispatrull.

16-åring anhållen för grov misshandel

Hamnade i bråk med personal.

Bostadsinbrott i Hallsta

Polisen var på plats och en anmälan om grov stöld genom inbrott upprättades.

Avdelning 2 fortsätter prisas för strokevården

De senaste åren har avdelning 2 på Köpings sjukhus gång på gång prisats för sin välutvecklade strokevård.

Polisens tips: Så skyddar du dig mot bostadsinbrott

Det finns några knep hur du kan försvåra för tjuven.

Surahammars kommun får rätt i tvisten om Ekängsbadet

"Äntligen har vi fått ett beslut och kan gå vidare i processen".

Skadedrabbat KHC föll i premiären

Fagerlund: "Vi kan bättre än så här"

Forsby tog skön seger

Besegrade Norrby på bortaplan.

Läs Magazin24 papperstidning direkt i mobilen eller i datorn!

Att skåda gammal hund i sitsen

Harry Holm skriver om politikernas beslut att lägga ned Medåkers skola.

Viljan att döda

Susanne Linde skriver om djur, natur och jakt.

Är vi redo att ta steget upp till division 3?

Armin Suljic skriver om toppstriden i division 4.

Goda relationer skapar ordning i skolan

Johan Hallberg skriver om tydliga ordningsregler.

Magazin24s regionala lunchguide.
Dagens rätt, menyer, priser och öppettider.